Parerea mea este ca internetul este pur si simplu necesar. In conditiile in care majoritatea oamenilor nu au timp nici sa manance ca lumea in timpul zilei din cauza facultatii sau job-ului si sunt intr-o permanenta goana (de unde toate problemele: fast-food-urile, stilul de viata nesanatos, obezitatea, stress-ul, depresia..), de unde ar putea sa gaseasca timp si energie pentru a-si putea mentine prieteniile, pentru a iesi in oras cu toti, pentru a socializa. Messengerul si mail-ul rezolva problema asta.
Cred ca omul a gasit mereu solutii pentru a economisi timp si pentru a-si face viata mai comoda. Transport din ce in ce mai rapid, firme specializate pentru fiecare nevoie.. si internetul.
Este mult mai comod sa trimiti un mail decat o scrisoare, mult mai comod sa stai pe scaun si sa vorbesti cu 20 de oameni in loc sa planifici iesiri ca sa apuci sa socializezi cu toti, si muuuult mai usor sa deschizi un site ca sa afli preturile biletelor de tren, preturile din unele magazine, serviciile unor firme, decat sa te deplasezi la fata locului.
Am profesori la facultate care isi pun cursurile pe net, anunta rezultatele unor examene pe net, care cer sa li se predea temele prin e-mail si chiar care cer bibliografie obligatorie de pe net.
3-4 ore in fata calculatorului pot scuti o saptamana de drumuri inutile. Daca simti ca nu poti rezista fara internet pur si simplu pentru ca esti taiat de la sursa de informatie nu te poti considera drogat, esti perfect normal.
Daca in schimb nu mai ai prieteni si nu mai mergi la scoala/facultate/job pentru ca esti logat pe 1000 de forum-uri si verifici tot timpul daca ti s-a raspuns, daca n-ai mai dormit sau nu ai mai mancat de cateva zile pentru ca ai stat pe net atunci te poti considera drogat. Un om care verifica o usa de 2-3 ori este precaut, unul care o verifica odata la 5 minute este bolnav...