man1ak
post Nov 26 2006, 15:53
Post #1
Junior
Group: Members
Member No.: 111 889
M-am decis sa ma fac turnator. Victima: Honda Romania (Carpati Motor si nu numai).
Sunt posesor de Honda Civic 2003 Sedan, foarte multumit si fan inrait al marcii. Am asteptat pana in 2006 pentru a ma hotara sa imi cumpar Accord 2.4i. Am fost la dealer: raspunsul a fost ca nu exista pe stoc, trebuie comandata, dureaza 4 luni. Mentionez ca este vorba de varianta M/T, cea A/T fiind pe stoc la momentul respectiv. Cum ma aflu printre cei care considera ca A/T-urile sunt complet inutile, in special cand sunt imperecheate cu un motor bun, am decis sa astept cele 4 luni.
In toata perioada de asteptare m-am conversat cu dealer-ul (Asko), de altfel o companie buna, cu oameni de calitate, pentru a afla statiul in care se afla comanda. De fiecare data raspunsul a fost ca masina este pe drumul cel bun. Asta pana in Octombrie cand am pus intrebarea cheie: va fi livrata in Noiembrie, conform planului, sau nu. Inutil de mentionat ca aceasta intrebare a devenit una filozofica, cu un raspuns greu de gasit. Dupa 1 luna de insistente (eu catre Asko, acesta catre Carpati) am aflat raspunsul: nu va putem livra masina. Ori va alegeti varianta A/T ori va dam banii inapoi. Cata generozitate. Motivul: de la 1 Octombrie toate importurile au fost preluate de Honda Trading Romania, adica Honda in toata regula. Asa deci...
Serios afectat de acest raspuns (repet, sunt indragostit de acea masina) am decis sa merg, impreuna cu dealerul, la Honda Trading. Le-am expus problema. Raspunsul lor: nu ne ocupam noi de comenzile date inainte de Octombrie. Intrebare: dar cine se ocupa? Nu stim, dar probabil ca dealer-ul initial. Booon....
Convins fiind de minciuna celor de la Carpati am sunat inapoi si le-am solicitat sa imi trimita detaliile comenzii pe care au lansat-o in Japonia. Raspunsul: in vreo 2-3 zile, ca nu e fata aici. OK. Sun pentru 3 zile: previzibil -> fata nu a venit, incercati peste 3 zile. Nu mai astept deloc. Nu mi se pare normal sa astept "fata" care stie sa lucreze pe calculator. Evident, nervozitatea crescuta. Mi se spune: nu a venit fata, nu va pot da nimic. Solicit: doresc o intalnire cu cineva din management-ul superior al firmei. Raspuns: n-avem. Ma enervez si mai tare si ii spun domnului cu pricina (pentru cunoscatori, numele dumnealui este Andrei Benzal) ca se poarta ca un 'neica nimeni'. Mare gresala. Am aflat cu aceasta ocazie ca 'eu ma port ca un neica nimeni'. Asa stand lucrurile, cel mai potrivit lucru care se putea face: inchiderea telefonului. Nu ma intelegeti gresit: dansul a inchis telefonul, nu eu. Ca doar el nu accepta nervii unui client nemultumit. Mi se pare normal.
Am facut rost de numarul de telefon al sefului Carpati. Un adevarat gentleman. 'Din pacate nu va mai putem onora comanda. Nu stim ce s-a intamplat cu ea pentru ca Honda nu ne-a dat nici o confirmare. Nu ne mai ocupam noi, ci Honda Trading'. Mai sa dea dracii in Honda. Chiar asa, sa nu ii intereseze o comanda data de un client.
Ce ramane de facut: am dat telefon la Honda Trading UK, responsabila de Europa. Am lasat un mesaj (cam desumflat, vroiam sa stau de vorba cu o persoana, nu cu un robot cu voce masculina). In 20 de minute primesc telefon de la o doamna care doreste sa afle problema. Ii spun ce si cum si imi promite ca se rezolva. Foarte politicoasa, mi-a multumit ca sunt posesor de Honda. Si inca o data ca am mai comandat una. Frumoase cuvinte, parca ceva mai bine decat sa mi se inchida telefonul. Am primit promisiunea ca voi fi contactat prin mail. Pana acum nu au reusit aceasta performanta, dar eu sunt rabdator (doar am stat 4 luni jumate pana acum, nu?).
Cert este un lucru: cand am comandat masina in Iunie 2006 nu m-a interesat nici o alta masina de pe piata. Nici nu am facut comparatii de pret, performante etc. Chitit Honda Accord 2.4i Executive Navigation M/T. Acum lucrurile nu mai stau asa. E greu de gasit o masina care sa aiba echilibrul Hondei (pret - eleganta - sportivitate), dar daca accepti un compromis se poate. In cazul meu compromisul pare a fi pretul. Pentru ceva mai multi bani exista Mazda6 MPS care are aceeasi eleganta coroborata cu o sportivitate mult superioara.
Nu m-am hotarat inca, dar daca nu voi primi raspuns de la Honda in curand, o voi face.
Si iata cum Honda (nu conteaza ca e vorba de un dealer autorizat sau chiar de japonezi) a reusit sa isi convinga clientul sa aleaga o alta japoneza. Bravo Honda, oriunde te-ai afla.
Scuze pentru stilul expandat, dar cred ca merita sa aflati si voi experienta unui fost mare fan Honda.
Sa traiti.
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=185943