Eu nu am vazut sustinerea respectiva, mai mult decat atata, ti-am aratat (tie si altora) cum s-a intamplat semnarea acordului printr-o serie de artificii care au pus guvernul (defunct) alaturi de alte guverne (vii) din alte state in fata unui soi de fapt implinit. A, n-ai citit. Nu-i nimic.
In al doilea rand, eu nu am considerat nimic. Doar am prezentat. In timp ce unii erau preocupati de antrenamentul zilnic de latrat impotriva a ceva, a orice, eu am incercat sa citesc si sa inteleg. Abia acum imi pot permite niste consideratii. E o diferenta. De luat in seama, pe viitor, inainte de-a fi aruncat, in spiritul deja traditional, intr-o tabara sau alta.
In al treilea rand, am remarcat doua chestii, in cel mai primul rand, ca sa zic asa: primo, textul e atat de incalcit, incat da nastere unor interpretari variate (atat in eng, cat si-n rom), de unde consider (nu numai eu) ca incepe paranoia; secundo: trebuie sa fii extrem de naiv si de "plapand", incat sa nu cunosti deja faptul ca un provider de internet e la curent cu toata activitatea ta si acum, in momentul de fata. Acordul incearca sa duca in sfera "legalitatii" aceasta treaba, desi este cam pleonastic, imo. Si am sa-ti dau un exemplu: ca sa fii urmarit, presupune ca-ti incalca niste drepturi constitutionale, dar cu toate astea, n-ai cum sa contesti (s-a incercat) pe acest temei supravegherea intr-o intersectie sau intr-un magazin. Camera functioneaza, inregistreaza, dar securitatea se sesizeaza atunci cand te prinde cu mana-n alta sacosa sau dosind in geaca o conserva. De acord? Cam asta e principiul si-n cazul de fata.
Exista incalceli sinistre si la procedura, la fel. Nu mai insist.
Vrei parerea mea sincera, dupa ce am parcurs textul (eng+rom) si am mai ascultat pe unul sau pe altul? E de rahao, da, este prea imbacsit, cu prea multe semne de intrebare rasarite din incalceala asta, ii inteleg partial finalitatea si utilitatea si nu inteleg si nu incurajez isterii 'pe neve'.
LE: iar imbecilitatile tip "sustinut/garantat/recomandat de guvernul x" le ignor stil caine: cu un picior din spate ridicat