Author Topic: Revelatii muzicale... Ce albume ati descoperit recent?  (Read 49847 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline mad_dream

• Robbed of my innocence, had no more time to play/I sure got my feathers burned, but I'm stronger than the flames
  • General de Brigada
  • *
  • mistress of pain
Re: Revelatii muzicale... Ce albume ati descoperit recent?
« Reply #100 on: February 04, 2007, 01:27:54 pm »
Recunosc ca ignoranta m-a inavaluit total,am ascultat ieri ptr prima oara pe myspace Inactive Messiah vreo 4 melodii,dintre care "Hear me tonight" si "Sing"m-au tampit pe dea dreptul  :-[ sunt de pe albumul "Be my drug"pe care nu am apucat inca sa-l ascult.Am aflat apoi ca au fost si la noi in 2005  :'(  :'(  :'( dar la cat de ignoranta sunt habar nu aveam atunci de ei. :-X  .Ce sa mai zic despre ei ,cred ca toata lumea ii stia mai putin eu :-[ ,Death/Black metal din Grecia.
Cele 2 piese m-au atras prin linie melodica,versuri,voce :) 
mad_dream, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #101 on: February 05, 2007, 12:03:15 pm »
Ca tot discutam dincolo de Epos, am pus mana intre timp si pe alte albume Darkestrah si sunt  :-X Reprezinta una dintre marile revelatii din ultima vreme, fara indoiala si pentru carcotasii anti-bm, e vorba si de multa muzica si de atmosfera... Pasajele de cello sunt devastatoare si intra ca unse in economia respectivelor piese. Si vorba lui suffoflesh, avand in vedere provenienta trupei, adica Kirghizstan, e cu atat mai remarcabil, deoarece o gramada de trupe de bm din locatii exotice nu fac altceva decat sa copieze nereusit raw-uri si sa cante la tropice despre gheturile vesnice din nord si ca hail to viking warriors...

LE: am uitat si de alte instrumente mai mult sau mai putin traditionale (kyl-kyjak, komuz, temir-komuz, sygyt)
« Last Edit: February 05, 2007, 12:57:30 pm by Count Raven »

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

METALHEAD Forum

« Reply #101 on: February 05, 2007, 12:03:15 pm »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #102 on: February 06, 2007, 12:38:23 pm »
Am mai zis parca la "ce asculati acum", am pus si coperta la ghicit, dar de-abia acum pot numi albumul celor de la Aphasia (Canada - Quebec, where else? :P), "Arcane in Thallassa"/'02 o revelatie. Black/death "rece" (asta e primul cuvant care mi-a venit in minte legat de album), tehnic, variat. Pe alocuri baietii nu par deloc interesati sa construiasca ceva, dar e ok somehow.
Pacat ca e unicul album al formatiei, pacat ca formatia s-a desfiintat.

Da, am pus si eu mana pe el, l-am ascultat (tocmai ce am terminat a doua ascultare, aia critica  ;D) si mi-a placut fara indoiala. Exact asta am observat, lipsa unei constructii evidente a pieselor, care totusi se leaga de minune.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #103 on: February 06, 2007, 04:42:46 pm »
Arcana Coelestia - Ubi Secreta Colunt (2007). One-man-band, din Cagliari - Italia, din ce vad despre el. Este un album foarte ciudat, imo, format din patru piese lungi, foarte greu de situat intr-un gen anume. De la un funeral doom ce aminteste de Evoken, la un black ambiental, desi rapid, foarte greu, inabusitor, pana la pasaje ce amintesc de trupele de space-progressive-rock si chiar krautrock (Amon Duul, Ash Ra Tempel, Can, sau Yatha Sidhra).

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #104 on: February 08, 2007, 01:54:18 pm »
A mai venit un album pe anul asta, care are sanse sa-mi zdruncine topul... Funeral-doom-erii de la LONGIN FOR DAWN cu albumul A Treacherous Ascension, care album m-a ucis efectiv. Amintind aspru de Evoken, dar si de Skepticism pe alocuri, au reusit un material care m-a lasat fara respiratie la modul propriu... Canadienii (da, din Quebec) au reusit o atmosfera de mare exceptie in cele doar patru piese (daaaa, lungi ca o toamna plina de inmormantari) si au subliniat tot ceea ce se asteapta de la un funeral-doom: depresie, apasare, implacabil, down-tempo pe baterie, riff-uri grele si profunde, voce cu growl jos de tot (aici se aseamana mult cu Paradiso -predestinat nume pentru doom- de la Evoken). Acum, sa nu fiu inteles gresit, retetarul e acelasi, insa nu e o clona a trupelor amintite... Fain album!

Offline illudere

• Maior
  • *
  • metalhead-banger
« Reply #105 on: February 09, 2007, 07:48:11 pm »
melechesh - emissaries
o trupa pe care am ascultat-o prima oara in "ora de metale grele si foarte grele" din "studio rock" de vineri , acum 2 ani si ceva.
mi-a adus-o prietenul marius aka hasml (nou venit) si mi-a starnit aduceri aminte.
un album destul de inchegat ash zice , al unei trupe foarte interesante:)
piese de rezistenta Deluge Of Delusional Dreams si Double Helixed Sceptre , in prima piesa chitara imitand cu succes fluierul .
Solum cum sola non cogitabuntur orare Pater Noster.

Offline AlexC

• General
  • *
  • This is my personal text.
    • http://alexc86.deviantart.com/
« Reply #106 on: February 10, 2007, 11:39:51 pm »
Azi am descoperit cu ajutorul Raven-itei noastre o trupa f interesanta. L'Ame Immortelle. La vederea pozei de pe forum postata, mi-am facut repede rost de cateva melodii care suna f mishto. Un gothic cu elemente de electronic mai recent. Formatie de origine germana fondata in 1996. Mie personal imi plac Lake of tears (e o melodie, nu formatia..), Betrayal, Leaving si Dead actor's requiem. De pe site puteti sa downloadati si melodii.
Mai multe la http://www.lameimmortelle.com/eng/index_e.html
« Last Edit: February 10, 2007, 11:45:54 pm by AlexC »
"When angels go bad, they go worse than everyone else"

Offline Arana

• Beautifully Chaotic
  • General de Brigada
  • *
  • evil
« Reply #107 on: February 11, 2007, 04:56:57 pm »
acum ceva vreme, intr-o discutie aprinsa, m-a intrebat cineva daca exista naspa in gothic. i-am zis ca sigur ca exista, numai ca eu nu ascult  ;D unde vroiam sa ajung, l'ame immortelle pt mine cam in zona aia se incadreaza. naspa e prea dur, dar sincer nici nu-s prea straluciti. adica mie mi s-au parut prea neoriginali si prea in aceeasi zona cu oricare alta formatie scoasa pa banda rulanta. no offense, doar o parere :)
Another dissonant chord for my sanity’s requiem
Ami egy másik szomoruan hangzó akkord a lelkemnek
Un autre accord dissonant pour le requiem de ma sanité

Offline bjellodugme

• Maior
  • *
  • And then, Tyler was gone.
    • Fight Club
« Reply #108 on: February 11, 2007, 05:06:20 pm »
acum ceva vreme, intr-o discutie aprinsa, m-a intrebat cineva daca exista naspa in gothic.

Gothic rock sau gothic metal?

Mie imi plac L'Ame Immortelle. Muzica de party.
Fight Club was the beginning, now it's moved out of the basement, it's called Project Mayhem. - Tyler Durden

relaxare si toleranta

Offline raven

• carismatica...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #109 on: February 11, 2007, 05:09:13 pm »
acum ceva vreme, intr-o discutie aprinsa, m-a intrebat cineva daca exista naspa in gothic.

Gothic rock sau gothic metal?

Mie imi plac L'Ame Immortelle. Muzica de party.

si mie...acu fiecare cu gusturile lui ;)

Offline DK

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #110 on: February 11, 2007, 11:40:46 pm »
Corvus Corax - Cantus Buranus din 2005. O prelucrare destul de excentrica dupa Carmina Burana, si DVD-ul e misto ca spectacol.
DK, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline raven

• carismatica...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #111 on: February 11, 2007, 11:41:48 pm »
Corvus Corax - baccus e mai tare

Offline DK

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #112 on: February 11, 2007, 11:47:51 pm »
Mai aveam unul Seikilos or smtg, da nu e stralucit. Ma seca nitel cimpoiul in piesele lor dar m-am obisnuit  ;D

Offline mecare

• The Laughing Corpse
  • General de Brigada
  • *
« Reply #113 on: February 12, 2007, 12:06:35 am »
Helheim -  Av Norron Aett  il consider un album de exceptie,  ritmuleste surprinzator,  melodiile fiind  formate din valuri de sunete ce oscileaza  in " duritate " ...
Never argue with an idiot. He'll bring you down to his level and beat you with experience !

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
  • ..all for none and none for all..
« Reply #114 on: February 12, 2007, 12:11:29 am »
Sinner - Mask Of Sanity ( 2007 ) Un album perfect pentru cei care iubesc Heavy-u nemtesc.  8)
Keyboardist, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline altfell

• General de Brigada
  • *
  • Dizident \:D/
« Reply #115 on: February 12, 2007, 12:16:08 am »
Va rog sa nu faceti un obicei din a posta maxim un rand... Fiti mai generosi cu detaliile.

Si ca sa nu fiu total offtopic.. De curand i-am mai dat o sansa Martyr-ului nou (Feeding the Abscess). L-am ascultat prima oara dar nu am reusit sa-l inghit. Am ramas cu impresia ca nu se leaga.. ca e facut doar ca sa-si arate baietii talentele de instrumentisti, pe care le au cu vf si indesat. Azi am reluat ascultarea si bine am facut. Nu stiu daca e mai bun decat Warp Zone.. dar e pe alt nivel. E mai complex, mai greu digerabil.. Schimbarile de ritm sunt la tot pasul, facandu-se rapid treceri de la pasaje gen cynic la bucati ultra rapide. Genul desi predominant tech death are destul de multe riffuri progressive. Un adevarat melanj de stiluri si influente executate cu o precizie uimitoare.. Ar mai fi multe de spus despre el. Cert e ca imi place din ce in ce mai mult cu fiecare ascultare si realizez cat de talentati sunt oamenii astia.
« Last Edit: February 12, 2007, 12:28:34 am by altfell »

Offline DK

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #116 on: February 12, 2007, 12:18:44 am »
Pai acuma a pus lentarul la radio Bucuresti o bucata sau doua de pe Sinner si nu imi place de nici o culoare, vocea e naspa, si aia cu versurile black girl sau girl in black or whatever parca e cintec de amor de la TV k-lumea  :-X

Offline xanfromhell

• Colonel
  • *
  • Targoviste
« Reply #117 on: February 13, 2007, 01:18:55 pm »
Threshold - Dead Reckoning (2007)
Este primul album pe 2007 ascultat si nu am fost dezamagit.

Alabama Thundrepussy - Open Fire (2007)
Ca si pana acum, stoner de nota 10.

Clutch - From Beale Street To Oblivion (2007)
Si-au pierdut din agresivitate dar tot suna bine.
"Where ignorance is our master, there is no possibility of real peace"

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #118 on: February 13, 2007, 04:29:08 pm »
cred ca mai bine ziceai de ele la albume noi, top albume etc.
« Last Edit: February 13, 2007, 04:29:41 pm by Phaedrus »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #119 on: February 13, 2007, 04:39:45 pm »
Ca revelatie muzicala, l-am descoperit pe tanarul acesta: Vitalij Kuprij, pianist si keyboard-ist de felul sau, pe care il ascult intr-un album absolut demential de neo-classical combinat cu progressive (rock/metal): Glacial Inferno - 2007
Acum, cautand ce a mai facut nenea, observ ca are ceva discografie in spate si chiar e de ascultat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vitalij_Kuprij
http://www.chrisruel.com/ChrisRuel.com/MusicReviews/VitalijKuprijReviews.htm

Offline Anunnaki

• Sergent
  • *
  • Dear Fuckin Life ,
« Reply #120 on: February 13, 2007, 06:01:55 pm »
n-am sa ma apuc acum sa fac analize pretentioase , ascultati si spuneti da sau ba sau hmmmmmmmm
zic asa
gojira-from mars to sirius(forta .dar cuminti )
debauchery-rage of the booldbeast(mult sange ;)
noumena-absence(melodici)
khold-krek(aaaaaarrrrrrrrrrrrrgggggggggh hhhhhhh)
thyrfing-urkraft(barbati ;)
si necrophagist(taticii lor )
ar mai fi norther, aeon ..anata -the conducter's..
the gathering? -- frumos dar ..de ce confund albumele? cu mici exceptii , piesele seamana a naibii ....astept ceva nou ..si nimic ..frumosii bat pasul pe loc ..vreau altceva
(comentariile sunt TM by Anunnaki )
mwahahahaha si , desigur, ha!

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #121 on: February 13, 2007, 06:41:32 pm »
pai sa-ti zic eu...
gojira - interesanti dar per total nu e pt mine
khold - am ascultat un album, altu' decat ala de care zici tu, si nu mi-a placut
necrophagist - per total ok, dar au momente cand ma calca pe nervi
anata-u e f misto
aeon - am ascultat mai demult si mi s-a parut naspa
restu nush

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #122 on: February 19, 2007, 02:27:21 pm »
Avem asa, ca recente:
Epheles: Souviens-Toi (2006) un BM francez, cu o prestatie exemplara, ce aduce a Deathspell Omega, cu un plus la sunet. Am sa caut sa vad ce e cu Epheles, caci nu suna rau...
Capitollium: Undivine Antipathy (2006) symphonic BM zic ei, nu am decat sa ma cam abtin eu... dar nu mi-a displacut, dimpotriva.
Dysrhythmia: cele patru albume ale lor; ce sa spun.... ziditori. Albume instrumentale cu o imensa varietate de treceri de la progressive la jazz si de la technical death la ambiental... nimic nu e riguros, trecerile sunt facute de la sine, e chiar o neghiobie sa incerci sa-i limitezi pe cei trei americani la un stil. Recomand cu tarie si multumesc lui Ozzy.  ;)

Offline warpholak

• Noise Terror Group
  • Maior
  • *
  • <<PENTAHAZARDOUS>>
« Reply #123 on: February 19, 2007, 08:44:47 pm »
Astriaal_Renascent Misanthropia (black metal cand melodic, cand 'suparat')
Agiel_Dark Pantheons Again Will Reign (un soi de death/black metal, suparati rau baietii astia)
Sammath Naur_Self-Proclaimed Existence (black/death un pic progresist cu clapa)
Iperyt_Totalitarian Love Pulse ('electro' black metal, neste 'cazuti' in cap)
Tales Of Dark_Fragile Monuments (un fel de My Dying Bride, foarte reusit albumu')
Daemonarch_Hermeticum (proiectu' unora dintre membrii Moonspell, black/gothic de asemenea foarte bun)
Corona Borealis_Cantus Paganus (superb!!! Muzica facut cu instrumente traditionale)
Tristwood_The Delphic Doctrine (alta gasca de... death/black electro, foarte suparati si astia)
« Last Edit: February 19, 2007, 08:56:45 pm by warpholak »
For me there's no tomorrow, for me there's no today
My work is done, I will walk away...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #124 on: February 19, 2007, 09:08:25 pm »
In afara de Daemonarch si Tristwood (pe care ii stiu doar de pe myspace), restul sunt noutati. Ii gasesc pe myspace sa ii asculte si urechea mea si sa-mi formez o parere si eventual sa caut mai mult?

Offline warpholak

• Noise Terror Group
  • Maior
  • *
  • <<PENTAHAZARDOUS>>
« Reply #125 on: February 19, 2007, 09:27:06 pm »
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=63166102
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=25827537
http://www.metalcoven.com/review_agiel_darkpanth.html
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=41321980 (de pe siteu' lor se poate da jos si un clip)
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=82637701 (la fel si de la astia)
din pacate n-am gasit Corona Borealis (http://www.metal-archives.com/)
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=52454889
« Last Edit: February 19, 2007, 09:30:24 pm by warpholak »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #126 on: February 19, 2007, 09:31:26 pm »
Multumesc frumos. Raman dator.  ;)

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #127 on: February 20, 2007, 12:12:33 pm »
Astriaal: misto, mi-au placut, am sa caut  ;)
Agiel: sunt bestiali, adica erau, ca am inteles ca The beast is laid to rest. For reasons many, AGIEL is hereby set to sleep forever. Agiel is done. ; pacat, ca suna tare bine!!
Sammath Naur: polonezi si am cam zis esentialul  ;D
Tales of Dark: da, copiaza (destul de ok) MDB; nu-i rau...
Iperyt: nu imi displac, dar prea seamana cu o corcitura de Behemoth cu Decapited si Vader....

Oricum, multumesc inca o data...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #128 on: February 20, 2007, 04:33:33 pm »
Obscurus Advocam - Verbia Daemonicus [2007] o trupa de BM franceza, ce imi confirma ca se canta bine blecareli in Hexagon. Nu exagereaza nici pe partea raw, nici pe partea ambientala.

Offline Keyboardist

• General de Brigada
  • *
  • ..all for none and none for all..
« Reply #129 on: February 20, 2007, 04:46:44 pm »
Am descoperit   Threshold - Dead Reckoning  ( album aparut luna trecuta  :) ). Albumu asta mi-a aratat ca metalu progresiv merita ascultat chit ca esti blacker, doom-er, heavist etc  ;D
Si tin sa vizitati si asta  ;) : http://www.myspace.com/thresholdofficial

Offline warpholak

• Noise Terror Group
  • Maior
  • *
  • <<PENTAHAZARDOUS>>
« Reply #130 on: February 20, 2007, 06:47:26 pm »
N-ai pentru ce maestre!!! Stiu mai multe da' imi e cam lene sa le scriu pe toate odata.

Dark Fortress: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=133616893 vad ca-s piese de pe ultimu' album (in afara de self-mutilation), Seance. Io va sfatui sa-l cautati pe ala din 2004 'Stabwounds'. Cam singura care-mi place de pe asta e 'Insomnia'.

Dol Ammad: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=59990307 (super mijto, prima data am crezut ca ascult Therion (perioada Theli), da e mai complicata muzica astora. Au doua albume Ocean Dynamics si Star Tales amandoua foarte bune)

Forest Of Shadows - Where Dreams Turn To Dust (mai au unu' da ala nu prea imi place, parca 'Departure' se cheama). doom/death /gothic

Mirrorthrone - Carriers Of Dust (super, melodic symphonic black metal din Franta)
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=37721230

Requiem - Government Denies Knowledge (un album foarte mijto de death metal, albumu' asta e din 2006. Cu ocazia asta am vazut si io ca au scos deja ceva anu' asta... si si-au schimbat si vocalu'..., sincer sa fiu piesele astea doua nu-mi spun prea multe.)
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=22960009

Sonic Reign - Raw, Dark, Pure (black metal foarte mijto d. p. meu d. v.) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=126189786

Inca o chestie care mie imi place tot mai mult Lureker Of Chalice - Lurker Of Chalice (un soi de black metal mai... personal... ca sa zic asa)http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=85617241

O sa caut si io Obscurus Advocam, piesa aia de pe myspace nu m-a ajutat prea mult sa-mi dau seama daca-mi place sau nu

Am uitat tocmai de ultimu' Naglfar - Harvest care mi se pare cel mai reusit de pan' acu'. Nu prea-mi place sunetu' da e mijto albumu'.

Estatic Fear: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=58599918 o gasca de... sa zicem doom/gothic symphonic... cred...e si un pic de progress p'acolo... Oricum foarte bune ambele albume, Somnium Obmutum si A Sombre Dance

Catacombs - In The Depths Of R'Lyeh, o gasca de funeral doom foaaaaarte lent si foaaaarte heavy, ce sa mai zic de voce... un marait din alta dimansiune. Nu prea are parti melodice, de altfel e destul de greu de ascultat pana la capat. Iti treb'e o anumita stare ca sa poti sa-l digeri (cel putin io). Mai stiu o gasca, care canta cam la fel da parca's ceva mai 'comestibili' si anume Tyranny - Tides Of Awakening (nu's nici unu pe myspace)
http://www.metal-archives.com/band.php?id=14817
http://www.metal-observer.com/articles.php?lid=1&sid=1&id=9501

Ensoph - Opus Dementiae (Per Spaeculum et in Aenigmate), starnge band de la felu' in care arata pana la muzica. Un fel de The Kovenant (intre Animatronic si S.E.T.I.{ce varza de album}), da' mai buni. E foarte interesant felu' in care folosesc fluieru'... flautu'... ce dreq o fi, si nici textele nu's chiar nashpa. http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=9541077

Act O God - The Place Of Worship (o gasca din Rusia foarte interesanat, ca instrumentaitie e death metal, dac e sa te iei dupa texte e black metal, da' cel mai interesant la gasca asta e vocea care e a unei soprane. Pacat ca nu mai e in trupa.)

Doom:Vs - Aeternum Vale (un album excelent de funeral doom) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=101296562

Despond - Supreme Funeral Oratio (alta gasca foarte buna de funeral doom), sunt neste samples pe siteu' lor http://despond.free.fr/index2.htm

Aeternitas - Requiem (foarte bun album de gothic symphonic cu ceva metal mai greu, albumu' asta imi place, 'La Danse Macabre' deloc - un gothic obosit rau, ce sa mai zic de colaju' ala de piese noi, Bleah...) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=41994891 (Lacrymosa e de pe Requiem)

Dargaard - Rise And Fall o gasca de ambiental... gothic... foarte mijto http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=80455328

inca o chestie pe care mi-au recomandat-o neste oameni de bine  ;) Dominia - Divine Revolution (un fel de death metal destul de melodic cu mai putina clapa si cu mai multa vioara - cre' ca 's chiar doua) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=116703153

Nefastus Dies - Urban Cancer (black/death... grind, de fapt singuru' lucru care aduce a grind e vocea.)
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=16233129

si doua gasti care aduc un pic cu Burzum, sau poate mai bine zis cu Xasthur: Niflheim - Neurasthenye
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=41037602
Sombre Forets - Quintessence http://www.myspace.com/sombresforets9
« Last Edit: February 27, 2007, 12:55:30 am by warpholak »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #131 on: March 02, 2007, 04:54:35 pm »
KVIST - o trupa de melodic black metal norvegiana cu singurul album din 1995 For Kunsten Maa Vi Evig Vike. Nu beneficiaza de un sunet naspa, nu e deloc indigest, as zice chiar 'linistit' si baietii nu se misca rau...

Offline moonshine

• Maior
  • *
  • random metalhead member
    • blog
« Reply #132 on: March 02, 2007, 10:50:45 pm »
Ásmegin, o gasca de norvegieni pusi pe un pagan/folk metal in limba lor materna. Placuti la auz, au scos un singur album, Hin Vordende Sod & Sř, in 2003.
moonshine, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline warpholak

• Noise Terror Group
  • Maior
  • *
  • <<PENTAHAZARDOUS>>
« Reply #133 on: March 03, 2007, 09:04:04 pm »
Fearer - Backfire, o gasca foarte buna de death metal, http://www.metal-observer.com/articles.php?lid=1&sid=1&id=9003

Panzerchrist - Batallion Beast tot death metal si din nou bine cantat http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=70100183

Pantheist - O Solitude, un fel de doom... sau funeral doom... Amartia (primu' album care si el e destul de bun) era mai usor de categorisit http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=32339715

The Funeral Orchestra - Feeding The Abyss inca o gasca interesnta de funeral doom care am descoperit-o recent
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=40417530

Sturmgeist - Über , acuma nush, daca o sa placa la multi gasca asta, da mie mi s-a parut interesanta, reuseste sa creeze un hibrid intre death/thrash/industrial si ceva black http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=110477307

Nazgul - De Expugnatione Elfmuth black/folk aduce cu primu' Enid - Nachtgedanken (alt album care merita mentionat... daca va place... sa zicem Summoning) numa' ca e mai mult metal greu, iar vocea, erm... ma cam deranjeaza cand urca in falset. http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=72999326

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #134 on: March 03, 2007, 09:23:48 pm »
Nazgul- nashpa
Pannzerchrist  buuuuni
TFO: pe felie... imi plac
« Last Edit: March 03, 2007, 09:26:32 pm by Count Raven »

Offline DK

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #135 on: March 03, 2007, 11:02:15 pm »
Ásmegin, o gasca de norvegieni pusi pe un pagan/folk metal in limba lor materna. Placuti la auz, au scos un singur album, Hin Vordende Sod & Sř, in 2003.

Ii stiu, cinta foarte bine.
Ar mai fi Folkearth  'By the Sword of My Father', album din 2006, tot folk metal cu niste pasaje atmosferice.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #136 on: March 05, 2007, 01:41:53 pm »
Nae'Blis - Sketches Of Reality (2007) - atmospheric BM al unui one-man-band Magnus Wohlfart din Suedia, cu o pronuntata tenta depresiva si totusi destul de complexa. Din ce am citit despre trupa, unii zic ca in clape se simte influenta Enslaved timpurii, in voce aduce cu Varg, chitara suna a Xashtur etc. Mie, sincer, fara sa-mi fi rupt gura de admiratie, mi-a placut.  ;)

Offline warpholak

• Noise Terror Group
  • Maior
  • *
  • <<PENTAHAZARDOUS>>
« Reply #137 on: March 06, 2007, 07:34:14 pm »
Nu-mi pare nashpa Nazgulu', peste tot pe unde m-am uitat era foarte bine cotat albumu' asta. In fine, fiecare cu ale lui.

Anael - On Wings Of Mercury, o gasca pe care in mod bizar am descoperit-o cu putin inainte de concertu' Samael, cu care de altfel si seamana (perioada Blood Rituals) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=96175124

Mithras - Forever Advancing... Legions (death metal, unele piese aduc un pic cu Nile, altele cu Morbid Angel... un album bun pentru maniacii ca mine) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=45799013

Forsaken - Dominaeon (doom metal din Malta, un album interesant) http://www.metal-observer.com/articles.php?lid=1&sid=1&id=9221

Thy Disease - Cold Skin Obsession (iar neste polonezi, black/death, super album, e singuru' care imi place de la ei)
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=20869893

Mutant - The Aeonic Majesty (black metal din Suedia, asta luati-l urgent)
http://www.metal-observer.com/articles.php?lid=1&sid=1&id=148

Nocte Obducta - Stille-Das Nagende Schweigen + Nektar–Teil 1: Zwölf Monde, Eine Hand Voll Träume gothic black metal foarte bune amandoua http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=30527254
« Last Edit: March 06, 2007, 07:57:31 pm by warpholak »

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #138 on: March 06, 2007, 07:53:17 pm »
am avut o perioada in care mai ascultam mithras-ul... da' parca nu-mi mai place... mi se pare cam "sec"...

Offline warpholak

• Noise Terror Group
  • Maior
  • *
  • <<PENTAHAZARDOUS>>
« Reply #139 on: March 07, 2007, 11:49:10 pm »
Debauchery - Rage Of The Bloodbeast (i-am auzit intr-una din zilele trecute pe undeva... nu mai stiu pe unde... si prima data am crezut ca ascult Six Feet Under. In ultimu' timp am ascultat numa' "chestii super sonice", probabil d'aia e bine venit albumu' asta... pentru je) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=73195669
« Last Edit: March 07, 2007, 11:49:57 pm by warpholak »

Offline cris

• Sergent
  • *
« Reply #140 on: March 08, 2007, 01:03:56 am »
Mi-a placut ffff mult khold.am tot krek eu, care am inteles ca e destul de recent.oricum in cazul in care mai sunt si fani burzum ;D,cred ca o sa gaseasca 'thelepathic with the deceased' foarte interesant.este al unui nene care-si zice 'Xasthur' si care mi se pare foarte priceput ;),desi este american si a primit cronici favorabile in chicago tribune,ceea ce e cam aiurea.In rest,neaparat forgotten woods,daca mai e cineva(in af de mine)care sa nu mai fi ascultat.pur si simplu genial orice au scos oamenii astia
cris, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #141 on: March 08, 2007, 12:18:24 pm »
Nenea ala isi zice Malefic (Scott Conner, pre numele lui) dar titulatura trupei e Xasthur (chiar de e one-man-band)  ;)
@warpholak: daca vrei sa-ti ramana o parere favorabila despre Debauchery, evita ultimul album. Ma rog, e un sfat prostesc, mai bine asculta-l dar sa nu ramai cu un gust amar, cel putin fata de ROTB sau Torture Pit

Offline warpholak

• Noise Terror Group
  • Maior
  • *
  • <<PENTAHAZARDOUS>>
« Reply #142 on: March 08, 2007, 01:58:10 pm »
Tooooooooo late!!! thanx anyway

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #143 on: March 08, 2007, 03:04:52 pm »
Cu titlu de recomandare, mai degraba, decat de revelatie (il stiu de foarte mult timp), pentru amatorii de old thrash'n'speed metal, albumul Annihilation din 1987 al americanilor de la Kublai Khan, released in 2003. Atat trupa cat si albumul sunt aproape necunoscute, parerea mea ca pe nedrept.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #144 on: March 08, 2007, 06:08:09 pm »
Apucandu-ma sa caut prin PC, disperat fiind ca in anumite momente mi-am sters unele albume (ca sa nu fiu paranoic sa spun ca mi-au fost sterse- fiind vorba de cel de la job), am gasit un EP al trupei norvegiene de BM Gehenna, anume First Spell din 1994. Vreau sa spun ca suna tare bine si am sa caut celelalte materiale ale lor, mai cu seama ca am citit ca prin 2005 s-au reunit si au scos un album foarte bine primit de critici.

Offline Cristi

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #145 on: March 08, 2007, 06:31:34 pm »
io de la Gehenna am ascultat urmatorul album Seen through te veil of Darkness (the second Spell) si nu mi-a placut, avea un sunet prost a-la Darkthrone, dar cu clape cheesey. brrr...
Dar poate (de fapt sigur) avem gusturi diferite, sau poate albul de care ziceti dumneavoastra e mai bun...
.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #146 on: March 08, 2007, 06:42:07 pm »
La asta, culmea chiar am observat ca sunetul era ok. Adica, nici de garajul lui tata, dar nici de studiou suparat. Acceptabil spre bun. Culmea este ca albumul de care vorbesti este imediat scos dupa EP-ul mentionat de mine...  ;D

Offline cris

• Sergent
  • *
« Reply #147 on: March 08, 2007, 09:13:29 pm »
Multum pt sugestie.ascult destul de rar lucruri noi,asa ca orice info este binevenita :)

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #148 on: March 08, 2007, 09:14:54 pm »
Pai si asta e de fapt, scopul acestui topic.  ;)

Offline warpholak

• Noise Terror Group
  • Maior
  • *
  • <<PENTAHAZARDOUS>>
« Reply #149 on: March 09, 2007, 06:20:47 pm »
Autumnia - In Loneliness Of Two Souls se gasesc undeva la granita dintre doom/death/gothic si funeral doom, e cand apasator, intunecat, cand... trist. Un album foarte bun.

Ablaze In Hatred - Deceptive Awarness la fel ca si gasca de mai sus... http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=51074576

Laethora - March Of The Parasite un album excelent de death metal, interesant e ca gasca asta n-are inca un contract cu vreo casa de discuri, da' ce sunet au... si ce compozitii 10x http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=69847526

Form My Pain - Fallen o alta gasca in care canta Tuomas Holopainen, si care se prezinta cu un gothic usurel ce poate fii dat oricand pe un post de radio (...la ei poate) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=42538494
« Last Edit: March 09, 2007, 06:36:02 pm by warpholak »

METALHEAD Forum

« on: »