eu stiu de porci ca fac aia ce spui tu

dar nu esti liber sa-ti alegi materiile, liceul tre sa fie o chestie generala, nu pe profile. Profil iti alegi cand te duci la facultate.
uite satz dau un exemplu, exemplul sotiei.
Neterminand liceul aici i s-a luat in considerare facultatea tehnica din tara, anumite obiecte. Matematica, fizica si chimie i s-au echivalat in primul an deoarece s-a considerat ca la o facultate tehnica, matematica de baza o cam ai la degetul mic. Precizez ca face psihologie. Dar, biologia trebuia sa fie nush ce cod, adica foarte avansata si sa fie facuta aici, asa ca a trebuit sa ia biologie. In principiu ai de luat cursuri de specialitate, conexe, de ex. iti trebuie mate pt ca de multe ori ai tangente cu statistica, variabile, erori, etc, si cursuri de cultura generala. Nu ti se baga pe gat nici un curs, chiar si la alea de specialitate poti sa alegi, ideea e ca tre sa sari din 200 in 300 in 400 in 500 si nu poti sa iti iei 500 daca nu ai luat 2 cursuri din alea de 400. La cursuri de cultura generala plaja este foarte mare...poti sa iti iei curs de tobe, de dans, de limba japoneza sau araba etc.
Orarul ti-l faci singur, in fctie de cum muncesti si cum iti planifici timpul.
OK, e in anul 3 la psiho....POATE oricand sa isi ia cursuri si sa continue la medicina, daca ar vrea. Nu e bai, la medicina multe pcte obtinute deja or sa se ia in considerare. Sau poate sa faca matematica, ofcourse la cultura generala in cazul asta o sa stea bine....numai ca o sa aiba de bagat la greu destule cursuri de mate.
Multi in primii 2 ani is studenti nedeclarati, adica nu si-au ales un major....isi aleg mai tarziu cand se cristalizeaza in mintea lor ce vor.
Cam tot pe dunga asta merg treburile si la liceu. Liceul nu-i pe profile, orice profil ai vrea ti-l construiesti singur, pe parcurs. Tre sa indeplinesti minimul de pcte si sa treci finalul sau bac-ul.
Nu tre sa te muti nicaieri, nu ti se baga pe gat nimic.
Asta numesc eu "multe optiuni".