Author Topic: Viitorul muzicii metal  (Read 8034 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline buggybuggy

• Sergent
  • *
Re: Viitorul muzicii metal
« Reply #400 on: May 21, 2010, 10:22:56 pm »
inca un post in care vb mult da' nu spui nimic. plm.. trasher  q13 q13 q13 q13

ma scuzi. potential TRASHER  a33

e pu*a te-ai trezit vorbind acuma. ti-am raspuns. Muzica buna, nebuna, tie-ti place si zici ca e buna- fals. vrei sa-ti mai spun odata. Ce dracu. Mai citeste odata. Si arata-mi postul unde am scris ca-s trash-er, sau daca nu exista te rog sa modifici fraza asta din ultimile 2 posturi la fel cum am facut si eu cand m-ai rugat tu.
« Last Edit: May 21, 2010, 10:25:33 pm by buggybuggy »
buggybuggy, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline bleeding_lex

• Sergent
  • *
  • METALHEAD Soldier
« Reply #401 on: May 21, 2010, 10:24:47 pm »
nu-mi oripilezi nimic :)) chiar daca va arata asa viitorul, nu inseamna decat ca-mi pare rau si-atat, nu am cum sa-l schimb de unul singur ;)... si fii convins ca asta e si parerea mea legata de ce va urma...
bleeding_lex, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

METALHEAD Forum

« Reply #401 on: May 21, 2010, 10:24:47 pm »

Offline buggybuggy

• Sergent
  • *
« Reply #402 on: May 21, 2010, 10:31:45 pm »
Am avut o revelatie in urma cu cateva minute! Eu stiu cum arata viitorul muzicii metal! E jilav si miroase a pneumonie ;D Buggy,bleeding_lex,cu riscul de a va oripila,voila: Holocausto Canibal - Slime Warrior @ Obscene Extreme 2005 » [url=http://www.myspace.com/holocausto]www.myspace.com/holocausto[/url]

Pe mine nu ma oripilezi frate. Asta e viitorul daca se merge pe linia de care tot vorbeam. Eu incerc sa spun ca trebuie lucrat si altfel si nu numai cu metale extreme, iar unii o tin intr-una ca domne asta a zis ca alea-s mizerii si ca dt-ul sunt viitorul, plm, etc. Si eu ce sa zic ca grohaielile sunt viitorul?

Iar cand fac afirmatii d'astea se trage concluzia eronata: lu ala nu-i place death-ul dar uite ca-l asculta ca asa a postat mai sus. FALS fals si iar fals.

Offline Ciprian

• General
  • *
  • Neural Correlates of Hate!
    • Spectral
« Reply #403 on: May 21, 2010, 10:44:57 pm »
Si arata-mi postul unde am scris ca-s trash-er

incredibil. tot nu s-a prins.  a30
ok, fii TRASHER, pardon potential TRASHER, nu T H R A S H E R in plm. (recunosc.. sunt un om rau caruia-i place sa critice tot ce-i sta-n cale).

e pu*a te-ai trezit vorbind acuma. ti-am raspuns. Muzica buna, nebuna, tie-ti place si zici ca e buna- fals.

eu am fost un pic mai subtil da' la tine nu merge asa. ideea e ca si daca ti s-ar spune care e muzica buna si care e aia proasta si ai sti ca asta reprezinta o certitudine, tu ai deveni alt om? de ce ar conta asta?. tu poate esti facut pt aia proasta si aia te face sa te simti bine. end of story.

mor frate cand vad cum gandesc unii in termeni alb-negru, bun-prost, urat-frumos. cand apar astfel de pareri parca ne pisam asa deodata cu bolta pe estetica, asa de dragul de a ne contrazice.

Offline Dragonul roz

• General
  • *
  • Pig fairy
« Reply #404 on: May 21, 2010, 10:51:29 pm »
bughi lughi tati,draghe,maica,e tHrash nu trash,acu sesizezi penibilu,si de ce io nu stau sa-ti cetesc povestile suferinde si neinteresante prin posturi duble pe care nu ai voie sa le faci?

np:backstreet boys-don't want you back

Quote from: nobody
laba tot un fel de tribut adus femeii este!

Offline buggybuggy

• Sergent
  • *
« Reply #405 on: May 21, 2010, 11:05:52 pm »
incredibil. tot nu s-a prins.  a30
ok, fii TRASHER, pardon potential TRASHER, nu T H R A S H E R in plm. (recunosc.. sunt un om rau caruia-i place sa critice tot ce-i sta-n cale).

Hai ca ma faci sa rad cu faza asta. Am scris cu H si apoi am vazut la tine trash si-am zis ba ce dracu nu mia stiu eu cum se scrie , oricum nu mai conteaza, n-aveam cum sa ma gandesc la asta pur si simplu am lasat-o asa.

Offline buggybuggy

• Sergent
  • *
« Reply #406 on: May 21, 2010, 11:07:45 pm »
bughi lughi tati,draghe,maica,e tHrash nu trash,acu sesizezi penibilu,si de ce io nu stau sa-ti cetesc povestile suferinde si neinteresante prin posturi duble pe care nu ai voie sa le faci?

np:backstreet boys-don't want you back

hai ca si tu pan sa scrie el postu habarn-aveai la ce se refera ca plm daca caut gasesc la greseli scrise din viteza sau intentionate de rad si curcile asa ca lasa textele astea de 2 lei.

Offline Uroboros

• Maior
  • *
  • drumhead
« Reply #407 on: May 22, 2010, 01:45:53 am »
buggy si lex: Ideea e ca toata lumea s-a prins ca v-ati aruncat o discutie despre chestii pe care nu le stapaniti indeajuns. S-au prins, voi v-ati incapatanat sa nu recunoasteti, de unde mistourile la adresa voastra. Nu-i o problema, sunt flecareli de forum - important sa va dati seama ca e muuuulta muzica pe lumea asta si poate fi ascultata cu muuuulte tipuri de urechi, asa ca strangeti niste bani si mergeti la magazinele care vand urechi de diferite modele si nu va zgarciti - cu cat mai multe, cu atat mai bine pentru ca ele (urechile) aerisesc creerul, iar fiecare tip de ureche aeriseste o portiune diferita a creerului, ceea ce e minunat.

Ciprian: lasa vrajelile si mergi si scoate albumul ala, ca trupa suna bine de tot. Si dupa aia, cand lumea o sa intre in zona de confort si o sa creada ca stie cum sunati, faceti-le o surpriza: intinde-ti chitara pe masa, dezacordeaz-o (sau acordeaz-o diferit) si canta la ea ca si cum n-ai fi invatat niciodata sa canti la chitara (si in nici un caz folosind degetele sau pana, ci alte obiecte). Apoi ziceti-i lui Septicemiu ala sa lase betzele si sa puna mana pe un fier de calcat si sa-nceapa sa-si atace cinele cu totul altfel, ca e mai mare pacatul sa nu exploateze bogatia aia de frecvente. Nu lasati abordarile astea doar pe mana artistilor ultraobscuri de free improv, puneti-le in context metal, veti fi primii si veti ramane in istorie. In plus, veti avea cel putin doi fani: eu si hell9level (cel putin la partea cu fierul de calcat).

Sugestie cat se poate de personala, dar cat se poate de sincera. Nu ma supar daca n-o luati in calcul chiar acuma imediat, va inteleg daca vreti sa faceti niste bani intai. :P

Offline wotanski

• Colonel
  • *
  • the dude
« Reply #408 on: May 22, 2010, 08:39:13 am »
cand vad ce avocati are dt, alde boogy&lex mai ca-mi vine sa ma apuc sa behai si sa ma duc la drujbaru sa-mi dea niste bdm... daca vreti sa intelegeti cat de cat ce inseamna muzica progresiva, puneti in plm mana si ascultati muzica, ca aveti mult de recuperat. mai lasati dt-u ala ca lumea n-a inceput si nici n-o sa se termine cu ei. ascultati de la beatles sau stevie wonder (classic period) pana la alde faceless sau trupa lui ciprian (btw, pune mana si scoate albumu ala, nu mai pierde vremea pe forum :D ) si dupa aia sa veniti sa-mi vb mie de tehnica si complexitate bullshit. si rock-ul/metal-ul progresiv este muzica si ca in orice tip muzica, pe nimeni nu intereseaza cat de tehnici sunt x sau y (poate doar pe muzicieni, altfel se numeste snobism, my pedigree chums), ci mai degraba ce-ti transmite muzica aia, cum te face sa te simti. progresivul nu este o muzica doar pt muzicieni. cred ca ar trebui sa luati vreo 2 ani de pauza pe forum, in care sa va apucati sa ascultati muzica si dupa aia stam de vb. sau daca insistati, macar nu mai vb dreacu de prog sau dream theater.

cat priveste "directia de viitor", mai terminati cu prostiile mai bajeti. metalul e atat de complex incat nu poti sa spui ca va fi o singura directie. am mai spus, viitorul e prezentul, in sensul ca regula se va aplica si-n viitor. metal se va asculta si peste 50 de ani, asta in cazul in care nu se intampla vreo intamplare si nu se va mai auzi nimic.
just take it easy man

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #409 on: May 22, 2010, 08:50:44 am »
Dt e etalon bai acesta de mai sus. E masura fanului romanesc de prog, care pana sa auda ca dt e marfa, asculta paradise lost si/sau metallica. Ce plm vorbesti tu de alde eloy, rush, marillion sau van der graff? Ia, hai sictirski d-aci.
Uroboros, nu te-ntinde cu experimentele alea zic. M-am bucurat la fieru de calcat in ideea la care m-am bucurat si la foaia de circular din setu de tobe de la nile .
www.usurper.ro
Quote from: chainsawfreak
UNDE pu*a MEA BEHAI PESTE TOT DE BDM?!!?!? UNDE???

Offline OldSchool

• No Jesus, No Beast
  • General de Brigada
  • *
« Reply #410 on: May 22, 2010, 12:00:09 pm »
Acum, la modul serios, nu exista viitor pentru metal in sensul de o singura directie. Ca si pana acum, va fi o colcaiala de genuri si subgenuri, din care se vor desprinde alte subsubgenuri si vor capata identitate, si toate astea vor coexista. Indiferent de crizele prin care a trecut, nici un subgen major nu a murit pana acum si nici nu cred ca se va intampla asta. Si indiferent in ce directii se va inainta, vor exista periodic valuri retro care vor redezgropa diverse oldschoolisme.

np: Heaven & Hell - Fear

Iar legendele, ^ca astia, vor ramane in istorie si-n playere indiferent de tendinte.

"Căci omenirea nu este, īn general, o populaţie de eroi, ci una de supravieţuitori, iar acest fapt este cu atāt mai valabil īn regimurile de teroare."

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #411 on: May 22, 2010, 02:52:13 pm »
Problema prietenilor nostri pare sa fie scena mult prea divizata, de unde si intrebarea daca vom mai avea vreodata trupe care sa adune atata lume la concerte.
Din acest pct de vedere si legat strict de metal, eu zic ca nu, iar explicatia e simpla: maiden, slayer, acdc-na, toate astea sunt trupe legate indisolubil de nasterea metalului, de unde si recunoasterea universala concretizata prin prezenta masiva la concerte. Dar era asta a apus. Gata. Acum in loc de 10 trupe care concentrau majoritatea publicului, avem acum 10000 de trupe care impreuna concentreaza un public mult mai mare si mai variat ca acum 25 de ani, in anii "de glorie". Viitor e.

Offline IngerAlb

• General
  • *
  • metalhead member
    • IngerAlb's Lair
« Reply #412 on: May 22, 2010, 04:25:34 pm »
1. trupele si omuletii din grupurile respective canta ceea ce le place lor - asta daca nu cumva e vreo trupa formata dupa "reteta" de vreo casa de discuri/producator; asa ca respectivii vor continua sa cante ce le-a tunat lor si mai putin ce este in "tendinte"; pana la urma cine vrea vila & Mertzan nu se apuca de metale (chestie valabila nu doar la noi). Nu vad cum ar putea deci sa dispara un anumit gen/subgen - intotdeauna vor exista gigei suficient de pasionati ca sa se apuce de cantat fix aia.

2. lumea nu sta in loc; lucru valabil si pentru muzicieni. In fiecare zi inveti/descoperi chestii noi; nu este normal sa te autolimitezi doar de dragul de a fi "ca la carte". Motiv pentru care experimente s-au facut si se vor mai face si de acum inainte. Vorba aia "tot ce era de cantat/inventat in rock s-a facut deja" e doar partial adevarata, din cand in cand mai rasare cate o formatie care iese din tipare si da si altora idei.

3. muzica transpune in sunete idei, culori, trairi - motiv pentru care este nevoie de diversitate; fiinta umana este complexa, starile prin care trece la fel. De-asta e nevoie si de muzica brutala, care rezoneaza cu toate trairile viscerale, energia in forma bruta, si la fel de bine muzica pentru cei mai cerebrali, melancolici, depresivi, veseli, etc. Nu toti vibram pe aceeasi lungime de unda in acelasi moment, chiar si individual treci prin diverse stari si ai nevoie de muzica "acordata" pe aceeasi frecventa - asta este si motivul pentru care uneori o trupa/album iti place din prima, il intelegi, iar altele trec pe langa tine ca si cand n-ar fi.

4. in ultima vreme a inceput sa ma oboseasca teribil extremismul asta tipic romanesc de genul: "ce-mi place mie e bun, restul nu", "eu stiu cel mai bine ce inseamna calitatea in muzica - asculta bah trupa X ca aia e muzica, nu...", etc. Nu poti asculta numai un anumit gen/subgen muzical si sa ai pretentia ca ai o viziune de ansamblu, este ca si cand ai sti 100 de cuvinte si ai avea pretentia ca esti critic literar. Cea mai buna cale este o deschidere totala catre muzica, fara discriminare de gen, si fara a pleca urechea la "murmurul urbei" (respectiv al gastii de prieteni/forumisti/etc).

5. publicul se schimba in mod constant; fiecare generatie are trupele ei de suflet. Dar mi se pare cam pueril sa crezi ca cei care nici nu erau nascuti pe vremea cand tu toceai benzile de magnetofon sau casetele trase la a 14-a mana vor sa asculte tot trupele de acum 20 - 30 de ani. Ok, cativa poate, dar majoritatea vor stabili mai usor o legatura cu formatiile aparute in ultimii ani, sunt pur si simplu pe intelesul lor (si in acelasi timp de-aia mie de ex mi-e cam greu sa le "inghit").

6. noi astia mai "batrani" ne-am deprins cu tainele rockului in cu totul alt mod decat cei care au acum 15 - 16 ani; "pe vremea noastra" totul se intampla intr-un mod aproape ritualic, cu intalniri si schimburi de casete, caiete intregi umplute cu discografii si componente de trupe, auditii la comun ale ultimelor aparitii, etc.
Astazi toata informatia este la un singur click de mouse distanta, in cateva minute ai downloadat un album, intri pe site-ul trupei respective, le poti trimite un email sa-i feliciti sau sa-i trimit la origini ca s-au nasparlit, etc.
Noi ne-am invatat sa stam cu booklet-ul in fata, sa pipaim coperta, s-o intoarcem si s-o analizam pe toate partile; azi totul e viteza, muzica se inregistreaza si ajunge la public in timp record, MySpace-ul incarca piesele real time, youtube geme de videoclipuri si filmari de la concerte. Nu se mai pierde vremea cu print-uri si bani bagati in cd-uri, albumele se vand piesa cu piesa online, la bucata. Ce atata bataie de cap!

Ca o concluzie la tot ce am scris (stiu, mesaj lung, dar deh, sunt in recuperari, hehe): muzica de toate felurile va exista, fie ca ne place noua, sau nu. Asa ca fiti deschisi si poate veti intelege ce pacat era ca atata muzica sa ramana dedescoperita de urechile voastre. Din fericire acum aveti de unde alege :)
WWW.REZISTOR.GO.RO

Offline lecruci

• Colonel
  • *
« Reply #413 on: May 22, 2010, 08:14:43 pm »
Bai ce postare la obiect. Ai omorat frumusete de discutie fara sens si fara finalitate.
lecruci, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline IngerAlb

• General
  • *
  • metalhead member
    • IngerAlb's Lair
« Reply #414 on: May 22, 2010, 10:52:22 pm »
Da, scuze, am uitat ca nu am obiceiul de a abera  a15 Nu se mai repeta! q1

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #415 on: May 23, 2010, 02:35:39 am »
Salut revenirea lui Inger Alb!

Da, in mare sunt de acord, am si niste dezacorduri, dar cand va fi mai ziua le voi da cep.
In rest, lecruci, n-am inteles postul tau. Tonul lui, mai exact. Da-n fine, e ceva de ceva zile cu tine...

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline lecruci

• Colonel
  • *
« Reply #416 on: May 23, 2010, 10:28:17 am »
Era laudativ pentru postul cuprinzator si la obiect. Ce ma ingrijoreaza e ca mi s-a mai zis ca e ceva cu mine zilele astea. I'm NOT crazy :)

Offline Queen_Of_The_Reich

• General de Brigada
  • *
  • Bitch with a bullet belt
« Reply #417 on: May 23, 2010, 07:40:32 pm »
but you sure look like one ;D

Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with? That's me !!!

I'm not weird, I'm just limited edition

Offline lecruci

• Colonel
  • *
« Reply #418 on: May 23, 2010, 11:42:31 pm »
Ntz. Urat domne, urat.  a3

Offline burninglord666

• Sergent
  • *
  • METALHEAD Soldier
« Reply #419 on: January 01, 2012, 01:53:15 pm »
Am deschis acest topic pentru a avea o discutie libera in legatura cu viitorul muzicii rock. Intrebarea mea este: cum credeti ca va evolua muzica rock in anii ce vor urma tinand cont de faptul ca majoritatea populatie consider ca rockul este intr-un declin total si ca in curand va suferi o prabusire masiva?
Credeti ca va exista un "New wave of rock music" ?  a5  Vor mai exista trupe precum Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden, Megadeth pe viitor? Eu unul nu prea am mai vazut trupe care sa aiba acest potential. Astept si parerile voastre in legatura cu acest subiect  q5
burninglord666, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #420 on: January 01, 2012, 02:05:21 pm »

Offline burninglord666

• Sergent
  • *
  • METALHEAD Soldier
« Reply #421 on: January 01, 2012, 02:21:24 pm »
imi cer scuze :).....azi m-am inregistrat si eu pe acest forum si nu am apucat sa ma uit la toate topicurile:) acesta se poate inchide la dorinta moderatorilor multumesc a15

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #422 on: January 01, 2012, 02:26:41 pm »
no problems;
putem continua aici ....

Offline burninglord666

• Sergent
  • *
  • METALHEAD Soldier
« Reply #423 on: January 01, 2012, 02:35:04 pm »
Bun asa  a6
In primul rand fiind un membru nou vreau sa-i salut pe toti asa cum se cuvine  rockon1 rockon1
Si, continuand ideea mea...Ma tot uit cu admiratie la trupele care au facut ceva pe lumea asta, insa sunt constient ca intr-o buna zi vor disparea asa cum s-a intamplat si cu altele. Ce vom face atunci? Rockul nu va disparea intr-adevar definitiv, dar vor veni numai trupe care mai de care mai comerciale si subgenuri mai actuale. Nu stiu daca  am ramas "invechit" sau nu dar as vrea sa vad in ziua de azi un album bun ed heavy metal asa cum se facea pe vremea parintilor mei: Rapid, Tare, Agresiv si in acelasi timp plin de semnificatii aparte. Credeti ca esti posibil asa ceva? a5 a5   Multa lume ma critica pentru ca  la toate spectacolele aleg piese vechi si bune din sfera rockului. Chiar si anul acesta de craciun mi-am auzit vorbe la o cantare intr-un club din prahova ca am cantat "Master of puppets" si atot-cunoscuta piesa "Run to the hills" de genul "domle' esti prea invechit mai adu' si tu ceva nou de la trupe actuale, ceva mai comercial"....voi ce parere aveti ? Este corecta aceasta afirmatie sau pur si simplu lumea se tampeste pe zii ce trece?
« Last Edit: January 01, 2012, 02:36:45 pm by burninglord666 »

Offline Iisus Hristos

• moldo-ruochier imputit
  • Colonel
  • *
« Reply #424 on: January 01, 2012, 04:22:47 pm »
mosule, te sfatuiesc sa bagi in ascultari ultimele albume Accept, Hell, Cauldron, White Wizzard, In Solitude sau Portrait, ca sa vezi acolo heavy metal de prima clasa.
si e firesc ca muzica buna sa se vanda mai greu, pt ca chestiile "sofisticate" nu sunt pt majoritate. q5

real men prefer men! only gays like girls!

METALHEAD Forum

« on: »