Imi permit si eu sa fac c/p de pe un alt forum pe care mi-am scris prima parere:
Sa-mi bag instrumentul muncii in tineretul romanesc care zici ca s-a nascut cu smartphone in mana!
Frate, daca nici in timpul unui concert nu esti in stare sa scoti nasul din ecran, ramai in mortii mamicutei tale acasa.
Inteleg ca nu te atrage trupa din deschidere (detalii mai jos), dar sa incepi sa te joci cat timp tu esti aproape in primul rand si aia canta pe scena?
Sincer am avut instinctul s-o scuip in coafura pe dobitoaca.
Apoi am aflat ca si cat timp au fost Arch Enemy pe scena (tipa avea bilete semnate de trupa, atentie!... si oricum fu si ea momaie, cu tot cu semnaturile ei) tot prin smartphone cotrobaia, moment in care m-am visat dandu-i o palma si, subsequently, un bocanc peste telefon
Doi la mana, odata cu aparitia dispozitivelor de inregistrat care au devenit din ce in ce mai performante si din ce in ce mai inguste, tare am senzatia ca omul a uitat sa se bucure de evenimentul pe care il filmeaza!
In idea ca la un moment dat s-a bagat unu' in fata mea, out of the fucking blue, si tot restul concertului a stat ca momaia cu mana cu Little Brother ridicata.
Ok, inteleg ca vrei sa ai ce arata prietenilor/rudelor, dar, totusi, vorbin de un concert death metal. Daca ai de gand sa faci pe cameramanul, stay on the fucking sides si mai ales, nu ocupa locul unora care chiar au venit sa se bucure de muzica.
*Personal as fi vrut pe ala sa-l fi prins unii intr-un mosh pit, dar a fost cuminte lumea... de bine sau de rau*
Mnobun, trecem si la concertul propriu-zis:
- Cu ocazia asta am aflat ca a fost primul concert al trupei Aria, compusa din Cezar Popescu de la VIta-de-Vie, un al doilea chitarist, un basist, un tobar si o penibilitate de vocal
- Prima mare sugestie catre trupa ar fi "Cezar! Treci la voce!"
Pe bune, omul are, daca nu growl, macar un tipat macar decent. Oricum, mult mai interesant decat individul cu microfon in mana care jur ca la voce aducea cu solistul Blink-182 dupa ce a avut cancer traheic.
- A 2-a mica mare sugestie ar fi ca trupa asta sa-si gaseasca o identitate;
Primele melodii aduceau a combinatie intre Deftones si Rage Against The Machine, una avea ceva influente System of a Down iar restul aduceau prea mult cu un "alternative metal/emo" generic. Ma rog, mare parte din vina o are vocalul, but still
Sa nu fiu carcotas, cel mai mult mi-a placut tobarul. In mod ciudat Cezar s-a aratat mai incantat de partiturile respective decat atunci cand s-a prezentat in concertul Domination; inteleg ca e chitara mult mai usoara, but...
- ARCH ENEMY FUCKING RULES!
There, I said it, aveam dreptate in legatura cu prestatiile lor live (desi sonorizarea... se putea si mai bine, sa zicem), inca o data, I said it & I'm gonna keep it
Puteam sa fac si atac cerebral de la dat din cap si zbierat.
Totally worth it!
P.S.: Daca va duceti vreodata la un concert pe timp de iarna intr-o locatie gen CORTUL DE LA ARENELE ROMANE CARE OMOARA ORICE ACUSTICA (yes, I went there), faceti pe dracul in patru sa va tineti hainele la voi.
Pe langa faptul ca atunci cand a inceput sa se disperseze lumea (ceea ce include si usile deschise catre exterior, d'oh!) se facea din ce in ce mai frig, se pune si problema ca o sa faci turturi si-n talpa pana ajungi la garderoba.
Si asta o spun din perspectiva unui participant la un concert de maxim 500 de insi