Linked Events

• Opeth in Jukebox, Bucuresti: February 29, 2012

Author Topic: Concert Opeth - clubul Jukebox pe 29 februarie 2012  (Read 1770 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ishmael

• General de Brigada
  • *
  • me, myself and I
Concert Opeth - clubul Jukebox pe 29 februarie 2012
« on: December 06, 2011, 02:33:33 pm »
Trupa Opeth au anuntat pe site-ul lor datele turneului din 2012, iar printre ele se numara si un concert la Bucuresti pe data de 29 februarie in clubul Jukebox din Bucuresti. Trupa sustine un turneu de promovare al albumului Heritage, lansat in data de 20 septembrie 2011 via Roadrunner Records si produs de solistul si chitaristul Mikael Akerfeldt in studioul Atlantis din Stockholm.

In cadrul unui interviu acordat emisiunii Full Metal Jackie, Mikael Akerfeldt a discutat despre noul album Opeth, Heritage: 'Imi place albumul. Ma asteptam sa fie mai 'watershed' decat a fost 'Watershed'. Nu am urmarit reactiile de pe internet pentru ca majoritatea comentariilor sunt negative. Insa ii vad la concerte, ma intalnesc cu ei si pana la urma privesc cu alti ochi albumul.'

'Este un disc diferit dar nu cred ca a fost un pas atat de radical pentru noi. Cred ca a fost un pas foarte normal pentru noi asa ca nu sunt ingrijorat. Nu-mi pasa prea mult. Asta vrem de la Opeth si e singurul lucru care conteaza.'

Biletele sunt disponibile la pretul de presale de 75 de lei pana pe 31 decembrie de pe eventim.ro.

http://www.opeth.com/home/tour-dates
http://www.eventim.ro/ro/bilete/opeth-plus-special-guests-bucuresti-jukebox-venue-110325/event.html
« Last Edit: February 28, 2012, 09:00:41 pm by crimson.waves »
nu exista trupe underrated sau overrated. exista doar oameni care sufera la ele.

unii nus degeaba underrated

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Re: Concert Opeth - clubul Jukebox pe 29 februarie 2012
« Reply #1 on: December 06, 2011, 03:37:40 pm »
In cadrul unui interviu acordat emisiunii Full Metal Jackie, Mikael Akerfeldt a discutat despre noul album Opeth, Heritage: '[...] Nu am urmarit reactiile de pe internet pentru ca majoritatea comentariilor sunt negative. Insa ii vad la concerte, ma intalnesc cu ei si pana la urma privesc cu alti ochi albumul.'

Va rog sa observati cretinismul frazei.  q13

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: December 06, 2011, 03:37:40 pm »

Offline chainsawfreak

• ăl' mai blond
  • General de Brigada
  • *
« Reply #2 on: December 06, 2011, 03:49:12 pm »
ma intreb cat o sa fie biletul si daca turneul pentru promovarea noului album va reusi sa-l faca pe sarmanu ala sa-si ia ultimu model boeing ca sa poata ajunge naibii comod pe insula lui.

Quote from: hell9level
sustin ca in materie de underground si fan base elitist, heavy metalu se pisa pe bdmu tau trendy

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: December 06, 2011, 03:54:12 pm »
ORICAT ar fi biletul, se vor gasi suficient sa-l considere rezonabil "si daca n-ai alta treaba pe aici, de ce comentezi?" q13

LE:  hmmmm.... decent, bizar de decent ;D
http://www.metalhead.ro/opeth/stiri-opeth/s-au-pus-in-vanzare-biletele-pentru-concertul-opeth-aid-108781-l-1

* 75 lei in perioada 6 – 31 decembrie
* 85 lei in perioada 1 ianuarie – 28 februarie
* 95 in ziua evenimentului

« Last Edit: December 06, 2011, 04:01:16 pm by Count Raven »

Offline chainsawfreak

• ăl' mai blond
  • General de Brigada
  • *
« Reply #4 on: December 06, 2011, 04:41:59 pm »
cred ca e pretul pe minut

Offline wotanski

• Colonel
  • *
  • the dude
« Reply #5 on: December 06, 2011, 05:17:41 pm »
un mic calcul: :)

in cazul concertului asta, vorbim de trupa in turneu, deci pret de turneu. pret care este mult mai mic decat pretul de festival (15-18,000 concert/30-40,000 fest). plus ca in mod normal, nu implica expenses (transport/cazare). in conditiile in care locatia e fostul becker, daca nu ma insel capacitatea e de 1,000 gen, ma gandesc ca au break-evenul pe la aprox 800. calculand sa zicem biletele la 20EUR, 20x800=16,000. minus aprox 30% taxe, probabil ca trupa ia in jur de 12,000EUR. asta asa dupa un calcul rapid. oricum mai putin decat ma asteptam. in cazul unei trupe cu un fee ca al lui opeth, nu se fac deal-uri pe bilete, e strict problema org cum isi amortizeaza cheltuielile. deal-urile pe bilete se fac in general cu trupe cu fee-ul in jurul 1,000-2,000EUR per (tour) gig.

opeth este inca o dovada, ca o trupa care iese dintr-o zona muzicala precum metal si incearca sa acceseze alte zone (fie ele de nise sau mainstream principiul e acelasi), folosind acelasi management, acelasi label, aceleasi canale de comunicare si promovare, nu reuseste sa se impuna iar efectul, inevitabil, e scaderea veniturilor. multi care au vazut opeth, 2011 post-heritage, live (ma refer la fani in cazul asta) au considerat concertul ca fiind extrem de plictisitor si nepotrivit...

ref la preturile de bilete, incercand sa ma raportez la pretul in UK al unui concert al unei trupe de genul opeth (ma refer ca public/fee/venue) este de aprox 18-20GBP. adica in jur de 90-100RON. luand in considerare diferenta dintre nivelurile de trai, preturile la bilete in romania sunt mari. period. diferenta sta numai in nr. de oameni care platesc efectiv biletul (inclusiv calculul estimativ pt presale si platile online) la noi fiind cam cu 25-30% mai mic per total si 55-60% pt presale. 

cam asta spun cifrele. referitor la cat de mult ii plac banii lui akerfeldt, cu siguranta ii plac foarte mult. :) goes to show cele 3 luni complete de touring non-stop. asta in 2011. in conditiile in care 2012 e destinat exclusiv turneelor si festivalurilor. estimez aproape 200 de concerte in 2012. do the math ;)
just take it easy man

Offline TSV_Mykkonen

• Progressive Member
  • Sergent
  • *
« Reply #6 on: January 19, 2012, 08:25:00 pm »
au considerat concertul ca fiind extrem de plictisitor si nepotrivit...

Cu toate ca eu consider Heritage ca cel mai bun si in acelasi timp cel mai prost album pe care l-am ascultat vreodata, iar Opeth este una dintre trupele mele favorite, logic ca nu o sa ratez concertul. Ca doar n-or canta doar albumul Heritage la reprezentatie, nu?
Maşina mea are un ţăcănit la volan...

Offline Jaymz

• i n . s t u d i o
  • General de Brigada
  • *
  • gråtusmørke
« Reply #7 on: January 19, 2012, 09:01:00 pm »
Asta ii cel mai recent setlist al concertelor Opeth:

The Devil's Orchard
I Feel The Dark
Face of Melinda
Porcelain Heart
Nepenthe
The Throat of Winter
Credence
Closure
Slither
A Fair Judgement
Hex Omega
Folklore

In ast caz, se merita cheltuiala de transport + consumatie minimal + bilet pentru cei ce ar trebui sa vina din afara Bucurestiului?
Blending Shadows With The Past

Offline TSV_Mykkonen

• Progressive Member
  • Sergent
  • *
« Reply #8 on: January 19, 2012, 09:26:09 pm »
Pai nu stiu, asta depinde de la om la om. Dar cred ca abordezi gresit situatia. Din punctul meu de vedere, daca e vorba de o trupa care iti place, in cazul asta aflata intr-un impas stilistic ca deh, se poate intampla oricui, si iti permite buzunarul, te duci. Pentru ca-ti place. Asa ca si eu ma voi duce. Va fi un concert linistit, asta este. Poate la urmatorul vor reveni la variatia bine cunoscuta.

Exemplu: Eu unul am fost la Metallica doar ca sa aud One, e cam singura piesa de la ei care ma incanta cu adevarat. A meritat efortul achizitionarii unui bilet la gazon A pt o singura piesa? Pt. mine da.

Si in legatura cu Heritage, eu unul sunt din aia care inteleg cat de cat ce a vrut sa faca Mikael cu albumul asta, problema e ca nu prea i-a iesit cum trebuie. Daca vor decide sa renunte complet la vocalul death, din partea mea n-au decat, dar sa scoata un album consistent. Asta e doar un experiment ratat care nu se ridica la nivelul lor.
« Last Edit: January 19, 2012, 09:27:04 pm by TSV_Mykkonen »

Offline Jaymz

• i n . s t u d i o
  • General de Brigada
  • *
  • gråtusmørke
« Reply #9 on: January 19, 2012, 10:19:51 pm »
Absenta elementelor death nu ma deranjeaza, "Damnation" a fost (si este) un album superb dar cu "Heritage" nu reusesc sa ma impac deloc ...
Ma plictiseste teribil. We get it: in copilarie Mikael a ascultat Deep Purple, King Crimson si Jethro Tull ... se simte si oleaca de Sabbath ... a vrut sa impartaseasca treaba asta si cu noi, ascultatorii. Nu i'a reusit in masura in care se astepta. Combinatia de DP/KC/JT/BS e haotica, albumului ii lipseste coerenta. Mai bine il lansa ca si proiect solo. In fine, parerea mea despre "Heritage" e oarecum off'topic aici.

Offline TSV_Mykkonen

• Progressive Member
  • Sergent
  • *
« Reply #10 on: January 20, 2012, 01:06:53 pm »
Macar suntem pe aceeasi linie  a6

Offline Shadowman

• Maior
  • *
« Reply #11 on: January 20, 2012, 05:33:02 pm »
Cu toate ca eu consider Heritage ca cel mai bun si in acelasi timp cel mai prost album pe care l-am ascultat vreodata

a3 asta cum mai vine?

We get it: in copilarie Mikael a ascultat Deep Purple, King Crimson si Jethro Tull ... .

Din cate spune tot alea ii plac si acum + multe trupe mai obscure din aceeasi perioada.
Eu ma asteptam sa scoata un album de asta mai devreme, dupa Damnation.Cred ca i-ar fi iesit mai bine.Poate data viitoare...
Shadowman, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline TSV_Mykkonen

• Progressive Member
  • Sergent
  • *
« Reply #12 on: February 28, 2012, 06:45:43 pm »
Vine cam asa: amesteca intr-un mare stil niste bucati de melodii care te lasa cu gura cascata cu alte bucati atat de generice si neinspirate incat imi taie tot cheful de ascultat in continuare.

Offline Shadowman

• Maior
  • *
« Reply #13 on: February 28, 2012, 07:51:17 pm »
Pana la un punct inteleg.Si eu m-am intalnit cu situatii similare chiar la Heritage-ul din discutie.Pe Haxprocess, de exemplu, linia melodica de la prima strofa e una dintre cele mai puerile si enervante pe care le-am auzit in viata mea, in schimb, ceea ce urmeaza imediat (pe cat de simplu pe atat de frumos) si finalul mi se par foarte reusite.

Ce nu inteleg e cum de n-ai facut inca cunostinta cu vreun album care sa te lase cu gura cascata de la un cap la altul si acela sa fie, implicit, albumul cel mai bun pe care l-ai ascultat vreodata. Sau invers, cum de n-ai intalnit un album prost cap-coada si acela sa fie cel mai prost pe care l-ai ascultat vreodata.

Offline marcux

• Sergent
  • *
« Reply #14 on: February 29, 2012, 10:19:25 pm »
Organizare de 2 lei.Am plecat la 21.30 si lumea inca mai statea la intrare.
marcux, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline ishmael

• General de Brigada
  • *
  • me, myself and I
« Reply #15 on: February 29, 2012, 11:05:56 pm »
ai plecat fara sa intri sau nu ti-a placut?

Offline marcux

• Sergent
  • *
« Reply #16 on: March 01, 2012, 08:48:32 am »
am plecat fara sa intru.

Offline crimson.waves

• Animus nocendi
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • Honour, Pride, Glory!
« Reply #17 on: March 01, 2012, 10:34:51 am »
Pe facebook unii ziceau c-au intrat, dar tarziu, si ca multi au plecat din fata clubului inainte sa intre - precum domnul de mai sus, iar altii au fost tinuti pe hol pentru minute bune.

Concertul este produs de Show Department.

~Sinner, Winner, the fight is Blind
Lust, Gods, Unholy Times
Night, Light, this fight is might~

Offline BlackHeart004

• Tesarul De Lumini
  • Sergent
  • *
  • Conoas Terea Tacuta
« Reply #18 on: March 01, 2012, 10:42:14 am »
Io mi-am zis ca daca ajung la ora 20:00 o sa pot intra fix cand incepe sau ceva de genul...

Dupa doua ore jumate de inghetat boasele, pe la 22:30, mi-am vandut biletul si am plecat acasa. Organizare de rahat. Sa le fie rusine!
Acolo eu o sa mor... Ori buni, ori rai... Tot un mormant... In vant...

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #19 on: March 01, 2012, 10:44:26 am »
da' a fo' soldout sau cum ai reusit sa'l vinzi?

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #20 on: March 01, 2012, 10:50:53 am »
s-a tinut, totusi?

Offline crimson.waves

• Animus nocendi
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • Honour, Pride, Glory!
« Reply #21 on: March 01, 2012, 11:00:01 am »
se pare ca da:
A: io am intrat. o sa inceapa si opeth in ceva minute
12 hours ago
X: pai si fratzii aia din deschidere nu mai canta?
12 hours ago
A: au cantat si aia
12 hours ago

A=chitarist in code red. pe facebook zicea asta, deci s-o fi tinut. Deocamdata nu gasesc nicio cronica, nicio stire, poze, nimic.

Online istrategie

• Sergent
  • *
  • METALHEAD Soldier
« Reply #22 on: March 01, 2012, 02:37:40 pm »
Da. Confirm ca s-a tinut. S-a intrat la 21.30, Von Hertzen Brothers au cantat de la 21.50 pana la 22.20 si Opeth de la 23.00 pana la 00.45.
istrategie, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline TSV_Mykkonen

• Progressive Member
  • Sergent
  • *
« Reply #23 on: March 01, 2012, 03:28:41 pm »
Ce nu inteleg e cum de n-ai facut inca cunostinta cu vreun album care sa te lase cu gura cascata de la un cap la altul si acela sa fie, implicit, albumul cel mai bun pe care l-ai ascultat vreodata. Sau invers, cum de n-ai intalnit un album prost cap-coada si acela sa fie cel mai prost pe care l-ai ascultat vreodata.

N-am zis ca n-am intalnit. Cel mai bun pt mine este (fara vreo surpriza) Morningrise de la Opeth. Proaste cap-coada am ascultat destule, dar cine le tine minte pe alea?  :)

Si despre concert: accesul in prima sala a clubului a inceput la 20:30, asadar cu 2 ore intarziere. Eu fiind mai prin fata am intrat repede, pt cei care au fost prin spate pe afara logic ca a durat mai mult.

Von Hertzen Brothers, cum zice si istrategie, au bagat vreo juma' de ora. Stilul mi-a placut, dar aveam inca o lehamite in legatura cu situatia si nu pot spune mai multe.

In legatura cu ce au cantat Opeth, consider ca a fost un setlist aproape perfect. Au bagat ce-i mai bun de pe Heritage, adica Devil's Orchard, I feel the dark, Slither si Folklore. Si ma bucur ca au decis sa cante si din piesele 'grele', pentru ca daca nu ma deranjeaza sa abandoneze stilul consacrat pe viitor,  la concerte consider ca nu ai cum sa-ti ignori in totalitate cele mai bune piese, piesele care au definit trupa timp de atatia ani.

Per total, concertul a fost foarte reusit, jumatea linistita ne-a introdus in atmosfera, ca apoi pe Heir Apparent si The Grand Conjuration sa se dezlantuie haosul. Au incheiat cu Deliverance, si bine au facut zic eu. Un outro mai bun nu cred ca se gasea.

De ce am spus aproape perfect? Pentru ca n-au bagat nimic de pe Morningrise (in speta as fi vrut sa aud si eu To Bid You Farewell si cred ca puteam sa mor fericit). Asa o sa astept a treia venire Opeth in Romania, si poate nu mai trec 3 ani pana atunci :)

Cronica uitati aici http://www.treibetivi.net/2012/03/01/un-alt-concert-cu-cantec/
« Last Edit: March 01, 2012, 03:32:05 pm by TSV_Mykkonen »

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #24 on: March 01, 2012, 08:28:01 pm »
lolol haos dezlantuit pe opef q13

Offline BlackHeart004

• Tesarul De Lumini
  • Sergent
  • *
  • Conoas Terea Tacuta
« Reply #25 on: March 01, 2012, 08:48:03 pm »
da' a fo' soldout sau cum ai reusit sa'l vinzi?

Erau bilete si la intrare, da io personal l-am dat p-al meu cu 60 de lei. O pierdere de 25 de lei nu mi s-a mai parut asa mare dupa nesimtirea alora. Eh, in fine... Sa le fie de bine.

Offline crimson.waves

• Animus nocendi
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • Honour, Pride, Glory!
« Reply #26 on: March 02, 2012, 12:45:31 am »
lolol haos dezlantuit pe opef q13

Nu fii trollolol. Ce-are jaos pe opeth?  Unora le place atat de mult incat se delantuie in asemenea momente. q2 Daca vrei o teorie ceva mai obiectiva, ne putem lega de ce le-a facut participantilor frigul indurat - pe unde le-a ajuns/umblat si cum i-a facut sa reactioneze la caldura.  q2

Offline TSV_Mykkonen

• Progressive Member
  • Sergent
  • *
« Reply #27 on: March 02, 2012, 12:30:12 pm »
Bine mah nehaosistilor, unde eram eu era haos, lojic ca sus la loja statea lumea cuminte. Interpretati cum vreti.

Offline Vlad

• General
  • *
« Reply #28 on: March 02, 2012, 12:40:06 pm »
Cea mai tare formatie: AC/DC++

Best retards,

Offline Promusic Prod.

• Maior
  • *
« Reply #29 on: March 02, 2012, 05:20:44 pm »
Opeth, Von Hertzen Brothers / 29.02.2012, Bucuresti (cronica de concert realizata de Paul "Slayer" Grigoriu):
http://www.maximumrock.ro/stiri_Opeth_Von_Hertzen_Brothers__29.02.2012_Bucuresti_cronica_de_concert.php

Promusic Prod., you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« on: »