Mda... vad ca v-a fost dor de mine....

Nu stau in Bucuresti si ca sa ajung la concertele astea, fac cel putin 5 ore pe drum. Eu nu sunt in situatia de a putea posta/raspunde pe forumuri imediat dupa ce evenimentul s-a incheiat.
Apoi, guess what?!?... nu sunt de la Artmania, cel putin nu in cazul de fata. Nu am participat la organizarea acestui concert (si, evident, nici a celui de ieri, din moment ce la 10 seara eu eram acasa, in Sibiu), iar tuturor celor care m-au abordat pentru bilete/invitatii le-am adus la cunostinta acest lucru. De fapt, eu nu colaborez cu Artmania decat pentru festival, asta din cauza locatiei. Daca am postat pe-aici (in 2 luni, 10 posturi din 567 pe acest topic; 2 raspunsuri cu dedicatie speciala pentru Arana si 8 raspunsuri cu caracter pur informativ - pentru amatorii de statistici, inclusiv pentru hell9level), a fost pur si simplu pentru ca eu aveam acces la anumite informatii care puteau satisface curiozitatea unora dintre voi. Nu am venit cu aere de superioritate, dar cand sunt atacata eu, personal (injust), si nu declaratiile pe care le fac, obisnuiesc sa raspund... din fericire, nu cu aceeasi moneda, pentru ca nu-mi sta in fire sa insult, jignesc, ofensez, cred in puterea argumentului si sunt capabila sa accept si aprob alte puncte de vedere atunci cand vad ca au o baza reala si nu sunt fondate pe pasiuni sau impulsuri de moment.
Nu incerc sa ma exonerez de vreo responsabilitate, pentru ca, in primul rand, nu am avut vreo responsabilitate.
Apoi, concertul... probleme, probleme, probleme...
Fapte:
1. Niciun organizator nu intentioneaza sa-si faca treaba prost, intrucat el este direct dependent de publicul caruia ii vinde biletele.
2. Organizarea unui concert nu se rezuma la organizarea accesului => calificativul de "organizare dezastruoasa" nu se justifica, atata timp cat trupele, au cantat (si bine) in conditii foarte bune, inclusiv conditii foarte bune de sunet (cel mai important), a fost incalzita sala, a fost merchandise, a fost bautura... etc. Nu mi se pare corect ca organizarea sa fie judecata doar prin prisma unui singur aspect. Un calificativ intermediar la pollul ala ar fi binevenit
3. Atata timp cat ti se da o bratara pentru a putea iesi si intra cand vrei, este de la sine inteles ca tocmai acea bratara este verificata la (re)intrarea in sala. Cu siguranta, n-o sa se uite omu' de la paza la cum esti imbracat(a) si in functie de asta sa te lase inauntru sau nu...
altfel, nu se mai faceau bratari.
4. Organizarea a fost deficitara si ce s-a intamplat la intrare nu trebuia sa se intample! Orice motive date ulterior nu vor schimba faptul ca asteptarea a fost nepermis de lunga, in conditii de frig si vant taios, si accesul greoi. Dar cred ca s-ar fi putut spune ca publicul a fost tratat "ca niste animale", daca in timp ce oamenii asteptau sa intre, organizatorii stateau la o cafea sau la taclale... ceea ce NU s-a intamplat. A fost o desincronizare care a dat tot programul peste cap (a se observa si faptul ca Haggard au mai facut un mic soundcheck inainte de a incepe sa cante). Asta e tot ce s-a mai putut face in noile conditii, si a rezultat o intarziere de o jumatate de ora. A fost o singura intrare in complexul Romexpo (cum scria pe bilet) si 2 intrari in pavilion.
5. Nu "merge si-asa". Si m-am saturat sa tot aud replica asta insotita de lamentari legate de Romania. Se pot face lucrurile si bine. De data asta n-a prea iesit...
6. Artmania a organizat pana acum 6 evenimente (2 festivaluri, Tarja Turunen si Jethro Tull la Sibiu, si cele 2 concerte din weekend cu Amorphis si Haggard). Asta asa, ca CV de organizator "de kkt"... sa ma exprim in aceiasi termeni.
Concertul cum l-am vazut eu: am ajuns la sala pe la 18.45 - 18.50 ca sa aflu, cu stupoare, ca inca nu s-a dat drumul. Eu m-am dus direct la intrarea laterala (pentru ca acolo am vazut lume mai putina) si s-au deschis ambele usi in acelasi timp. Am intrat dupa vreo 15 - 20 de minute (norocul meu). Ceva frustrari de ordin personal (mofturi, cum ar spune unii, legate de accesul in fata scenei pentru foto) rezolvate, in cele din urma, dar in rest, concert superb, prestatii excelente atat din partea Amorphis, cat si a celor de la Haggard. Apropo, Haggard au fost in formula completa..
Si cu asta eu am terminat ce aveam de spus legat de concertul asta, pe topicul asta. Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, nu tin ca parerea mea sa fie adoptata si de altii, nu ma afecteaza cu nimic daca schimb sau nu parerea cuiva. Am vrut sa ofer o alta perspectiva, a mea. Si intrucat vad ca nu se poate discuta aici (in general, asa) si injuraturile gratuite predomina, eu o sa iau o pauza. A o interpreta fiecare cum pofteste... ca oricum vad ca asa se face.

Sayonara!