Author Topic: Metal Camp - Tolmin (Slovenia)  (Read 6950 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
Metal Camp - Tolmin (Slovenia)
« on: March 15, 2006, 03:19:08 am »
Festival la a III-a editie,se desfasoara in perioada 21-23 iulie,cu trupe de calibru : MY DYING BRIDE,DIMMU BORGIR,OPETH,TESTAMENT,AMON AMARTH,HYPOCRISY,NEVERMORE,GOREFEST....si altele.

www.metalcamp.com
Silent|Dance, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
Re: Metal Camp - Tolmin (Slovenia)
« Reply #1 on: March 25, 2006, 03:53:45 am »
chestia asta e la fel de tentanta ca wachen.  si e ceva mai aproape decat wachen. ramane de vazut.
ghanima, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: March 25, 2006, 03:53:45 am »

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: March 25, 2006, 10:03:04 am »
Eu m-as duce pentru My Dying Bride...dar astept sa vad,poate vin la Wacken.Oricum,n-am puterea financiara pentru doua festivaluri,deci trebuie sa aleg.

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
« Reply #3 on: March 25, 2006, 04:03:35 pm »
cam asa ceva si pt mine desi well se pot face diverse chestii ... depinde cat de aventuros esti.

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: March 26, 2006, 03:54:51 pm »
cam asa ceva si pt mine desi well se pot face diverse chestii ... depinde cat de aventuros esti.

La ce te referi?...
In urma cu aproape 10 ani am avut 3 tentative (dintre care una reusita  ;D ) de trecere frauduloasa a frontierei...deci pot sa spun ca spiritul de aventurier nu m-a parasit.  ;)

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
« Reply #5 on: March 26, 2006, 09:03:58 pm »
ok. :D dar nu la asta ma refeream.

ca sa fac un sumar pt toate trei  threadurile - Wachen, Tolmin, Varna:

e clar ca toate trei sunt tentante fiecare cu trupele care le are. dapdv ordinea ar fii Wachen, Tolmin, Varna. cel putin pentru mine.
ca taxe cred ca se invart cam toate in aceeasi zona, poate putin mai ieftin la bulgari, dar nu semnificativ daca iti iei bilet din timp.

problemele apar la iesirea din tara si la ajunsul la festival. daca nu gresesc nu ne trebuie vize pentru nici una din tari, doar pasaport valabil. in mod normal biletele ar trebuii sa fie suficiente ca sa poti iesi din tara fara probleme. eventual sa poti sa ii arati lu gigi la granita si ca ai bani pt stat acolo. din punctul meu de vedere cea mai dificila parte e cu ajunsul acolo si eventual statul. din cate stiu eu Wachen e 'in the middle of nowhere'.  Tolmin am vazut ca e langa oras, iar Kavarna e statiune/sat sau ce dracu o fi.  la tolmin am vazut ca poti sa stai in oras sau la cort ceea ce mai scade din costuri. oras fiind probabil ca exista in el si supermarketuri si chestii de astea asa ca s-ar putea lasa destul de ieftin.  mai ramane de ajuns acolo si pana la urma tot masina cred ca e cea mai comoda solutie, faza fiind sa mai gasesti oameni dispusi sa mearga.

in final ramane de vazut cat costa toata distracitia si te hotarasti unde mergi. din partea mea raman deschis toate 3 optiunile in continuare. partea proasta este ca mai trebuiesc luate in considerare si concertele din tara. si taxele pt pasaport.

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #6 on: March 26, 2006, 11:10:21 pm »
Stiu ca nu la asta te refereai....  ;D ...sau nu neaparat la asta....
Poi...cine are masina?...buna de iesit afara?Sa dea un chiot...si vedem cum facem.Totusi mergem la Wacken...dar sunt si variantele de rezerva..cum ar fi Tolmin sau Varna.
Cu cazarea ne orientam..vedem...numai sa mergem.
Mi se pare ca totusi la Sloveni avem nevoie de viza...sau poate ma insel.Ne interesam

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
« Reply #7 on: March 27, 2006, 06:54:46 pm »
cazare = cort.

asta cel putin la wachen sau varna. la tolmin cred ca poti sa stai si la pensiune/hotel/etc. eu am un preten care poate s-ar baga. poate stam la o bere si ceva discutie la bmn 3 daca vi.

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
« Reply #8 on: March 27, 2006, 07:52:02 pm »
ok tocmai am gasit asta pe metalstorm.ee:

Friday: Amon Amarth, Deathstars , Arch Enemy, Nevermore, One Man Army & And The Undead Quartet, Scaffold

Saturday: Dimmu Borgir, Hypocrisy, My dying bride, Wintersun, Evergrey, Decapitated, Heaven Shall Burn, Excelsis

Sunday: Opeth, Testament, Edguy, Kataklysm, Gorefest, Cataract, Mely

as zice ca se merita destul de mult.

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #9 on: March 28, 2006, 07:27:04 am »
Da..se merita,mai ales sambata cand vin My Dying Bride..  :)
Cazarea in cort nu e o problema pentru mine,sunt obisnuit cu muntele.
Discutie la bmn 3???

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
« Reply #10 on: March 29, 2006, 02:05:36 am »
ok am inteles restul in afara de mdb iti stau in gat asa ca o sa stai la cort. :)

ok ne vedem la bmn 3 si incercam sa stabilim una alta. oricum vara e plina de festivaluri ... trebuie sa-l gasim
pe ala care e cel mai convenabil din cat mai multe puncte de vedere.

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
« Reply #11 on: March 31, 2006, 12:09:24 am »
mai pune pe lista si Satyricon. bani sa fie cu voia zeilor.

Offline ShitGrinder

• Obositu dreacu!
  • General de Brigada
  • *
  • Sick in the head Metalhead!
« Reply #12 on: March 31, 2006, 10:11:16 am »
Sa nu te oftici cand vezi un asemenea festival intr-o tara ca Slovenia?

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
« Reply #13 on: March 31, 2006, 03:48:42 pm »
ba da. macar asa putin. dar asta este. la ei s-a putut la noi inca mai traim cu speranta. degeaba exista morisson, coro si restul de organizatori si promotori daca nu au unde, cu ce, cu cine si nu ii ajuta putin autoritatile. stiu ca suna putin comunist dar atunci cand se implica si nivelul local de autoritate te ajuta mult. oricat de mica ar fii acea implicare.

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #14 on: March 31, 2006, 09:46:43 pm »
Tara ca Slovenia?!!Din cate stiu eu nivelul de trai e mai ridicat la ei decat la noi...deci nu ma mira faptul ca un asemenea festival se tine la ei si nu la noi.Ne ofticam si speram ca intr-un viitor apropiat sa avem puterea financiara ca sa organizam un festival de asemenea calibru...pentru inceput e bine si numi cu 2-3 headliners si mai multe trupe relativ mai "slabute" autohtone si nu numai.
Intr-adevar mai mult as merge pentru My Dying Bride,dar nici celalalte trupe nu sunt de neglijat.Nevermore,Dimmu Borgir,Hypocrisy,Testament sau Gorefest sunt nume mari.  :) Merita vazute/auzite live.
Scuza-ma ghanima, dar nu am inteles...bmn 3?Adica...bar...sau???Cu riscul sa cad in penibil ...te intreb....

Offline ghanima

• Alcoonaut
  • Capitan
  • *
  • Alone
« Reply #15 on: April 01, 2006, 11:25:28 am »
Tara ca Slovenia?!!Din cate stiu eu nivelul de trai e mai ridicat la ei decat la noi...deci nu ma mira faptul ca un asemenea festival se tine la ei si nu la noi.Ne ofticam si speram ca intr-un viitor apropiat sa avem puterea financiara ca sa organizam un festival de asemenea calibru...pentru inceput e bine si numi cu 2-3 headliners si mai multe trupe relativ mai "slabute" autohtone si nu numai.
Intr-adevar mai mult as merge pentru My Dying Bride,dar nici celalalte trupe nu sunt de neglijat.Nevermore,Dimmu Borgir,Hypocrisy,Testament sau Gorefest sunt nume mari.  :) Merita vazute/auzite live.
Scuza-ma ghanima, dar nu am inteles...bmn 3?Adica...bar...sau???Cu riscul sa cad in penibil ...te intreb....

da nici nu am fost prea clar. pai cel mai simplu ne intalnim in fata la preoteasa. eventual iti dau un pm cu nr de telefon ca sa fie mai usor sa ne gasim. oricum pt mine decizia de a merge sau nu la ceva festival o pot lua cam la 1-2 saptamani dupa concert.

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #16 on: April 02, 2006, 11:45:41 am »
Nu locuiesc in Bucuresti...tinem legatura si vedem ce se intampla  ;) Tolmin sau Wacken...ori..nimic?!!!
« Last Edit: April 02, 2006, 11:46:59 am by Silent|Dance »

Offline Darvulia

• Lassie the Bitch.
  • Maior
  • *
  • metalhead member
« Reply #17 on: April 02, 2006, 04:37:27 pm »
..Sau o Varna.  ;)

In legatura cu ofticatu cand vezi asa fest-uri in asa tari, chiar nu aveti de ce. In Bulgaria sunt chiar destule concerte, iar Slovenia are si ea o scena destul de asezata si de bine consolidata. Si de fapt, tarile europei de est si de prin balcani au avut mereu, cel putin in death, niste trupe tari. Doar ca la ei totul se bazeaza foarte mult, aproape in totalitate,  pe underground. Lucrurile au inceput sa se dezvolte rapid si prin zonele astea si nu poate fi decat un lucru foarte bun.
..yeah?

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #18 on: April 03, 2006, 08:47:06 am »
..Sau o Varna.  ;)

Da..sau Varna...dar totusi Wacken e prioritar,daca n-ajung,nu cred ca voi ajunge la Varna sau Tolmin...dar,mai vedem...

Offline extasy

• Sergent
  • *
  • metalhead member
« Reply #19 on: April 10, 2006, 03:11:44 pm »
mmm , are idee careva cat este biletul pe toate 3 zilele ?
extasy, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
  • Dizident \:D/
« Reply #20 on: April 10, 2006, 07:39:14 pm »
pe 3 zile e 75 de euro

uita-te mai bine aici: http://www.metalcamp.com/nav.php?lang=en

Offline mamaliguta_cu

• Sergent
  • *
  • metalhead member
« Reply #21 on: April 11, 2006, 08:10:18 pm »
si io sunt tot cam nehotarata ce sa aleg metalcamp sau (ka)varna ...ca la wacken nu prea am cu cine merge... cred....  cum e cu transportu chestii voi cum o sa va descurcati? ::) stie cineva cam cat ar costa drum pana in slovenia?
mamaliguta_cu, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #22 on: April 11, 2006, 11:30:03 pm »
si io sunt tot cam nehotarata ce sa aleg metalcamp sau (ka)varna ...ca la wacken nu prea am cu cine merge... cred.... cum e cu transportu chestii voi cum o sa va descurcati? ::) stie cineva cam cat ar costa drum pana in slovenia?

Ba cred ca ai cu cine sa mergi la Wacken....In privinta drumului in Slovenia,ne interesam cat costa...asta nu e o problema.

Offline Oana

• General de Brigada
  • *
« Reply #23 on: April 22, 2006, 08:27:29 pm »
Pentru Tolmin creste un pic pretul transportului pt ca trebuie un mic ocol pentru a se evita viza sarbilor. Una peste alta s-ar putea sa iasa la bani cam la fel cu drumul pana la Wacken. Oricum, am prieteni care au fost la primele 2 editii si se pare ca este foarte ok din toate punctele de vedere.
It will have blood, they say. Blood will have blood!

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #24 on: April 24, 2006, 05:46:55 am »
Pentru Tolmin creste un pic pretul transportului pt ca trebuie un mic ocol pentru a se evita viza sarbilor.

..adica prin Ungaria,Austria si Italia?

Offline Elle

• Maior
  • *
  • novice
    • live-mirrors.com
« Reply #25 on: April 24, 2006, 02:43:53 pm »
Adica Romania-Ungaria-Slovenia, eventual... ceea ce nu mi se pare un ocol notabil. Daca stai prin Transilvania, asta e cel mai scurt drum.

Offline Oana

• General de Brigada
  • *
« Reply #26 on: April 25, 2006, 09:37:30 am »
Mda, daca. Eu stau in Bucuresti, deci ocolul e maricel.

Offline Elle

• Maior
  • *
  • novice
    • live-mirrors.com
« Reply #27 on: April 25, 2006, 10:15:50 am »
In comparatie cu distanta pana la Wacken, e nesemnificativ.

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #28 on: April 25, 2006, 12:22:15 pm »
nu stiu perfect.. da am vazut pe site ca poti sa iti rezervi bilete de tren.. scrie ruta, da' nu si costul.. si cea mai rapida ar fi ceva de genu: Budapesta->Viena->Innsbruck->Slovenia, adica Tolmin. Vreo 20 de ore.. Asta cu trenu. Ne mai interesam...  8)

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #29 on: April 28, 2006, 07:21:00 pm »
Cam mare ocolul...Innsbruck e in vestul Austriei,la granita cu Elvetia.

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #30 on: May 08, 2006, 11:29:52 pm »
  Din ce am observat eu, s-au cam terminat inscrierile de formatii la Tolmin. Iar pe scena de metal avem:
  - AMON AMARTH
  - ARCH ENEMY
  - CATARACT
  - DEATHSTARS
  - DECAPITATED
  - DIMMU BORGIR
  - EDGUY
  - EVERGREY
  - GOREFEST
  - HEAVEN SHALL BURN
  - HYPOCRISY
  - KATAKLYSM
  - MY DYING BRIDE
  - NEVERMORE
  - ONE MAN ARMY AND THE UNDEAD QUARTET
  - OPETH
  - SATYRICON
  - TESTAMENT
  - WINTERSUN

Tentant, nu?

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #31 on: May 09, 2006, 02:12:06 am »
Am gasit acum niste oferte de tren Ljubljana - Budapesta si invers. Sunt in jur de 30 - 40 de euro.. Din Ljubljana la Tolmin se ajunge cu vreo 5 euro.. nu am reusit sa aflu in schimb cam cat costa pana in Budapesta.. da cred ca se poate face un drum dus intors cu mai putin de 150 de euro..

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #32 on: May 24, 2006, 08:59:10 pm »
Satyricon s-au retras dar au venit Kreator si Soilwork  ;D

pai s-au retras, mi se pare ca din motive de reactie in lant..... in ruun UK tour (enslaved) s-au retras Keep Of Kalessin si, ca sa se umple golul, se pare ca au fost satyriconii invitati.... cel putin, astea sunt zvonurile, intarite de cate ceva de pe myspace...

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #33 on: May 25, 2006, 10:23:57 pm »
Parca si Saxon a fost  pe lista....dar se pare ca s-a anulat

Offline ardeica

• Nija Assasin of Kicking ass at Suicidal Angels
  • General
  • *
  • Middle Finger Expert
« Reply #34 on: May 26, 2006, 03:57:08 am »
asta e un festival care nu trebe ratat.sa vaz cum fac ca neaparat tre sa ajung si la wacken pt emperor :P

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #35 on: June 16, 2006, 09:45:56 am »
S-a mai hotarat cineva pt Tolmin? Si daca da, cum face cu transportu?
Eu cel mai probabil o sa merg cu trenu.. tre sa ma duc la CFR si sa intreb detalii.

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #36 on: June 16, 2006, 04:35:10 pm »
Am fost azi si am intrebat de un drum dus intors Bucuresti-Ljubljana si mi-a zis ca 652 lei cu cuseta. Nu am intreabat si daca se poate fara. Dar probabil ca merge si asa ar fi cam 450 lei. Traseul e prin Budapesta.
Mai sunt 5 saptamani...

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #37 on: June 16, 2006, 06:08:23 pm »
652 dus - intors?!E bine...daca refuzi cuseta e si mai bine (la cost).Din nefericire pentru mine sunt nevoit sa zic pas.O sa am un program incarcat in urmatoarele 6-7 saptamani.Ramane varianta Wacken....sau planuri autohtone.

"E greu de pus pe hartie senzatia traita – Slovenia este un taram de poveste! Poate ca a fost ghinion faptul ca – in ciuda hartii si atentiei cuvenite... ne-am ratacit prin aceasta tara minunata, ceea ce ne-a decalat programul si asa dat peste cap, si am facut un ocol destul de substantial, de aproape 150 de km. Eu totusi l-as numi noroc: am strabatut muntii sloveni in cautarea “paradisului” cu nume simplu: TOLMIN. A fost un drum plin de peripetii: serpentine pline de curbe foarte stranse la capatul carora te astepta cate o prapastie abisala.

Inamicul nostru numarul 1: timpul – ce aducea cu el NOAPTEA!.. Pericolul cel mai mare l-am realizat mult mai tarziu: pe drumul acela frumos de munte (pe cat de frumos pe atat de periculos) ne-a lasat rezerva de combustibil pe care o aveam pregatita pentru “repatriere”! Si inainte ca speranta sa ne paraseasca de tot – drumul fiind presarat cu “calauze” binevoitoare ce ne indrumau spre Tolmin (singura neconcordanta fiind distanta ce varia intre 16 si 40 km si mai apoi a ajuns la 60 km, de aveam impresia ca paraseam Slovenia fara sa ajungem si la destinatia noastra: TOLMIN!)... intr-un final extenuati si plini de speranta am zarit indicatorul: TOLMIN! Si apoi animatia din jurul oraselului... festivalul incepuse de vreo 3 ore." www.metalcamp.ro

Superb!Pe langa festival,mai faci si drumetii montane.

« Last Edit: June 18, 2006, 02:10:01 am by Silent|Dance »

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #38 on: June 20, 2006, 10:23:59 am »
Legat de drumetii montane, eu as vrea sa mai petrec vreo 3-4 zile dupa festival explorand zona... am cautat poze si este superba..

Asta e Tolminu.. Situat intr-o vale la altitudinea de vreo 200m este inconjurat de munti care trec si de 2000m... Spatiul verde din josul si stanga stadionului e locul unde va fi plasat camping site-ul + scenele.

Alte poza din unghiul opus facuta dintr-o parapanta.. Se poate face parapantism daca sunteti dornici...

Si o poza din satelit:

Iar pe langa zborul cu parapanta se poate face canotaj, se pot inchiria biciclete, o plaja, un inot in Soca, se poate explora o pestera, admira o cascada... Lovely place: http://www.lto-sotocje.si/english/kraji_tolmin.asp

31 zile...

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #39 on: June 20, 2006, 11:47:15 pm »
Ma mai gandeam la inchiriatul unei dubite.. de 8+1 oameni care costa 10 euro/zi/om (un mertzan Vito). Plus benzina de drum (1100km *2 = dus-intors) insemna inca vreun milion maxim per cap de metalhead.. Hai cu ideea... Cea mai buna primeste o bere de la mine. ;)

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #40 on: June 21, 2006, 01:08:37 am »
Festival...panorame...parapan te...parasute  ;D - orgasm curat  ;D  ;D
...la ce trebuie sa zic pas  :'(
altfell, bafta multa cu organizarea.

dizident

• Guest
« Reply #41 on: June 21, 2006, 10:11:25 pm »
Ma mai gandeam la inchiriatul unei dubite.. de 8+1 oameni care costa 10 euro/zi/om (un mertzan Vito). Plus benzina de drum (1100km *2 = dus-intors) insemna inca vreun milion maxim per cap de metalhead.. Hai cu ideea... Cea mai buna primeste o bere de la mine. ;)

Buna idee dar cum faci cu soferu cu asigurarile pt masina pt ca daca astea's rezolvate si eu m-as baga daca mai sunt locuri si ceva bani in plus

Offline Metalfun

• Sergent
  • *
  • metalfan.ro
    • Revista online dedicata rockului !!!
« Reply #42 on: July 06, 2006, 04:34:41 pm »
S-a publicat programul scenei de metal.
Mai multe detalii aici
Metalfun, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #43 on: July 12, 2006, 12:07:27 pm »
Din pacate nu am chef sa ma scriu astea o data asa ca le las in engleza: ;D

Ok, guys.. This is what I know and what I will do:

--- There is a train from Bucharest to Ljubljana thru Budapest. It leaves at 18:00 (or something like that) on Wednesday and it arrives in Ljubljana around 16:00 on Thursday. I don't know the return train at what hour leaves or arrives.. The round trip costs 460 lei. With sleeping wagon it can cost aroun 650 lei. There is also the posibility of buy a 3 day train pass for Slovenia, but it costs 150 lei, as for the trip from Ljubljana to Most na Soci is 5,90 Euro. So it isn't worth taking the pass if you plan just to go to Tolmin and then reurn. This is the link to the Slovenian CFR: http://www.slo-zeleznice.si/en/

--- I read that you don't need visa for Hungary and Slovenia. You do need a valid passport, health insurrence, 150 Euro for the travelling costs, and 30 Euro per day for accomodation. If you have the round trip ticket you don't need to have the 150 Euro. If you have a letter or some proof that the accomodation is taken cared of buy a relative or a company or smth like that you can go with your hand in your behind.. pocket. This is the link to MAE: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5086

This is my plan.. if there are any metalcampers who wish to travel with us, PM me.. It would be better to go in a pack.

Anyway.. enjoy your trip and the festival!

Deci cine vrea sa mi se alature sa-mi dea un mesaj si poate luam bilete in acelasi timp. Cred ca vin si maine la rockoteca (Code Red, Bolthard si MG42) asa ca putem vb si acolo...
Cheerioz! ;)

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #44 on: July 12, 2006, 12:11:27 pm »
Slovenian CFR

Slovenian CFR ar fi Caile Ferate Romane Slovene? ;D
Scz dar nu m-am putut abtine. :D

Offline Thjorgill

• General de Brigada
  • *
  • keeping fake hoes in check!
« Reply #45 on: July 26, 2006, 07:48:30 pm »
90% vin  ;D

hahahah! si 10 % tot la mare in romanica ajunci ca nu iti da sefa concediu \:D/
United hoes of Bucharest!

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #46 on: August 12, 2006, 11:51:24 am »
Citind impresii de la Wacken mi-am amintit ca eu tot nu am zis inca nimic despre Tolmin..

Dupa un drum de vreo 28  de ore (+1,-1 nu stiu cum e cu fusu asta orar), am ajuns si noi in Most na Soci, de unde am luat un autobuz pana in Tolmin. Partea interesanta a fost ca pe cat ne apropiam de Tolmin pe atat ne adunam mai multi rockeri.. Am plecat din bucuresti vreo 6-7, dupa budapesta am mai dat de niste unguri si transilvaneni in acelasi compartiment, pt ca pe ultima portiune de tren toti de acolo sa fie rockeri, de toate natiile, cu baxuri de bere, damigene de vin etc.. Partea naspa a fost oboseala.. Da o data ajunsi cine se mai plangea.

In prima seara, dupa ce ne-am instalat, am luat niste bere Union ("Unirea" lor) care nu... si am stat pe malul raului intrand in vorba cu un ungur care ne-a zis ca cica ARCH ENEMY nu mai vine.. A doua zi, desi in prima faza am crezut ca era beat tipu, absenta ni s-a confirmat.. Tolminul a inceput deci fara Arch Enemy.

Prima zi...
O mica plimbare pe dealul din zona unde era si o cetate si de unde se putea vedea foarte bine camping site-ul si zona:

Cand ne-am intors Scaffold incepuse si din pacate nu am prins decat o ultima melodie, pt ca pareau pe placul meu.. Dar asta e.. urma:

DECAPITATED: Simplu si la obiect, polonezi au practicat un death antrenant si plin de vlaga.. Si atunci mi-am dat seama prima oara ca sunt la un festival de metal.. Un opening act care mi-a deschis pofta pt mai mult.. Nota 8.

Jon Olivia's Pain: moment de respiro, prilej de browse-uit prin standurile cu tricouri..

Nevermore: Destul de ok.. pt ceea ce canta.. M-am multumit sa admir de la distanta, de pe dealul de langa:

Apoi au venit suedezii:
Hypocrisy... Nu erau pe lista mea de favoriti, dar dupa vreo doua melodii mi-am dat seama ce inseamna sa fii trupa mare.. Publicul s-a adunat din ce in ce mult, atmosfera devenind sufocanta in primele randuri. Ei au cantat fara cusur, in ciuda faptului ca au fost nevoiti sa imprumute instrumentele de la Amon Amarth, pt ca ale lor s-au pierdut pe drum.. Din partea mea, nota 9..

Amon Amarth au rupt.. Conditiile erau extrem de favorabile.. Era inca prima zi. Oamenii erau flamanzi si nu foarte obositi, Hypocrisy ne incalzise bine... Cand au intrat vikingi, s-a dezlantuit razboiul.. Aproape doua ore de death greu, ce a scos razboinicul din fiecare.. Daca le puneai oamenilor o sabie in mana si le spuneai sa atace italia iesea macel.. Repertoriul a fost extrem de variat, incluzand toate albumele (nu mai tin minte daca au bagat si de pe Sorrow..). Dar un tempo sustinut, o atmosfera infernala m-au tocat marunt marunt si m-au facut sa nu ma mai pot misca. Un concert de nota 10+.

Seara s-a incheiat cu Deathstars.. care multi au zis ca sunt bestiali, ca sunt o revelatie a genului, pe care din lipsa mea de cultura in aceea directie nici nu stiu cum sa il definesc.. Nu o sa comentez asupra lor, pt ca despre muzica nu am mare lucru de spus, iar daca vorbesc de imagine nu e de bine.. Asa ca.. m-am retras de la scena principala, inca teapan si cu "Death in Fire" in cap..

Din pacate poze de la ultimele formatii nu am.. Numai la poze nu ma gandeam eu in momentul acela... Din pacate, si pozele pe care le-am facut au fost de pe un mobil, so.. cu scuzele de rigoare va ofer alternativa site-ului oficial:
http://www.metalcamp.com/photos-2006/index.php

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
« Reply #47 on: August 13, 2006, 07:54:55 pm »
Ziua 2 (sambata):

Sar peste cele de inceput.. nu prea am foarte multe de spus despre ele. Heaven Shall Burn, ok, dar nimic special. Evergrey, Wintersun.. poate daca nu adormeam in timpul lor aveam ceva cuvinte de lauda.. dar asa..

Soilwork, formatie cu destul de multi sustinatori (probabil suedezii au fost cei mai numerosi), m-a readus la viata.. Un mosh-pit imens in mijlocul caruia am ajuns si eu.. Atmosfera foarte ok, pogo curat fara lovituri.. si o prestatie buna a formatiei care altfel nu imi spune mare lucru..

My Dying Bride, desi pt unii a fost cel mai misto concert atat de la metalcamp, cat si al britanicilor in general (comparat cu Sziget-urile), eu zic doar ca a fost super, dar ca ma asteptam la mai mult.. Nu stiu perfect ce a lipsit.. poate atmosfera trebuia sa fie mai apasatoare, Aaron mai dramatic.. whatever.. MDB primeste nota 9..

Testament.. Surpriza extrem de placuta. Am trecut foarte repede peste ei cand ar fi trebuit sa ii ascult, ceea ce regret.. Nu ma asteptam la o replica asa de buna din partea taticilor. Este si subiectivism la mijloc, pt ca sunt totusi thrasheri, dar au sunat impecabil, in forta, Chuck Billy s-a miscat tot timpul intaratand cand o parte cand cealalta a publicului.. Energie pura... nota 10.

Dimmu Borgir.. Prima formatie mare de black pe care am auzit-o si eu live, cu sunet profesional, ar fi trebuit sa ma incante teribil.. In schimb oboseala imensa pe care o resimteam m-a ca impiedicat sa ma bucur extraordinar de concert. Si aparent nu am fost singurul in aceeasi stare. Si publciul mi s-a parut destul de apatic, iar Shagrath si Co. parca de-abia asteptau sa plece acasa.. Pe Barker m-asteptam sa iasa ceva mai mult in evidenta. (Acelasi lucru speram si de la Horgh..). Singurul care mi-a facut impresie buna a fost Galder.. nota 8.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #48 on: October 24, 2006, 04:07:52 pm »
A patra editie, anume cea din 2007 vine cu un anunt tare: nu numai nemtii si americanii se vor bucura de prezenta celor de la IMMORTAL. Iete ce zice blabbermouth.net:

IMMORTAL Confirmed For Finland's TUSKA OPEN AIR, Slovenia's METALCAMP - Oct. 23, 2006
Reunited Norwegian black metallers IMMORTAL have been confirmed as the co-headliners of the Tuska Open Air festival, set to take palce June 29-July 1, 2007 in Helsinki, Finland. The show will IMMORTAL mark's first appearance in Finland and their only Finnish date in 2007. The band has also been confirmed as the headliner of the fourth edition of the Metalcamp festival on July 20, 2007 in Tolmin, Solvenia.

Upcoming IMMORTAL concerts:

Apr. 5-7 - Oslo (NOR) Inferno Festival
Jun. 29-Jul. 01 - Helsinki (FIN) Tuska Open Air
Jul. 13 - New York, NY – B.B. King Blues Club & Grill
Jul. 15 - Los Angeles, CA - The Avalon
Jul. 20 - Tolmin (SLO) - Metalcamp
Aug. 2-5 - Wacken (GER) - Wacken Open Air

After 13 successful years as one of the pioneers of black metal, IMMORTAL disbanded in 2003 with a legacy of seven full-length albums, including the 2002 milestone, "Sons of Northern Darkness". Following a long hiatus, the band decided to enter the live battlefield again.
Come 2007, the world will experience a ferocious new IMMORTAL lineup, featuring Abbath, Horgh, and new bass player Apollyon from AURA NOIR.
"I needed a break," Abbath explained. "I think we all did! We were simply burnt out, and there was no point in continuing. We had a Norwegian tour booked, and had performed at some great festivals both in the U.S. and Europe, but it just didn't feel right any longer."
In the meantime, drummer Horgh toured with Sweden's death metal masters HYPOCRISY and released the "Virus" album, while Abbath has been working on his sideproject, I, featuring members of ENSLAVED and SAHG, along with IMMORTAL's original drummer, Armagedda.
"I'm really proud of that album," Abbath stated enthusiastically, "and it was an important album to make in order to be able to focus on IMMORTAL again."

Offline Vacarone

• om cu greutate
  • MODERATOR
  • General de Brigada
  • *
  • TITS & BEERS!!!
« Reply #49 on: October 25, 2006, 08:54:52 am »
AM si eu prieteni care au fost anul asta la Tolmin. Dar, ca sa zic asa, nu cred ca o sa  imi permit Tolmin + Wacken. Sper sa fie unul din ele :)

When I read about the evils of drinking I gave up reading ;D!

Metalheads are fucking brutal and don\\\\\\\'t take any shit from anybody! :D

METALHEAD Forum

« on: »