Author Topic: Filme romanesti si actori romani!!  (Read 21317 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline drumitza

• Recalcitrant
  • General de Brigada
  • *
  • Caught in life moshpit...
Re: Filme romanesti si actori romani!!
« Reply #150 on: April 07, 2010, 08:06:26 pm »
CR: Mi se pare ca se leaga de "Trenurile Mortii" din perioada lui Antonescu. Nu mai tin minte exact contextul si desfasurarea si de asta nu detaliez ca sa nu fac greseli.
http://cinephilm.wordpress.com/

Recenzii la filme noi străine, romāneşti şi clasice!

Offline ishmael

• General de Brigada
  • *
  • me, myself and I
« Reply #151 on: April 07, 2010, 08:27:26 pm »
filmul lui SN* e de fapt "o adaptare a unei piese de teatru cu acelaşi nume care se joacă, de mai bine de cinci ani, la Teatrul de Comedie din Capitală" - am vazut piesa acu ceva timp :P era cu George Mihaita in rol principal - e ok dar ca sa ma duc la cinema doar ca sa o vad pe Jojo goala ... poate il va da ProTV :)
am mai vazut mai demult "Magnatul" (scenariu Bogdan Ficeac - de aia m-am si dus) si am regretat amarnic - fara un Cannes sau Palm D'Or nu mai bag filme romanesti :D

In afara de Caragiu nu stiu sa avem un actor de comedie cu adevarat valabil...Iti trebuie talent nativ pt asa ceva,chiar nu te poti preface ca in drame si alte genuri...

pai si de ceilalti trei nu zici nimic? Trandafir, Gogu si Patraulea? mmm

*SeNil
- Ati avut critici negative?
Nu, critica nu ma intereseaza deloc. Nu ma intereseaza. Critica de la noi din tara s-a deformat total. Fireste, ca exista printre ei oameni cinstiti si obiectivi profesional, dar…

- Criticii nu mai au echilibru? Sau, mai bine zis, nu mai scriu obiectiv despre un film?
Nu! Ce echilibru? Nu! Din pacate, cei care sunt cinstiti nu au loc sa se poata manifesta, nu vreau sa dau nume, dar cei despre care iti vorbesc ca sunt deformati se pricep doar la fotbal, sa fim seriosi, ce sa vorbeasca ei despre filme?

http://www.videofil.ro/news/interviuri/sergiu-nicolaescu-in-exclusivitate-pentru-cititorii-videofil-ro-i.html
nu exista trupe underrated sau overrated. exista doar oameni care sufera la ele.

unii nus degeaba underrated

METALHEAD Forum

« Reply #151 on: April 07, 2010, 08:27:26 pm »

Offline sodomaniac

• General
  • *
« Reply #152 on: April 07, 2010, 08:30:28 pm »
@Ishmael:aia de enumerati de tine sunt f ok dar au ceva ce-i face exclusiv traditonali-romanesti...Ma refeream la Caragiu ca e singurul mai citadin si mai universal asa...Daca stau si ma gandesc a fost primul stand-up comedian de la noi :)
sodomaniac, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline ishmael

• General de Brigada
  • *
  • me, myself and I
« Reply #153 on: April 07, 2010, 08:33:05 pm »
si Amza avea stand-up-uri de Revelion - dar in rest te-am inteles q5

Offline drumitza

• Recalcitrant
  • General de Brigada
  • *
  • Caught in life moshpit...
« Reply #154 on: April 07, 2010, 10:15:07 pm »
"La varsta mea, la intelepciunea mea… am facut totusi peste 60 de filme, nu-i de colo…"

Bai, frate, dar el chiar nu realizeaza ca epoca lui e de mult apusa...Cam de prin 81' asa zic eu.
Nu ca ar fi singurul, dar macar Daneliuc are operatorii buni si tehnicieni de meserie pe langa el, Pintilie si cu Pita s-au oprit, iar Margineanu si-a revenit cu "Schimb Valutar".

Offline sodomaniac

• General
  • *
« Reply #155 on: April 07, 2010, 10:17:57 pm »
plm pana si "legaturi bolnavicioase" cu tudor chirila e mai vizionabil decat orice nicolaescu ;D

Offline ishmael

• General de Brigada
  • *
  • me, myself and I
« Reply #156 on: April 07, 2010, 10:54:49 pm »
exagerezi un pic sodomaniac - alaturi de "Morometii" e filmul meu favorit  de dinainte de '89 - recunosc, e si muzica care face un 51%

Nemuritorii

p.s. jet pe TC :D

Offline sodomaniac

• General
  • *
« Reply #157 on: April 07, 2010, 11:00:09 pm »
problema mea majora cu nicolaescu e ca nu s-a sfiit niciodata sa dea limbi la momentul oportun ca sa primeasca bani de la partid...Si asta s-a reflectat si in f multe din productiile sale: inclusiv in comisarul Moldovan,care e un james Bond autohton,asa rudimentar cum e tot e un film/serie de actiune...dar e viciat ideologic..

Offline credal

• Credal M'bale Abimbola Dabulamanzi Kwaku Mosi Chilongola
  • General de Brigada
  • *
  • mod la vatra
« Reply #158 on: April 07, 2010, 11:08:53 pm »
In afara de Caragiu nu stiu sa avem un actor de comedie cu adevarat valabil...Iti trebuie talent nativ pt asa ceva,chiar nu te poti preface ca in drame si alte genuri...dar na,plm,nu toata lumea se naste petter sellers

ti-as mai fi zis eu cativa, dar vad ca ai dat-o dup-aia in stand-up

Am reusit sa vad si eu dupa lupte seculare Amintiri din epoca de aur. e cu legende din perioada comunismului(6 daca nu ma insel, impartite in 6 episoade). Mi-a placut foarte mult, comic, nu mi s-a parut fortat, atmosfera de dinainte de 89 a fost re-creata convingator, l-as mai urmari oricand

sodomaniac, limbi-nelimbi, sunt o gramada de filme mult mai proaste, exagerat de proaste facute de dragul de a face norma inainte de 89

Offline ishmael

• General de Brigada
  • *
  • me, myself and I
« Reply #159 on: April 07, 2010, 11:11:53 pm »
cea mai misto caracterizare a lui SN am gasit-o la Andrei Gorzo
"Sergiu Nicolaescu nu e un actor şi nu e un regizor. Sergiu Nicolaescu e un copil. Atunci cīnd pune īn scenă un schimb de focuri, el n-o face ca un regizor de film. O face ca un copil care se joacă de-a filmele pe care le-a văzut; vrea să facă şi el toate "schemele" pe care le-a văzut la eroii ăia, vrea să se bată şi el cu 15 inamici deodată. Infantilismul lui are o pojghiţă de profesionalism (asta şi pentru că beneficiază de un buget ceva mai mare decīt al tradiţionalei partide de pac-pac dintre băieţii de la Scara A şi băieţii de la Scara B), dar numai o pojghiţă."
http://agenda.liternet.ro/articol/6937/Andrei-Gorzo/Un-copil-Supravietuitorul.html

partea buna pt el e ca si-a pus in practica toate fanteziile de copil care nu a avut cu cine sa se joace - a fost James Bond dambovitean, i-a batut pe turci ca Mircea cel Batran, a fost prietenul lui Mihai Viteazu, etc etc, chiar si cu pretul unor limbi; partea proasta pt noi e ca inca mai are fantezii ... dar la urma asta se pare ca il tine inca in viata
« Last Edit: April 07, 2010, 11:33:36 pm by ISHMAEL »

Offline sodomaniac

• General
  • *
« Reply #160 on: April 07, 2010, 11:24:11 pm »
Foarte adevarat ce ai zis! :D de fapt,mi-am amintit,cred ca a fost influentat mai mult de the saint-sfantul,cu roger moore decat bond...probabil a realizat ca pt bond iti trebuie o logistica si un buget urias...in fine,seria comisarul moldovan ramane de referinta in sfera "actiune" romaneasca,asa cu bubele ideologice pe care le are ramane un punc de referinta....

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #161 on: April 07, 2010, 11:25:58 pm »
Si a mai beneficiat de o trupa de cascadori excelenti, chiar sau mai ales in canoanele internationale.
Si a mai beneficiat de figuranti la greu si aproape gratis: armata romana de pe vremuri.

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline sodomaniac

• General
  • *
« Reply #162 on: April 07, 2010, 11:27:38 pm »
come on...crezi ca Moore si connery n-au avut parte de dubluri? :) Is niste chestii imposibil de realizat in bonduri de o persoana normala,fara o pregatire fizica extrema...

Offline Chiperion

• Chiperus vulgaris
  • General de Brigada
  • *
  • Drip Drip
    • Pipa Club Bucuresti
« Reply #163 on: April 07, 2010, 11:48:22 pm »
Ma gandesc, a propos de asta - chiar daca-i mai de joasa speta - numa' la saracu' ala care-a murit izbit de pod cand se filma xXx.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #164 on: April 08, 2010, 03:36:25 pm »
De vreo trei filme incoace, Sergiu Nicolaescu e tot mai autoreflexiv, citandu-si vechile succese cinematografice ori emitand profesiuni de credinta mai mult sau mai putin testamentare. Daca "Orient Express" era liric si comic prin monologurile cu pretentii metafizice la care ne supunea, iar "Supravietuitorul" un palid avatar al filmelor de actiune de altadata (vremurile se schimba, iar oamenii nu tin pasul intotdeauna), "Poker" e cel mai vulgar film realizat de cel mai popular cineast roman. Vulgar in toate sensurile cuvantului.

restul, AICI

Offline Tepes

• Capitan
  • *
  • METALHEAD Soldier
« Reply #165 on: February 26, 2012, 10:29:40 pm »
2 filme cu adevarat valoroase a lu' Nicolaescu sunt "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" si "Osanda" (dupa romanul "Valerim si Valer Doamne" a lui Victor Ion Popa). In Osanda, Amza Pellea face unul din cele mai bune roluri ale sale. Dinica are un rol secundar, negativ evident. Un film care eu il recomand cu caldura celor care nu l-au vazut inca.
Let the internet keyboard warriors rant for they know not what they type :)

METALHEAD Forum

« on: »