Treaba cu fotbalul romanesc e in felul urmator, asa cum o vad eu. Mai poti face performanta atata timp cat iei niste neica-nimeni, ai niste bani multi de spart (as zice spalat, da' e alta discutie, deja), ii promovezi, le pui un antrenor muncitor si cu viziune, iar in 2-3 ani de zile ai rezultate. E cazul cfr-ului, cazul unirii, ar fi cazul si lui poli tm, daca n-ar avea aia pizditalogoreica, ei la fiecare inceput de an iau campionatul.
La echipe precum Steaua, Dinamo, cu voia dvs., Rapid, eu nu mai vad performanta in viitorul apropiat. Ma refer la performanta consistenta si constanta, nu la un super-meci cu ce stiu eu ce echipa si dupa aia curul tabacit de cine vor si cine nu vor. Pentru ca asa cum zicea si animaloo mai sus, se traieste din iluzii si amintiri "bai ce-am fost odata, ne obliga istoria". Discutiile le purtam nowdays, vezi daca ideea de performanta vine si se potriveste cu ceea ce ai tu acum, nu acum 15 ani. Si atunci, traind din amintiri, mai rau faci. Mereu o sa ai o stacheta ridicata, mereu o sa reclami super-rezultate de la niste gloabe, nu ai un plan de viitor, nu ai o strategie, de la copii, la seniori, nu ai nimic. Vrei insa totul acum, campionatul asta. Avantajul e de partea echipelor astea promovate si care cu bani si rabdare isi fac garnitura. Ele n-au o istorie, iar asta devine subit un atu. Singurele performante vor fi cele ce vor veni, iar atunci, neobligat de vreo cupa castigata in secolul trecut si de accederea unor semifinale de acum juma de veac, performanta o faci chiar tu.
Dar nu-mi fac iluzii, deorece chiar si daca-n noaptea de 28 sept spre 29 a.c. dispar subit: investitorii de la dinamo, cu copos, cu becali si se creeaza un vid de putere decizionala si financiara, acesta nu va fi umplut de rapidisti, stelisti, dinamovisti, ci tot de investitori rapidisti, dinamovisti sau stelisti, dornici sa spele bani, sa bage 1 ron si sa scoata 10.000 de euro si tot asa. Si evident, vor vrea performanta, ca de unde naibilui vin banuti frumosi si de neurmarit, daca nu din cupe europene si alte transferuri manarite?