Citind impresii de la Wacken mi-am amintit ca eu tot nu am zis inca nimic despre Tolmin..
Dupa un drum de vreo 28 de ore (+1,-1 nu stiu cum e cu fusu asta orar), am ajuns si noi in Most na Soci, de unde am luat un autobuz pana in Tolmin. Partea interesanta a fost ca pe cat ne apropiam de Tolmin pe atat ne adunam mai multi rockeri.. Am plecat din bucuresti vreo 6-7, dupa budapesta am mai dat de niste unguri si transilvaneni in acelasi compartiment, pt ca pe ultima portiune de tren toti de acolo sa fie rockeri, de toate natiile, cu baxuri de bere, damigene de vin etc.. Partea naspa a fost oboseala.. Da o data ajunsi cine se mai plangea.
In prima seara, dupa ce ne-am instalat, am luat niste bere Union ("Unirea" lor) care nu... si am stat pe malul raului intrand in vorba cu un ungur care ne-a zis ca cica
ARCH ENEMY nu mai vine.. A doua zi, desi in prima faza am crezut ca era beat tipu, absenta ni s-a confirmat.. Tolminul a inceput deci fara Arch Enemy.
Prima zi...
O mica plimbare pe dealul din zona unde era si o cetate si de unde se putea vedea foarte bine camping site-ul si zona:

Cand ne-am intors Scaffold incepuse si din pacate nu am prins decat o ultima melodie, pt ca pareau pe placul meu.. Dar asta e.. urma:
DECAPITATED: Simplu si la obiect, polonezi au practicat un death antrenant si plin de vlaga.. Si atunci mi-am dat seama prima oara ca sunt la un festival de metal.. Un opening act care mi-a deschis pofta pt mai mult.. Nota 8.

Jon Olivia's Pain: moment de respiro, prilej de browse-uit prin standurile cu tricouri..
Nevermore: Destul de ok.. pt ceea ce canta.. M-am multumit sa admir de la distanta, de pe dealul de langa:

Apoi au venit suedezii:
Hypocrisy... Nu erau pe lista mea de favoriti, dar dupa vreo doua melodii mi-am dat seama ce inseamna sa fii trupa mare.. Publicul s-a adunat din ce in ce mult, atmosfera devenind sufocanta in primele randuri. Ei au cantat fara cusur, in ciuda faptului ca au fost nevoiti sa imprumute instrumentele de la Amon Amarth, pt ca ale lor s-au pierdut pe drum.. Din partea mea, nota 9..
Amon Amarth au rupt.. Conditiile erau extrem de favorabile.. Era inca prima zi. Oamenii erau flamanzi si nu foarte obositi, Hypocrisy ne incalzise bine... Cand au intrat vikingi, s-a dezlantuit razboiul.. Aproape doua ore de death greu, ce a scos razboinicul din fiecare.. Daca le puneai oamenilor o sabie in mana si le spuneai sa atace italia iesea macel.. Repertoriul a fost extrem de variat, incluzand toate albumele (nu mai tin minte daca au bagat si de pe Sorrow..). Dar un tempo sustinut, o atmosfera infernala m-au tocat marunt marunt si m-au facut sa nu ma mai pot misca. Un concert de nota 10+.
Seara s-a incheiat cu Deathstars.. care multi au zis ca sunt bestiali, ca sunt o revelatie a genului, pe care din lipsa mea de cultura in aceea directie nici nu stiu cum sa il definesc.. Nu o sa comentez asupra lor, pt ca despre muzica nu am mare lucru de spus, iar daca vorbesc de imagine nu e de bine.. Asa ca.. m-am retras de la scena principala, inca teapan si cu "Death in Fire" in cap..
Din pacate poze de la ultimele formatii nu am.. Numai la poze nu ma gandeam eu in momentul acela... Din pacate, si pozele pe care le-am facut au fost de pe un mobil, so.. cu scuzele de rigoare va ofer alternativa site-ului oficial:
http://www.metalcamp.com/photos-2006/index.php