Legat oarecum si de lunga conversatia de mai sus, dar mai ales de subiectul gazete, e un lucru pe care nu-l pricep (e doar un fel de-a zice): insistenta cvasi-majoritatii gazetelor/televiziunilor/radiourilor de a ataca pe Antonescu si Ponta, acestia fiind, cum mai toti stim, in opozitie!
O explicatie e ca a mai ramas o singura televiziune (in fapt, un trust) necontrolata de pdl (cred ca si in rusia sunt mai multe!), in rest sunt diverse grade de slugarnicie, de la cei mai abominabili (b1tv, tvr-urile), pana la noii veniti in tabara puterii, gen realitatea tv si rtv-ul lu' ghita. Cei cativa realizatori care mai caraie vor fi curatati treptat, cum s-a intamplat cu R. Dumitrescu, Oana Stancu sau Ursu de la fosta Realitatea. Vor ramane comozii gen Tatulici, Striblea, Dragotescu, sub masca unei obiectivitati inghitite de unii mai saraci cu duhul.
In presa e si mai grava treaba, in afara JN si a Gandului, pe alocuri, e un dezmat portocaliu generalizat, cel mai recent exemplu e Adevarul, mai virulent fata de opozitie chiar si decat evz, rl, ziare.com sau hotnews.
Deci, daca pe astia din media ii mai inteleg, sunt interese economice, infiltrari la varf, santaje, etc. imi scapa motivele pentru care si useri mhead se calca pe posturi in a trage din toate pozitiile tot in Ponta sau Antonescu ori, pentru ceva mai multa credibilitate, in Iliescu. De 8 ani de zile (sau cati or fi trecut, mi se pare deja o vesnicie) in tara asta decide (prost!) un singur om, iar tu sa alegi, din multitudinea de mizerii zilnice pe care le face fie direct, fie prin ecourile lui din diversele pozitii in stat, sa te iei de niste declaratii ale liderilor opozitiei ... asta e cu adevarat interesant de inteles.
Mirarea mea e cu atat mai mare cu cat, atunci cand am avut ocazia sa cunosc unele persoane (gen CR) sau sa vorbesc pe diverse alte teme cu altii (gen Svart), mi-au parut oameni rezonabili, eruditi, cu un anumit farmec chiar si cu simtul umorului. Dar cand vine vorba de politica ... radicalitatea e maxima si argumentele incep sa dispara, apar atacuri pesonale fata de cei ce au alte opinii. Which is soooo saaaaaaaad!