M-am tot gandit un' s-o pun, un' s-o pun ? ... aici este locul perfect pentru istorisiri de nebunii din tinerete.
Datele de reper: locurile natale din Gorj, vacanta de vara a lui '96 ...
Umblam cu casetele dupa noi prin discoteci, ne dadeam cu binisorul pe langa digei (vai mama lor!) sa ne puna una de-a noastra macar o data. Suparare mare, ne stia tot satul ... o faceam si plecam, pe asta se bazau si digeii. Apoi plecam in alta discoteca s-o facem si acolo.

Cu timpul ne-au dat eject toti si nu ne mai acceptau. Trebuia sa batem 20 de km pana in Truceni sau Ticleni ca sa ne facem numarul.

Intr-o astfel de noapte cand nu ne-am gasit salas pe niciunde, unuia dintre noi ii cade fisa:
- Hai la privata la Nea Fane !!!
... avea Nea Fane dublu casetofon din ala Fischer care scotea bine, avea si boxe tot treaba rost.
Privata? Cu posibilitati de tzaran intreprinzator, sarac si mercantil, ceva facut la repezeala cu pereti de carton, mese si scaune subtiri din fibra de sticla.
Intram noi acolosha in grota la Nea Fane, fumaraie s-o tai cu cutitu' iar Ciroza ocupase deja toate scaunele...toate drosophilele satului, schelete ambulante, zombilicii, erau la raport.
Am luat fiecare cate-un rom ca baieti saraci ce eram si unul dintre noi mai frumos s-a dus la Nicoleta-barmanita (una dintre fetele patronului) cu caseta. Daca mai tin minte exact pregatisem
Sepultura - Roots Bloody Roots...
...si a inceput, ne-am sculat de pe scaune ca un tavalug, am maturat toate scaunele si mesele din jur iar drosophilele s-au sculat din amorteala incercand sa-si dea seama ce se intampla. S-au cuibarit toti la o masa speriati si de unul care tot grohaia spre ei amenintator.
Pe la minutul 2'30 l-am aruncat pe unul afara prin peretele de carton. S-a format o gaura ditamai, tovarasul revenind imediat inapoi. Buze sparte, capete sparte am observat ca avem dupa, dupa ce ne-am racit. Am plecat imediat mustruluiti si de Nicoleta, protectoarea noastra.

A doua zi ... duminica, eram la promenada pe ulitele satului. Se aflase totul. Babele se uitau lung dupa noi si isi faceau cruci si mai lungi.
Pe vremea aia desi aveai 21 de ani, cineva anume, intr-o problema, nu discuta cu tine ci cu parintii.
Nea Fane ne-a chemat parintii si le-a aratat grozavia ... aerisirea din crasma si lucrurile distruse. Au platit pagubele.

Dupa cateva luni Nea Fane a plecat la sarbi sa mai faca rost de bani pentru ... rulaj si a inchis temporar privata.
Intr-o noapte de noiembrie i-am dat foc, a ars toata in 15 minute pana la temelie. N-a stiut nimeni cine a fost. Avea dusmani multi Nea Fane.