Author Topic: Sunt Rocker! Dar oare de ce? Coltul adevarului!  (Read 76663 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
Re: Sunt Rocker! Dar oare de ce? Coltul adevarului!
« Reply #100 on: October 15, 2005, 02:53:57 pm »
eu îs rocăr,manelar şi toate ălea..da cum am ajuns să ascult rock?
prin clasa a 2-a am inceput să ascult queen,datorită prietenilor din grupa mare care mi-au împrumutat casete...(asta nu se pune ca metal,că doar queen e pop-rocşor..sau alt soi da metal nu)
bineînţeles că vocalul mă zgâria pe creier da-mi plăcea chitara..
apoi nu ştiu cum am ajuns în posesia primului album guns & roses..n-a fost cine ştie ce chestie da primul track m-a dat pe spate şi apoi iarăşi nu ştiu prin ce şmen,am intrat în posesia albumurilor use your ilussion..

cercul de prieteni s-a mai schimbat niţel şi am ajuns să ascult (culmea) bon jovi,metălică şi aeroşmit...apoi logic că m-am plictisit şi am dat-o pe hip - hop...
până când am găsit pe la o prietenă o casetă cu o copertă meseriaşă - sear bliss - phantoms,şi l-am luat să-l ascult.
am fost plăcut impresionat şi de atunci am făcut rost de tot soiul de albume de genul ăsta.
ca să nu mai spun că internetul şi în special audiogalaxy-ul au mărit considerabil baza de date de metale..
grupuri,chestii,meseriaÅŸ ag-ul...

http://www.undernetmetal.org/deathmp3/html/censor.htm

edit: p.s. nu vă lăsaţi aburiţi de trotinetă..a ascultat el muzică clasică cum am ascultat eu bicini spiărs şi aghilera.
« Last Edit: October 15, 2005, 03:01:22 pm by cølëgu »
unix: because rebooting is for adding new hardware[de restul caracterelor fac reclamă - ieftin, PM pentru detalii]

Offline raven

• carismatica...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #101 on: October 15, 2005, 07:58:19 pm »
ii vad pe multi scriind k au ascultat sau asculta muzica clasica....si totusi nu imi vine a crede....ce inseamna pt voi muzica clasica?!!! sincer..... ???

METALHEAD Forum

« Reply #101 on: October 15, 2005, 07:58:19 pm »

Offline RavennA

• Maior
  • *
« Reply #102 on: October 15, 2005, 08:44:33 pm »
eih... ce intrebare dragutza....
hmmm...ciudat.. prea mare coincidentza...  :o chiar azi am ascultat Tchaikovsky - The Nutcracker, op.71, valse des fleurs....  :-[
"... there will be no tomorrow when I'm gone."

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
« Reply #103 on: October 15, 2005, 08:52:21 pm »
asta cu muzica clasică şi ascultatul ei e un clişeu pe care-l folosesc nerozii.
altfel priveşti (cred ei) un gigel care ascultă pe lângă ceva şi muzică "din aia cultă".
adică "clasică"...
după un sidiu cu best of crap cu orchestra din valea dealului şi dirijoru restanţier de la conservator gata sunt şi ei mari meseriaşi în d-ale clasicismului..şi.
dacă te aude careva că asculţi "clasică" efectul este invers de cel generat de ascultatul manelelor.

din posturile lui,se vede cu ochiul liber că trotinetă n-are nici o treabă cu clasicismul(ăsta-i curentu) deşi a spus-o de vreo 5 ori în topicuri diferite.

pe scurt.muzica clasică e aia compusă(în mare) între 1750 şi 1820...dar mai sunt excepţii ,brahms este  un clasicist convins în formă,şi nici bruckner nu renunţă prea uşor la forma de sonată..
dar deja am intrat în romantism şi muzica romantică nu e clasică.

eu chestia asta nu o înţeleg,ascult ce-mi place,ce sens ar avea să spun că ascult paraziţii sau alte chestii.

Falkenbach - Magni Blandinn Ok Megintiri

super! dar nimic nu se compară cu baldurs tod.aia da piesă. cred că nu m-aş sătura de ascultat melodia aia..la fel ca thy serpent wounds of death,sau primordial autumns ablaze..ori ulver - i troldskog faren vild....
bine că mi-am adus aminte să-mi reascult sidiurile.

ravenna>mai mult ca sigur valsul ăla e extras dintr-o suită,cu vreun dirijor obscur.(bat pariu că pe sidiu se mai găseşte şi prima parte din primul concert pt pian ;D)
daca vrei lucrarea intreagă dă-mi un pm(am o superbă interpretare cu evgheni svetlanov)

Offline Tr0tineTa

• Demon
  • Locotenent
  • *
« Reply #104 on: October 15, 2005, 10:13:47 pm »
colegule , prin muzica clasica ma refer la muzica din anii 70-80 ....
« Last Edit: October 15, 2005, 10:39:29 pm by raven »

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
« Reply #105 on: October 16, 2005, 01:30:32 pm »
dacă aia e clasică atunci moţard e vai de capu lui.
adevăru că şi eu ascult manele,şi prin manele înţeleg curentul progresivo-impresionist al lui ravel şi neoclasicismul lui miaskovski.

mda,ăla să fi fost clasicismul,în anii 70-80...mea culpa.
în sensul ăsta,cre că bach e-n epoca de piatră...o fosilă...

baftă

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #106 on: October 16, 2005, 01:50:42 pm »
 ;D  mai dar repede va mai sare mustarul  8)
O simpla neantelegere asupra sensului unui termen ( clasic ) si gata cearta   :D
Si logic, cearta e drumul sigur spre offtopik  8)

Offline RavennA

• Maior
  • *
« Reply #107 on: October 16, 2005, 08:06:08 pm »
sau spre pm-uri ( a se citi private message) ;D...

Offline Industrial_Zacuska

• Capitan
  • *
  • Music was invented to confirm human loneliness
« Reply #108 on: October 16, 2005, 10:57:57 pm »
m-am mai intors la "coltishoru vesel" ca si-asa nu aveam ce face...zilele trecute m-am gandit sa ascult Paine si Chirc (k sa nu zis "si Circ") unde se dezbatea o tema....despre tineri si preferintele lor muzicale, k majoritatea incurca genurile (Ex: Cradle canta Black. e gresit, Cradle are influente black s.a.m.d) si k majoritatea asculta mainstream-urile gen "Rammstein, Korn, EMIL,  Marlyn Manson etc" si ca mai fac si din formatiile astea idoli s.a.m.d. Am stat si am ascultat pana la capat, am fost sa zic asa impresionata de faptul k cineva si-a dat seama de asta si a avut sa-i zic asa curajul sa deschida acest subiect la radio... intrebarea e "cati au inteles si cati reactioneaza in consecinta?"
i hate people but i love Gatherings

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #109 on: October 17, 2005, 12:05:26 am »
m-am mai intors la "coltishoru vesel" ca si-asa nu aveam ce face...zilele trecute m-am gandit sa ascult Paine si Chirc (k sa nu zis "si Circ") unde se dezbatea o tema....despre tineri si preferintele lor muzicale, k majoritatea incurca genurile (Ex: Cradle canta Black. e gresit, Cradle are influente black s.a.m.d) si k majoritatea asculta mainstream-urile gen "Rammstein, Korn, EMIL,  Marlyn Manson etc" si ca mai fac si din formatiile astea idoli s.a.m.d. Am stat si am ascultat pana la capat, am fost sa zic asa impresionata de faptul k cineva si-a dat seama de asta si a avut sa-i zic asa curajul sa deschida acest subiect la radio... intrebarea e "cati au inteles si cati reactioneaza in consecinta?"

no bine, shi care e problema/?
Care e legatura cu teme topicului?  ???

Offline Industrial_Zacuska

• Capitan
  • *
  • Music was invented to confirm human loneliness
« Reply #110 on: October 17, 2005, 11:07:47 pm »
aaa am gresit topicu... crap... imi cer scuze vroiam sa-l postez altundeva  >:( nu stiu ce am zilele astea...kind of tired...all apologies...

Vempire

• Guest
« Reply #111 on: October 18, 2005, 05:50:26 pm »
...Ce sa zic :-\...io am inceput cu queen de la maicamea si ascultam inainte hip-hop...Eram unu tintre aia cu pantaloni largi care zice gie si respect...Pana cand intr-o buna zi am ascultat un om vorbind foarte frumos despre o trupa numita King Diamond si am zis ..."Hai sa vad ce e asa mishto?" Mi-a placut si am inceput sa ma interesez si de alte trupe de rock...And here i am today...That's my story for short.

Offline wolf

• Locotenent
  • *
  • Loving the Death
« Reply #112 on: October 30, 2005, 10:22:29 am »
Inceputurile mele au fost prin anii ' 80 cu rosu si negru, compacturile, celelalte cuvinte, iris, beatlesul lu' tata (care se da smecher ca a purtat si el plete in anii '70, desi nu are nici o treab cu rock-ul). dupa '90 ascultam fun radio si am invatat si alte trupe. vecinii de langa mine m-au introdus in lumea pantera. ma uitam cu jind la cei care aveau plete si care se intalneau la universitate sau la coloane, la romana. voiam sa fiu ca ei. mi-aduc aminte de inceputurile adolescentei mele cand stateam in fata blocului cu vecinii (ceilalti copii din bloc) si cantam in cor pe la zece seara queen, in timp ce jucam trombon cu vreo 3-4 perechi de carti de le amesteacau 2 insi. am continuat sa umblu prin fun radio, sa cunosc dj, sa stau la emisiunile lor, sa cunosc rockeri, etc. totul a continuat in mod firesc. nu cred ca pot sa traiesc decat cu aceasta muzica, injurand manelistii si moldovenii. imi aduc aminte de bataile cu depecherii...., de serile cand stateam cu prietenii prin parc sau pe langa bloc si cel putin 2 baieti cantau la chitara, iar noi restul din gura: metallica, maiden, etc. si apoi au fost concertele....... skipurile, etc. e viata pe care mi-o doresc. nu pot sa spun mai mult, decat ca te simti ff bine in culisele unui concert, cand mergi cu trupa, cand toti roiesc in jurul prietenilor tai: de unde ai ghitara? cum faci sa......sunt o rebela. toti suntem. problema este ca suntem prea multi rebeli si singuratici. asa zice lumea: ca rockerii sunt jegosi, rebeli si oameni singuratici. eu cred ca le dovedim ca nu, mai ales ca pustimea vine tare din urma. ei sunt viitorul.
wolf, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline rockfreak

• Sergent
  • *
« Reply #113 on: October 30, 2005, 01:10:28 pm »
ce pot sa zic...patintii mei in tinereti ascultau disco..dar pe de alta parte si Deep Purple (doar Deep Purple  :-\ )ma rog, bun si`asa.....tata fiind un pletos (atunci era cool sa ai plete ca tip, acuma e oarecum jeggy..cel putin in opinia pensionarilor care isi renega copilaria).....in orice caz, ai mei nu mi`au impus sa ascult un anume gen de muzica, lasandu`ma pe mine sa aleg ce`mi place....inca din mica pruncie ascultam rock clasic...ceva gen balade, nu stiam io ce era cu ele da`imi placeau; acu vreun an o prietena mi`a trim o mel HIM (nici acum nu`mi vine sa cred cat de mult puteau sa`mi placa oamenii aia :-X )...in orice caz am avansat si am trecut la ceea ce numesc eu muzica buna: Metallica, Manowar, AcDc, Guns, Purple, stiti voi...lista e luunga...bineinteles, dupa faza rockului clasic (a se intelege anii 80-90) a urmat perioada black/death that kinda shit...MArduk & Dimmu inca s pref mele....cat despre cuvantul "rocker"...mi se pare ca implica multe...detalii altadata...in orice caz eu ascult rock pt ca imi place, cand s trista si bag un Lake of Tears tare de se sperie mama sau un Immortal sau ceva ma calmez..in nici un caz nu imi tai venele (arrgh..ce de oameni inculti)...rockul este un stil de viata, nu numai o muzica..v`am plict destul si berica ma asteapta...stay heavy \m/
rockfreak, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Pittbull

• Non Serviam!
  • Maior
  • *
  • Before you see the light you must die!
« Reply #114 on: October 30, 2005, 03:33:07 pm »
hmm interesant thread
pai uhmm rocku mi-a fost prezentat de ai mei cand eram micutz de 10 anisori asa si chestii gen led zep europe iris (si drept e ca acum nu le mai tin minte)..mare lucru nu intelegeam deci...na dar prin a6-a am primit un tricou si o caseta cu KoRn(Life Is Peachy ) (si by the way pentru cei care zicea de KoRn..they not suck si inainte de a vorbi interesati-va de la ce vien KoRn si in nici un caz nu e porumb....cautati pe www.rockyoursoul.tk pt detalii sau daca va e lene va zic mai tarziu) am mers cu KoRn fiindca se potrivea cu perioada mea de "repareala" dar am inceput cu maiden judas (influenta din nou tata) si dupa aia o data cu tata rammstein Marilyn Manson iar eu am mers mai departe si am gasit black-ul la inceput cu CoF si dupa aia totul a venit de la sine.
No Sympathy For Fools!

Offline Unknown

• Animicstiutorul
  • General
  • *
  • Only human
« Reply #115 on: October 30, 2005, 07:02:54 pm »
si by the way pentru cei care zicea de KoRn..they not suck si inainte de a vorbi interesati-va de la ce vien KoRn si in nici un caz nu e porumb....cautati pe www.rockyoursoul.tk pt detalii sau daca va e lene va zic mai tarziu

Nu vad legatura dintre numele unei trupe si calitatea muzicii... 
« Last Edit: October 30, 2005, 07:09:18 pm by Unknown »
Raw ton evol ekam...

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
« Reply #116 on: October 30, 2005, 08:59:16 pm »
Nu vad legatura dintre numele unei trupe si calitatea muzicii...

păi nici între muzică şi calitatea muzicii nu e nici o legătură...
cu alte cuvinte,cei care apreciază/dezapreciază korn numai din cauza porumbului sau a nu ştiu cărei semnificaţii,deci, ăia "suck".
calitatea muzicii e o chestiune pur subiectivă.şi sincer,dacă pitbull(e cu un singur t,vine de la pit - groapă)găseşte korn interesant bravo lui.
singurul numitor comun între gusturile lui şi ale mele probabil că sunt doar cei de la therion.da asta nu mă face să fac aluzii (ieftinele) referitoare la mai ştiu eu ce formaţii..

da deja cred că nu mai zic nimic nou,mă repet,deja sunt penibil ;D

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #117 on: October 30, 2005, 10:12:55 pm »
 ;D eternul de gustibus, pe care nu orice creier il poate accepta  8)
Personal nu fac parte din tribul "kornsux"   8)

Offline Unknown

• Animicstiutorul
  • General
  • *
  • Only human
« Reply #118 on: October 31, 2005, 07:19:34 am »
eu nu fac parte din nici un trib... imi sunt indiferenti, vroiam sa stiu de ce simbolistica numelui unei trupe ar trebui sa imi schimbe parerea despre muzica lor...

Offline Pittbull

• Non Serviam!
  • Maior
  • *
« Reply #119 on: October 31, 2005, 09:05:44 am »
stiam ca se scrie cu un singur "t" dar a fost alegerea mea sa il scriu cu 2! acum legat de cei de la korn. cu ei am inceput si au ceva de spus in situatii de depresie si inner strugle sunt buni iar legat de nume si calitatea muzicii nici eu nu fac o loegatura doar ca pur si simplu corectase pe cineva care postase inaintea mea

Offline Jaymz

• i n . s t u d i o
  • General de Brigada
  • *
  • gråtusmørke
« Reply #120 on: October 31, 2005, 05:29:25 pm »
Eu nu am inceput cu KoRn ... dar sunt de acord ca au ceva de spus, canta rock oamenii, sunt destul de ravratiti, au o atitudine dura si la depresie sau inner struggle ma regasesc in atitudinea lor.
Blending Shadows With The Past

Razna

• Guest
« Reply #121 on: November 03, 2005, 04:58:14 pm »
sal..primul meu post pe aici ;D...sa raspund la topic..

ascult rock de prin clasa a saptea(adik de trei ani)si nu am avut norocul sa am parinti rockeri or somthin'..pur si simplu ma uitam pe mtv si am auzit niste melodii ale unor formatii,sa le zic asa cum e la moda acum,"de pokemoni"...si am ascultat vreun an numai prostii..dupa care cu timpul am trecut la kestii mai non comerciale si usor usor am inceput sa ascult metallica,led zeppelin,pink floyd,judas priest...

insa,pot sa zic ca acum mi-am mai modificat gusturile in materie de muzica rock si am trecut pe gothic si doom(fiind o persoana mai depresiva de fel)

ascult rock pentru ca ma regasesc in acest gen de muzica..simt ca e compatibil cu firea mea...si de fiecare data cand ascult rock ma linistesc si intru intr-o alta lume...ppoate un univers paralel intr-un fel..pur si simplu ma reprezinta acest gen de muzica...

si sincer vorbind nu ma pot considera rockeritza pentru ca nu am o cultura despre rock si mai am multe de invatat..in orice caz..sunt constienta de faptul ca sunt unii(cum am vazut pe aici)care au crescut cu rockul(foarte frumos)si ca pe langa ei voi ramane o wannabe dar sunt deschisa spre a invata in continuare :D

Offline Unknown

• Animicstiutorul
  • General
  • *
  • Only human
« Reply #122 on: November 03, 2005, 06:52:24 pm »
si sincer vorbind nu ma pot considera rockeritza pentru ca nu am o cultura despre rock si mai am multe de invatat..in orice caz..sunt constienta de faptul ca sunt unii(cum am vazut pe aici)care au crescut cu rockul(foarte frumos)si ca pe langa ei voi ramane o wannabe dar sunt deschisa spre a invata in continuare :D

cultura rock nu te face mai rocker (deja suna stupid)... nu trebuie acum sa luam manualu' de rock si sa invatam in ce an s-a nascut x... daca te intereseaza bine, cauti din placere, daca nu, la fel de bine... dar nu pentru a ii da pe ceilalti pe spate.. rockul este o stare de spirit... o... nush... imi este greu sa definesc fara a cadea in diverse pacate... 

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #123 on: November 03, 2005, 08:28:05 pm »
 :) "stare de spirit".........bine zis!

Razna

• Guest
« Reply #124 on: November 03, 2005, 09:45:42 pm »
pacat ca nu ai inteles ce am vrut sa zic..

nu ma refeream la tinut minte ani si altele...cand ziceam cultura rock ma refeream strict la mesajul muzical....si la modul de a aprecia muzica rock...si nu am zis nicaieri ca vreau sa dau pe cineva pe spate...in fine ..poate nu m-am exprimat eu cum trebuie

Offline Unknown

• Animicstiutorul
  • General
  • *
  • Only human
« Reply #125 on: November 03, 2005, 10:05:28 pm »
aha... eh..  io intelegeam altceva prin cultura rock... acum m-am lamurit.
« Last Edit: November 03, 2005, 10:08:22 pm by Unknown »

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #126 on: November 03, 2005, 10:29:54 pm »
 ;D cultura, implica o multitudine de notiuni cu care sa jonglezi, sa le corelezi, sa le ........pana mea.... 8)
Pentru a fi rocker e suficient sa  ai starea de spirit!!

Razna

• Guest
« Reply #127 on: November 03, 2005, 11:41:23 pm »
pey fiecare intelege multe prin cultura rock....poti sa intelegi si ca te apuci sa inveti ani etc...dar in fine..

da mey e vorba de stare de spirit,dar e zic ca mai e nevoie si de alte lucruri nu numai  de stare....in fine cred ca devin offtopic daca incep sa dezvolt ideea...oricum e kestie de subiectivism aici :P

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #128 on: November 04, 2005, 12:16:07 am »
pey fiecare intelege multe prin cultura rock....poti sa intelegi si ca te apuci sa inveti ani etc...dar in fine..

da mey e vorba de stare de spirit,dar e zic ca mai e nevoie si de alte lucruri nu numai  de stare....in fine cred ca devin offtopic daca incep sa dezvolt ideea...oricum e kestie de subiectivism aici :P

starea de spirit este prin excelenta....subiectiva   8)

darkjesus6

• Guest
« Reply #129 on: November 09, 2005, 12:44:42 pm »
dap rockul este o stare de spirit un mod de viata raita la limita fa ra sa-ti pese de ce se intampla in jurul tau ...

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
« Reply #130 on: November 09, 2005, 02:20:37 pm »
aia e nesimţire

darkjesus6

• Guest
« Reply #131 on: November 09, 2005, 02:23:51 pm »
dap poate e nesimtire dar de ce miar pasa de toti ratatii din jurul meu ?

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
« Reply #132 on: November 09, 2005, 05:45:44 pm »
măi,dacă în jurul tău sunt numai rataţi te compătimesc...
adică mă îndoiesc foarte,şi nu cred că aşa stau lucrurile.
nu de alta,dar şi-o vită-ntr-un staul poate spune că în jurul ei sunt numai bovine.
şi n-aş vrea să cred că ai vrut să spui acelaşi lucru ;)

cu alte cuvinte,coboară de pe piedestal,că nu-s numai rataţi în jurul tău.
sau mai ştii,poate că ai tu dreptate ;D

Offline Metallica

• Colonel
  • *
  • Bah, ma lasi?
« Reply #133 on: November 09, 2005, 08:13:00 pm »

Trebuie sa te simti foarte singur. Ai vre un prieten care nu asculta rock? Daca raspunsul e nu ia un perete in brate.
Stripperella's powers include enhanced reflexes and senses, an above average intelligence (realizing obvious things that everyone else in the show is inevitably oblivious to), superhuman strength, jumping really high, sexy martial arts and of course, killer stripper moves.

Offline Jaymz

• i n . s t u d i o
  • General de Brigada
  • *
  • gråtusmørke
« Reply #134 on: November 10, 2005, 07:45:14 am »
Pentru prima oara (si probabil si pentru ultima) voi fi de acord cu cølëgu ... aia chiar e nesimtire. Chiar extremism :-\

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #135 on: November 10, 2005, 08:06:17 am »

Pentru simplul motiv ca si tu esti in jurul altora   ;D

Offline Pittbull

• Non Serviam!
  • Maior
  • *
« Reply #136 on: November 11, 2005, 11:40:55 am »
bai nici eu nu sunt de acord cu faza asta sa ii desconsideri pe ceilalti doar pentru simplul fapt ca tu asculti rock 1 sau pentru ca te simti superior...mai bine sa fii prieten cu toti(prieten in sensul sa va salutati sa schimbati 2 vorbe si sa plecati dar nu sa va injurati cand va vedeti asa iti faci mai multi dusmani...eu de exemplu am prieteni de toate felurile si rap-eri si manelistii dar asta nu inseamna ca ii desconsider dar nici ca imi petrec timpul cu ei...) oricum e o decizie personala

Offline mist of sorrow

• Locotenent
  • *
  • metalhead member
« Reply #137 on: November 11, 2005, 01:43:39 pm »
   "if you're not into metal,you are not my friend!heavy metal,or no metal at all"-atitudinea asta mi se pare cel putin hilara.
        si totusi,hai sa recunoastem,rockerii au inconstient o boala:IO's cel mai ROACKER DINTRE ROACKERI"- si oricine apare pe langa el si isi da cu parerea in ale metalului risca sa fie luat drept cocalar.
          rockul pt mine a fost un refugiu. o forma de exprimare in care regaseam toate angoasele mele.m-am izolat foarte mult intr-o vreme si altceva mai bun chiar nu aveam de facut.muzica era pt mine un surogat al vietii.
           cu timpul insa,cativa insi au avut curiozitatea si in primu rand curajul :P sa se apropie de mine.intamplator sau nu ,si ei erau metalisti.
            la mine s-a petrecut in 2 faze;frageda pruncie(pe la 4-5 ani- queen,phoenix,dire straits, mircea baniciu etc).
               sa nu uit parintii mei sun niste....cum dracu sa spun...in fine...DISCOMANIACI-doar tata a mai avut tangente cu rockul ,in timp ce mama m-a exasperat pana la refuz cu chestii gen abba si alte balarii...J E S U S!!
               a DOUA FAZA:metal:chestii pe care de-altfel le consider puerile,dar anyway,it was a lot of fun back then:manowar-pe mine chiar ma amuza oamenii astia-hai sa recunoastem...o tona de maiden,bineinteles...
                dup-aia ascultam chestii mai hard rock....
          dar sa nu mai plictisesc pe nimeni:fiecare asculta ce-i aud urechile,nu cred ca daca nu stii nush ce melodie de la nush ce formatie nu esti roacker...asculti ce iti place,ce iti merge la suflet,ce rezoneaza cu fiinta ta. daca nu,atunci rockul nu-i decat un mare bluf,un paravan fragil care la prima intemperie,poti fi sigur ca o sa cada.
                   deocamdata imi place sa le ascult pe ale mele,dar daca vad chestii interesante pe forum,caut io si incerc.mi s-a intamplat de cateva ori pana acum.foarte util locshorul asta...parerea mea ::)
                      si in plus,mai vad si io ce trece prin mintea capetelor pletoase pe care le vad la universitate.hehe :P
         uneori interesant,alteori...dezamagitor.
         rockul e ceva care ramane cu tine pan la moarte...in caz contrar inseamna ca nu l-ai ascultat cu adevarat nicicand.
          nu-mi pot imagina ca io peste 10 ani o sa ascult mtv.refuz aceasta perspectiva,de altfel sumbra.
             la naiba,copiii mei vor fi headbang-eri cu tot ADNu!!! ;D
Born alone beneath pale, sardonic skies-one love,one life,one sorrow...

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
« Reply #138 on: November 11, 2005, 08:15:00 pm »
rockul e ceva care ramane cu tine pan la moarte...in caz contrar inseamna ca nu l-ai ascultat cu adevarat nicicand.

până când ai dat cu bâta-n baltă îţi dădeam dreptate...
dar totul s-a risipit cu ce-ai spus mai sus...

nu deţine nimeni secretul "adevărăciunii" în domeniul gusturilor..
la 2 luni eram maniac de lapte,acum prefer berea cu mici când e cald afară..
sigur,dacă e să mă compar cu puţoi de 3 luni ies categoric mai şmecher,da n-am făcut nimic cu faza asta...

de fiecare dată acelaşi fond..

Offline mist of sorrow

• Locotenent
  • *
  • metalhead member
« Reply #139 on: November 12, 2005, 03:41:47 pm »
@colegu: nu cred ca trebuia sa iei expresia asta chiar stricto sensu,asa...ad-litteram,ci mai degraba ca un mod de a distinge intre lucrurile adevarate pt mine,cele care conteaza si care deja s-au statornicit iremediabil si intrinsec si cele care ,cu trecerea timpului se vor...evapora,fiind accesorii.
           nush ce om cu scaun la cap a spus o data referitor la distinctia "arta vs moda":"arunca o statuie de pe un deal si tot ce-i va fi fost de prisos/accesoriu-deci ce e doar moda - va  disparea". eh,inchipuie-ti ca dealul ala e viata,iar tu esti statuia.ce va alege din tine la poalele dealului?ce va ramane cu tine,si de ce te vei debarasa dupa trecerea timpului?ce iti este esential si ce iti este accesoriu?
          discutia asta era despre rock,pare-mi-se.
             de ce nu pot fi de acord cu tine cand imi vorbesti despre lapte si bere :-\?pt ca rockul tine de o chestie de sprit,fiind arta.este ceva fundamental pt constiinta.Ce este constiinta?ce ne deosebeste de instinct.ei bine,faza cu laptele,nu cred ca intra in sfera asta-din mai multe considerente (fiind pur instinctiva,n-are a face cu constiinta).
         A-ti placea sau nu laptele nu e acelasi lucru cu a-ti placea sau nu rockul la fel cum a-ti placea sau nu porumbu nu e acelasi lucru a aprecia sau nu o panza a lui Velasquez.NU pot fi comparate pt ca nu au aceeasi sfera de "reglemetare"(n-am gasit alta rima ;D).
          Parerea mea,no offense.sau cel putin asta e argumentul in temeiul caruia ma apar.Sunt deschisa oricarei alte interpretari,atat din partea ta,cat si a altora,atata timp cat se fundamenteaza pe argumente solide.
         Pana atunci/rock on!hail brothers of metal si toate cele...si daca vrei sa vb despre lapte:mie chiar nu imi place-nici macar cand am fost mica nu mi-a placut. ::)dar cred sunt off-topic.
           pana atunci,ma duc in oras la o bere ;)sau mai multe... 8)

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
« Reply #140 on: November 12, 2005, 09:22:25 pm »
s-au statornicit iremediabil si intrinsec

pe bune?dacă aşa zici tu, te cred.
A-ti placea sau nu laptele nu e acelasi lucru cu a-ti placea sau nu rockul la fel cum a-ti placea sau nu porumbu nu e acelasi lucru a aprecia sau nu o panza a lui Velasquez.

ba este fix aşa,pentru că e vorba de gusturi,strict subiective.
referitor la velasquez şi toată gaşca de preromantici ,ei bine,mi se fâlfâie.
sunt fan kandinski.
în general nu-mi place lucrurile clasice,cu mesajul lor cvasi-banal.
şi asta-i părerea mea şi nu contează că nu-mi place rafael dar mă captivează turner.
nu-mi pasă că mi se rupe de moţard ori händel da'mi place de allan pettersson , ragnar søderlind sau witold lutoslavski...

prefer curentele moderne,chiar contemporane ÅŸi mi se rupe de absolut orice care nu-mi place.
sunt rocker?sunt mâncător de pâine?sunt amator de paraşutism ? şamd..
asta înseamnă fix vax.

fiind pur instinctiva,n-are a face cu constiinta

haida de,dacă mi-e foame şi am în faţă o farfurie de orez cu lapte şi una cu friptură de porc în vin n-ai vrea să ştii ce aleg..
şi n-am să-l prives de sus pe ăla care alege orezul ;D

la 3 luni ai fi crezut că o să bei lapte tot restul vieţii...noroc că te înţarcă,altfel ai fi fost un lactofil..

okei,a fii rocker nu înseamnă doar a asculta rock..da ce înseamnă atunci?
ce presupune?
dacă nu,dacă condiţia necesară şi suficientă pentru a te putea mândri cu acest statut de "rocker" este doar audiţia muzicii rock(cu toate ramurile şi subgenurile etc..) atunci nu-i nici o adevărăciune în treaba asta..şi nici în prima n-ar fi.

că deh,dacă nu eşti fan meihăm nu eşti blecăr adevărat.şi dacă te pişi pe giudas prist nu eşti rocăr,că deh ăia sunt monştrii sacrii...
mi se rupe..

deci pân la urmă cum stă treaba?

numai bine!

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #141 on: November 12, 2005, 09:41:14 pm »
 ;D  uneori mi se rupe si mie    8)

Offline Unknown

• Animicstiutorul
  • General
  • *
  • Only human
« Reply #142 on: November 12, 2005, 10:05:31 pm »
uneori mi se rupe si mie   

tuturor ni-se rupe din cand in cand :D
exact cum mi s-a intamplat mie in clipa asta recitind topicul asta... m-am saturat de rockeri adevarati si pokemoni si alti carcaieci.... in final suntem poate SI rockeri, insa nu doar atat... asa ca macar la nivelul asta sa incercam sa nu creem diverse grade.... esti rocker si gata. punct. ce presupune aste este problema fiecaruia. daca x crede ca daca isi face pentagrame pe piept cu lama si se da cu capul de pereti pe nush ce versuri inseamna ca e rocker, atunci bravo lui, are dreptate din perspectiva lui si nu are sens sa incerc sa il aduc pe calea "adevaraciunii" care este din nou, doar pesrpectiva mea asupra fenomenului si nimic mai mult.
« Last Edit: November 12, 2005, 10:08:26 pm by Unknown »

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #143 on: November 12, 2005, 10:14:29 pm »
 ;D   Bai io sunt adevarat , mama rocker, tata rocker, nasu rocker........etk

Offline mist of sorrow

• Locotenent
  • *
  • metalhead member
« Reply #144 on: November 13, 2005, 10:27:59 am »
         cred ca n-am reusit sa ma fac inteleasa.dar mai clar de atat nu prea am cum.am explicat mai la deal de ce nu cred ca poti baga rock-ul si laptele in acelasi...biberon ::)
          in fine...rocker sau ne-rocker,suntem mai mult de atat.cunosc oameni care nu au treaba cu asa ceva dar sunt ceva mai mult decat ok.poti sa fii taticul roackerilor,si sa fii un jeg de om.ma-ntelegi?sunt chestii care conteaza la mine mai mult decat a fi sau a nu fi roacker.
          pt mine e o chestie personala si nu tin sa fac din asta o cruciada.ascult,imi place,inseamna pt mine cam un "soundtrack of life" si cam atat. nu tin sa impun nimanui perspectiva mea,ci poate doar sa o lamuresc, pt ca pt fiecare din noi inseamna mai mult sau mai putin.
         cand am vb despre cum am prins "microbul" iremediabil,m-am referit strict la experienta mea.habar n-am cat o sa mai asculti tu,sau oricine altcineva ...si sincer asta nu ma face sa nu pot dormi noaptea.problema fiecaruia.tot ce pot sa spun e ca nu cred ca o sa pot trece la alte balarii dupa asta.
          ok,nu mai plictisesc pe nimeni.
          deschideti-va calculatoarele/combinele etc,zbuciumati-va/delectati-va cu ceva metal sau ce v-o fi placand si nu va mai intrebati intr-una "de ce?!" ::)

Offline cølëgu

• Warned Åžef
  • Maior
  • *
  • ăşţüø
    • e ftp ;)
« Reply #145 on: November 13, 2005, 11:09:21 am »
cred ca n-am reusit sa ma fac inteleasa

dacă te rezumai la atâta lucru era okei

dar nu de la asta am plecat eu ...ci de la

unde este mai mult decât evident că vorbeşti la persoana a II-a(a doua)

sunt lucruri în viaţă de care te debarasezi după o vreme,asta nu înseamnă că la vremea respectivă nu ţi-au făcut plăcere...
de gagica din jenerală mi se efectiv rupe în momentul de faţă...
scuze pentru exemplul tâmp dar şimţeam nevoia unei paralele ;D

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #146 on: November 13, 2005, 11:17:54 am »
 ;D  Importanta este peioada in care nu ne-am debarasat1Ca dupa,......... aia hasdoizerodeploaie!   8)

Offline RavennA

• Maior
  • *
« Reply #147 on: November 13, 2005, 12:29:31 pm »
         cred ca n-am reusit sa ma fac inteleasa. dar mai clar de atat nu prea am cum.

pei... pe aici...cam asa sta treaba... nimeni nu prea se face inteles... ::)
nu-i nimic.. deh..macar ne straduim... noi sa fim sanatosi!... ;)

Hai, noroc!

Offline strainul

• Maior
  • *
  • People are strange when you're a stranger ...
    • Estetica Studios
« Reply #148 on: November 19, 2005, 04:33:01 pm »
daca ascult rock (cam orice dar diger cel mai bine hard, heavy, power, speed) dar in aceeasi masura ascult si folk si muzica clasica sunt mai putin rocker...sau cum mi s-a mai spus is rocker doar in cluburi de rock ca un rocker adevarat nu poa sa inghita folk ... anyway ....parerea lor ... nu ma leg la cap daca nu ma doare ....

doar de curiozitate as vrea sa aflu si eu parerea generala : ce muzica ar trebui sa asculte un rocker ???

PS: vreau sa vad parerea altora ... si ma rog asta nu ma va schimba nimic ca tot aceeasi muzica o sa ascult ...dar intrebarea e doar sa-mi satisfac si eu o curiozitate ...

Offline Aliath

• Satan Himself
  • General de Brigada
  • *
« Reply #149 on: November 19, 2005, 05:52:46 pm »
in primul rand felicitari celor care se lauda ca ei de mici copii, de cand se jucau cu putza in nisip ascultau maiden and stuff; la mine a fost mai altfel ; cand eram in generala eram innebunit dupa loredana groza, dupa aia am ascultat o groaza de prostii gen genius si alte trupe romanesti de kkt; o perioada eram cu hip-hopu de la mafia si familia; acum vreo 6 ani insa m-am desteptat si eu si abia de atunci ascult "rock" (generic vorbind); noroc cu fratele meu care mi-a deschis ochii spre un cu totul nou orizont; tin pe calea asta sa ii multumesc
Quote from: Nobody
hai la lucru... forumul are nevoie de voi..

METALHEAD Forum

« on: »