Author Topic: old skull death metal (albume/trupe de mult uitate)  (Read 8141 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
old skull death metal (albume/trupe de mult uitate)
« on: October 21, 2008, 09:18:33 am »
am deschis topicu dintr-o discutie recenta urmarita pe topicu darkthrone.
stiind ca exista destule albume reusite scoase la inceputul anilor 90 (sa zicem pana in 95) care totusi nu sunt amintite prea des/mai deloc de ascultatorii de metal extrem doresc o discutie asupra lor si bineinteles cu cat mai multe exemple.
si cand vorbesc de trupe mai putin cunoscute de olscool ma refer la acelea care n-au scos mai mult de 2 fullenght-uri.
« Last Edit: October 21, 2008, 09:19:05 am by suffoflesh »
someone said...
Dor de Duh - show frumos, atmosferic, nu s-au potrivit cu line-upul deloc, unii dadeau din cap cand nici macar nu bagau distors, aiurea, meritau si ei o seara pe masura puterilor lor

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
Re: old skull death metal (albume/trupe de mult uitate)
« Reply #1 on: October 21, 2008, 01:39:42 pm »
Si cu gandul la Lemming Project :D
Io am o buba thrasheristica: Kublai Khan.... mare album, da' singurul...

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: October 21, 2008, 01:39:42 pm »

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #2 on: October 21, 2008, 02:07:56 pm »
kublai khan n-am ascultat, da cat priveste lemming project a fost una din putinele trupe nemtesti noozeciste care chiar a avut ceva de zis in death metal.
de fapt diin scena nemteasca in afara de lp as mai recomanda torchure, o gasca cu 2 materiale foarte bune sau chiar primu album fleshcrawl - descent into absurd, chiar daca e o trupa mai cunoscuta.

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #3 on: October 21, 2008, 03:06:36 pm »
 comecon ( pa une au dat cu trompa petrov si van drunen ), afflicted , atanatos
afar de comecon, nici nu mai stiu cum sunau...  :( 
www.usurper.ro
Quote from: chainsawfreak
UNDE pu*a MEA BEHAI PESTE TOT DE BDM?!!?!? UNDE???

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #4 on: October 21, 2008, 03:24:59 pm »
comecon imi plac doar primele 2.
afflicted, probabil te refereai la primu ca dawn of glory nu prea mai suna a DM.
cat despre atanatos, chiar nu stiu dc i-ai bagat in discutie.

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #5 on: October 21, 2008, 03:27:21 pm »
bagasem acu' nushcate luni o recomandare si tre' sa stea si'aici.
CEREMONY !!!!!!!!
Tyranny From Above

de mare aghevariu albumu' asta.
revin.

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

Offline IngerAlb

• General
  • *
  • metalhead member
    • IngerAlb's Lair
« Reply #6 on: October 21, 2008, 03:47:31 pm »
Ooooo....Lemming Project! Credeam ca sunt singuru' care a auzit de ei :) Foarte tare trupa!

Ia sa vedem...am mai amintit de ei, dar probabil sunt foarte putini cei care au retinut, so: Authorize! "The Source of Dominion", desi are o coperta infecta & infantila, este un super album!

Pe urma...Dark Millenium :) Nu cantau ei death metal pur, dar "Ashore the Celestial Burden" a fost ceva aparte la vremea lui. Pacat ca au scapat experimentul din mana pe "Diana Read Peace"...

Hmmzzz...Gutted - "Bleed For Us to Live": brutal, cu mult ritm, fara compromisuri. Bun album!

Acum, ce-i drept, mi-e si greu sa-mi dau seama ce inseamna "trupe mai putin cunoscute de oldscool", care "nu sunt amintite prea des/mai deloc de ascultatorii de metal extrem", pentru ca eu am cam prins perioada aia si pentru mine multe titulaturi nu suna ca din alt film...da' stau si ma gandesc ca pentru altii, probabil ca Abomination, Hexx, Baphomet, Incubus, Afflicted, Crack Up, ba poate chiar si Loudblast nu spun prea mult...sau hai s-o luam altfel: cati oare mai asculta in mod curent Cancer, Desultory, Gorguts, Impetigo, Lock Up, Morta Skuld sau Massacre? :D
WWW.REZISTOR.GO.RO

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #7 on: October 21, 2008, 03:53:43 pm »
Primu Cadaver se pune?
Ar mai fi Polluted Inheritance (albumu din 92, au mai scos apoi in 96 si 01), Betrayer (polonezii, nu belphegorii:D), Necrony sau chiar Obliveon (care'au dat'o in balarii dup'aia).. ma mai gandesc

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #8 on: October 21, 2008, 04:02:08 pm »
comecon imi plac doar primele 2.
afflicted, probabil te refereai la primu ca dawn of glory nu prea mai suna a DM.
cat despre atanatos, chiar nu stiu dc i-ai bagat in discutie.

afflicted nush decat un demo si primu. iar demo-u creca era ceva de genu doo bassuri si mai cred ca se chemau death afflicted/ion  ???
cei cu atanatos? nam mai asc de cel putin 10 ani...

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
  • http://www.psychogod.ro
    • www.psychogod.ro
« Reply #9 on: October 21, 2008, 04:02:22 pm »
Cancer, Desultory, Gorguts, Impetigo, Lock Up, Morta Skuld sau Massacre? :D

eu, chiar ascult trupele astea. Si vor ramane preferatele mele in comparatie cu noul val de death metal care cu cateva exceptii (Noneuclid, Decrepit Birth etc) nu prea imi place deloc.

LE : O Alta trupa care imi vine acum in minte si din pacate au avut doar un singur album Purgatory`s Reign (1996) este Crimson Relic.
« Last Edit: October 21, 2008, 04:09:12 pm by dankwart »

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #10 on: October 21, 2008, 04:15:41 pm »
intr-adevar si total de acord perioada veche DM > nou val fara doar si poate.
ideea era sa amintim mai mult albume ale unor trupe mai putin cunoscute si care n-au la activ mai mult de 2 albume.
trupe ca massacra, loudblast, cancer sau morta skuld totusi sunt destul de cunoscute in comparatie cu sa zicem ceremony (cum foarte bine a zis porku).

phaedrus, cadaver e o trupa care merita mentionata atat cu primu cat mai ales cu albumu in pains.
ingere, nu inteleg dc credeai ca numai tu poti sa auzi gasti ca lp, authorize sau chiar gutted, de altfel trupe cu albume esentiale.
hell9, ma refeream ca nu prea imi suna trupa aia a death metal.
« Last Edit: October 21, 2008, 05:19:15 pm by suffoflesh »

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
    • www.psychogod.ro
« Reply #11 on: October 21, 2008, 04:28:56 pm »
mai este un album foarte bun al trupei Banished, despre care nu imi aduc aminte acum prea multe detalii si nici google nu ma ajuta. ce imi aduc aminte: era formata din niste oameni care au cantat intr-o alta trupa cunoscuta de death metal si au scos un singur album.

o alta trupa care a scos doua albume ( solstice - 1992 si pray - 1995) si aduce a obituary este trupa americana Solstice.

LE : am gasit Banished - Deliver Unto pain -1994, iar inainte trupe se numea Baphomet (stiu ca sunt mai multe, aici e vorba despre cea din sua). deci a fost doar o schimbare de nume.
« Last Edit: October 21, 2008, 04:34:20 pm by dankwart »

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #12 on: October 21, 2008, 04:31:34 pm »
banished este fosta trupa baphomet (de care a amintit si inger alb) care au renuntat la numele initial din cauza ca mai existau si nemtii cu acelasi nume.
albumu se numea parca deliver me unto pain, NYDM de mare calitate intr-adevar.

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
    • www.psychogod.ro
« Reply #13 on: October 21, 2008, 04:35:53 pm »
pai atunci sa aduc aminte si de baphometii din germania, au 3 albume dar mi-au placut foarte mult si la vremea aceea erau si putin avangardisti.

Offline IngerAlb

• General
  • *
  • metalhead member
    • IngerAlb's Lair
« Reply #14 on: October 21, 2008, 06:55:08 pm »
1. ma miram la modul admirativ, breh ;D Acu' pe bune: din pacate observ ca lumea este din ce in ce mai putin preocupata de "arheologie" - inghit albume noi pe banda rulanta...si cam atat; cei care ca mine au avut sansa de a prinde multe din trupele astea inca in activitate si au acumulat informatia la timpul potrivit mai stiu de un nume de trupa, un album, o duda, o maslina, dar eu unul nu prea am mai avut ocazia de a discuta cu cineva despre release-uri mai vechi, formatii care desi nu mai exista de ani buni, au avut patratica lor si au contribuit la formarea si dezvoltarea unui gen muzical. Si asta este valabil si pentru cei care nu asculta doar death metal...dar e drept, nu am dat peste maniaci ca voi (in sensul bun).
2. eu ma refeream la Baphomet nemtii (care-mi plac mult) ;) Insa nici americanii nu sunau rau deloc!
3. Solstice - yup, buna trupa! La vremea lor chiar au facut ceva valuri (tin minte ca tot dadeam de articole cu/despre ei prin revistele de specialitate).
4. si eu prefer trupele & albumele vechi de gen: aveau ritm si sound-ul ala specific (de la efectele de chitara folosite, la productie) care-mi place si azi foarte tare; acum parca prea multe trupe forteaza nota...

Offline chainsawfreak

• ăl' mai blond
  • General de Brigada
  • *
« Reply #15 on: October 21, 2008, 07:23:31 pm »
hell: daca darctron se numea black death cand a lansat SJ, si dupa aia dispareau, meritau sa fie mentionati aici cu albumu respectiv?

Quote from: hell9level
sustin ca in materie de underground si fan base elitist, heavy metalu se pisa pe bdmu tau trendy

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #16 on: October 21, 2008, 07:56:27 pm »
intr-adevar si total de acord perioada veche DM > nou val fara doar si poate.

te rog sa'ti citesti o data chestia asta si sa fii de acord cu mine ca'i o imbecilitate. cu ce'i mai bun mangled torsos decat insidious decrepancy? sau miasma decat battalion? (stilistic nu se pupa, am loat la repezeala trupe alte si neue schule)

1. ma miram la modul admirativ, breh ;D Acu' pe bune: din pacate observ ca lumea este din ce in ce mai putin preocupata de "arheologie" - inghit albume noi pe banda rulanta...si cam atat; cei care ca mine au avut sansa de a prinde multe din trupele astea inca in activitate si au acumulat informatia la timpul potrivit mai stiu de un nume de trupa, un album, o duda, o maslina, dar eu unul nu prea am mai avut ocazia de a discuta cu cineva despre release-uri mai vechi, formatii care desi nu mai exista de ani buni, au avut patratica lor si au contribuit la formarea si dezvoltarea unui gen muzical. Si asta este valabil si pentru cei care nu asculta doar death metal...dar e drept, nu am dat peste maniaci ca voi (in sensul bun).

a) ie ceva rau in a asculta albume noi sau cum?
a') referitor la astia din perioada ta: vrei sa'z arat oameni d'o varsta cu tine care stiu mai putine albume de old school cevreitu metal (contemporare cu ei) decat stiu eo (care la vremea 'ceea eream ocupat sa'nvatz sa nu ma mai cac pe mine) ?

bottom line: nu tre' sa iasa aici o disputa new vs old school.

ontopique: am zis mae sus de miasma si mangled torsos, mae zic si de infester (avea matraguna avatar cu albumu' lor). de viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiis!!!!!!!!
brutal death seminal.
« Last Edit: October 21, 2008, 08:02:41 pm by Uberschwein »

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #17 on: October 21, 2008, 08:15:50 pm »
uberschwein, pe undeva ai dreptate, da ideea era ca m-am referit la general la stiluri si atitudine, nu ca trupe.
de ex nu pot sa compar god macabre suedejii cu sa zicem goratory sau thorazine
na stiluri si abordari diferite de death
da acelasi god macabre il pot compara cu trupe ca deathevokation sau necroccultus, feelingu e tot oldskull.
« Last Edit: October 21, 2008, 08:21:39 pm by suffoflesh »

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #18 on: October 21, 2008, 09:09:17 pm »
pai da, singura diferenta ie ca unii sunt old-school, altii emuleaza "old-school" ' u.
acu' depinde, din principiu, ce preferi: ii preferi p'aia care cantau ceea ce era la vremea lui "the new flavor" sau p'aia care si'au ales, din trecut, un gen care le place lor si n'au tinut cont de <<ce se canta>>.

ontopic: polluted inheritance !!!!

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
    • www.psychogod.ro
« Reply #19 on: October 21, 2008, 09:41:18 pm »
mangled torsos dupa primu album  cavernos si mortacios pe al doilea s-au mai potolit, Godless bate spre alte stiluri mai pootolite.

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #20 on: October 21, 2008, 09:48:35 pm »
godlessu' anuleaza cumva valuarea lu' drawings?

Offline Dank

• Ciuciu
  • General de Brigada
  • *
    • www.psychogod.ro
« Reply #21 on: October 21, 2008, 10:01:56 pm »
godlessu' anuleaza cumva valuarea lu' drawings?

nu, nici pe departe, mie imi plac amandoua la fel de mult.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #22 on: October 21, 2008, 11:35:28 pm »
Am o lista intreaga de trupe one-hit si ascultate pe deasupra.
Dar, va dezamagesc: aleg thrash sau blakk. Nu am nimic cu death-ul, dar cu unul am crescut, pe altul l-am (re)descoperit. Am zis cumva de Kublai Khan? ;D

Offline IngerAlb

• General
  • *
  • metalhead member
    • IngerAlb's Lair
« Reply #23 on: October 21, 2008, 11:48:27 pm »
a) ie ceva rau in a asculta albume noi sau cum?
a') referitor la astia din perioada ta: vrei sa'z arat oameni d'o varsta cu tine care stiu mai putine albume de old school cevreitu metal (contemporare cu ei) decat stiu eo (care la vremea 'ceea eream ocupat sa'nvatz sa nu ma mai cac pe mine) ?

a). evident ca nu este rau sa asculti albume noi, dar nu este bine sa te autolimitezi doar la ce apare nou, este bine sa ai o idee despre istoria genului. Din pacate multi nu vad problema asa.
b). ideea era ca atunci cand prinzi un album "la cald", sunt sanse mai mari sa-l fi retinut (fie si din zbor, asa), decat sa te pui pe puricat torrentele in cautare de albume lansate acum 10 - 15 ani. Atunci nu apareau albume la kilogram, asa ca fiecare aparitie nu trecea neobservata. Acum prea se scoate muzica pe banda. Da' asta e deja alta discutie.

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #24 on: October 22, 2008, 02:37:32 am »
ontopic: polluted inheritance !!!!

in fine... n'a mai fost cineva de acord cu mine pe forumu' asta de nu mai tin minte cand :P

Offline Vlad

• General
  • *
« Reply #25 on: October 22, 2008, 03:02:29 am »
parca prea multe trupe forteaza nota...

parca si "nota" s-a schimbat intre timp ... la propriu si la figurat ::)
Cea mai tare formatie: AC/DC++

Best retards,

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #26 on: October 22, 2008, 07:46:03 am »
in fine... n'a mai fost cineva de acord cu mine pe forumu' asta de nu mai tin minte cand :P

ingrijorator ....

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #27 on: October 22, 2008, 08:52:05 am »
drujbex, da, de ce nu? dupa mine hibridu thrash/death de inceput de gen, ala care miroase a black dala dal meu, e zi old ol'scul, nu miile de trupele aparute pe considerentul ca un intreg popor de deatheri nare cum sa asculte doar alea dooj de trupe consacrate... :P
glumeam, early 90's a produs o gramada de trupe valoroase , pacat ca leau sufocat alea de goth si black! pe unele, din interior...

am bagat atanatos, ceva de prin 94, parca, mdea, nu preai e locu aci... deh, ziceam si io

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #28 on: October 22, 2008, 09:29:01 am »
una dintre cele mai underrated scene OSDM este cea finlandeza acolo unde existau destule trupe cu mare potential si care au avut materiale foarte reusite in stilu karellian isthmus/north from here/slumber of sullen eyes, care din pacate au fost cam singurele albume care au fost recunoscute si reamintite de majoritatea metalheazilor...hai poate si nesphite de la demilich.
da pentru vremea aia finlanda avea o scena cu un sound unic si obscur, trupe ca depravity, convulse, mordicus, purtenance, abhorrence, disgrace pe la inceput etc etc n-au primit recunoasterea meritata si materialele lor au cazut in anonimat.
« Last Edit: October 22, 2008, 09:34:39 am by suffoflesh »

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #29 on: October 22, 2008, 02:49:33 pm »
asa mae sunt si cartilage si vomiturition si destule altele.

chiar si funebre, de care ziceam la darkthrone. bestial albumu' ala.

Offline chainsawfreak

• ăl' mai blond
  • General de Brigada
  • *
« Reply #30 on: October 22, 2008, 03:28:58 pm »
hell: daca darctron se numea black death cand a lansat SJ, si dupa aia dispareau, meritau sa fie mentionati aici cu albumu respectiv?

drujbex, da, de ce nu? dupa mine hibridu thrash/death de inceput de gen, ala care miroase a black dala dal meu, e zi old ol'scul, nu miile de trupele aparute pe considerentul ca un intreg popor de deatheri nare cum sa asculte doar alea dooj de trupe consacrate... :P

Deci singura problema legata de valorea MUZICALA a SJ este faptul ca dup'aia au scos blecareli care n-au nicio treaba cu albumu' respectiv? blecareli dupa care s-a luat toata lumea, in timp ce, dupa SJ, nu s-a luat nimeni?

Nu de alta, da' vad ca toate trupele mentionate aci sunt trupe dupa care nu s-a luat nimeni... si care erau, sa le zicem frumos, "ahead of their time"
« Last Edit: October 22, 2008, 03:29:59 pm by chainsawfreak »

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #31 on: October 22, 2008, 03:53:39 pm »
pai blecarerile post SJ chiar au dat un nou 'parfum' genului ... io continui sa nu'nteleg care-i jmecheria cu SJu' si de ce naiba ar fi putut lumea sa-l urmeze ca album cult, definitoriu, alea-alea

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #32 on: October 22, 2008, 04:02:29 pm »
au mai fost trupe care s-au inspirat dupa sj stai linistit, cateva le-am mentionat si io mai sus.
nu degeaba sj este cunoscut ca un deschizator de drumuri pentru dark death metal.

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #33 on: October 22, 2008, 04:39:01 pm »
Deci singura problema legata de valorea MUZICALA a SJ este faptul ca dup'aia au scos blecareli care n-au nicio treaba cu albumu' respectiv? blecareli dupa care s-a luat toata lumea, in timp ce, dupa SJ, nu s-a luat nimeni?

Nu de alta, da' vad ca toate trupele mentionate aci sunt trupe dupa care nu s-a luat nimeni... si care erau, sa le zicem frumos, "ahead of their time"

pai, e simplu: in discografia DT e insignifiant iar in istoria DM , mai ceva! ce satz mai zic?  ca io am zis ca e mediocru( o parere moderata ), adica nici de caca dar nici stralucit, iar voi ma aratatz cu degetu ca emit pareri "obiective", in conditiile in care voi il considerati bun( o parere destul de transanta) ? pai, ce plm democratie e asta?

ahead of their time? hmmm... ce inseamna asta? ca a inventat cineva dm-u si ca ailanti nmaiputand sa inventeze nimic in domeniu iau inventat pseudosubgenuri? dark death metal, auzi!

io inteleg perfect parfumu degajat de trupele care, scarbite de trend, au incercat sal evite, dar, parerea mea e ca incercau sa mearga paralel cu el, cautandusi o proprie reteta a succesului. practic , faptul ca nush cautau pozitia in underground ci ca incercau cu disperare sa scoata capul dar (jos palaria!), pe alte cai decat pe alea batatorite de altii, imi e confirmat de urmatoarele semnale pe care le am de pe piata:
          1. sau desfiintat in mizerie, unele sfarsind cu alt nume in "mainstream"
          2. nam auzit de niciuna sa se fi desfiintat din cauza succesului.

no offense dar, unii nus degeaba underrated...
« Last Edit: October 22, 2008, 04:39:51 pm by hell9level »

Offline chainsawfreak

• ăl' mai blond
  • General de Brigada
  • *
« Reply #34 on: October 22, 2008, 05:12:35 pm »
tu zici subiectiv ca e mediocru, eu zic subiectiv ca e bun.
asta e un topic in care se prezinta niste trupe care n-au creat un boom extraordinar, dar care au scos materiale valoroase. si asta ziceam:
DT sa fi avut primul lor nume, "black death", si sa fi scos SJ sub numele respectiv -astfel putea sa fie mentionat aici? ai zis ca da, si asta nu inteleg, de ce numai pentru ca s-au numit "darkthrone" albumu devine automat mai putin valoros?

dark death metal? ce-i aia? ??? io nu stiu vreo trupa sa fi fost influentata de primul DT, asa cum nici ei la randul lor n-au niste influente evidente.

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #35 on: October 22, 2008, 05:45:32 pm »
acest asa zis dark death metal s-a folosit pentru a diferentia trupele death cu un sunet cat mai obscur, mai doomy asa fata de restu care-s mai brutale
mai gasesti trupe de gen in mexic ca sargatanas, shub niggurath, necroccultus, infinitum obscure, primele cenotaph si the chasm.
mai sunt destule si in brazilia, peru sau chiar chile.
« Last Edit: October 22, 2008, 06:40:04 pm by suffoflesh »

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #36 on: October 22, 2008, 09:26:10 pm »
tedeum satanas a lu rotting christ, se pune? intuioam io ce vrei sa spui, cumva, da ma gandeam mai degraba la black-u ala mai nedefinit, de pana in explozie. un blood fire death, ceva...

drujbex, bun in okii tai, subiectiv vorbind e ok, doar ca io pot sa si generalizez, pe considerente diverse, cum ar fi, ete ce zice topicu asta pe care ne harjonim noi: demult uitate... ma rog, daca il mai dezgroapa cate un entuziast din cand in cand, f bine, da frun cult album sau macar puternic reprezentat al freunui stil... nush ce sa zic. pe premiza asta, nu exista album prost sau mediocru! excuzemoa!

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #37 on: October 22, 2008, 09:27:08 pm »
nu exista album prost sau mediocru!

nu m'ar deranja aptsolut deloc.

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #38 on: October 22, 2008, 09:33:08 pm »
nu m'ar deranja aptsolut deloc.

la ce ascultz tu, te cred si io!  :P

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #39 on: October 24, 2008, 11:30:48 am »
prea putin s-a amintit de celebra scena ol'skul swedish death metal considerata de multi cea mai puternica din aceea vreme (bineinteles la concurenta cu cea din state, marea britanie sau olanda), mai ales prin acel sound specific al chitarii si agresivitatea tobei.
ca si la scena finlandeza si aici au fost cateva mari trupe care au iesit in fata (vezi entombed, dismember, grave, hypocrisy, unleashed...) restu ori datorita caselor de discuri care nu i-au promovat de ajuns ori din diverse motive au stat mai mereu in umbra acestora.
de ex. materiale ale unor trupe ca sorcery, excruciate, gorement, bloodstone, uncanny, wombbath, crypt of kerberos si lista poate continua nu vad sa aibe nimic mai prejos ca albumele trupelor mult mai cunoscute din aceea perioada...dimpotriva chiar unele suna mai bine.

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
    • maispeisu
« Reply #40 on: October 24, 2008, 11:36:39 am »
din ce'ai mentionat, doar de wombbath sunt sigur c'am ascultat si... suna infect.

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #41 on: October 24, 2008, 01:05:07 pm »
acu nu stiu cat de mult apreciezi stilu in sine...

Offline Lingchi

• Sergent
  • *
« Reply #42 on: February 13, 2009, 10:15:02 pm »
Absurd (swe), Toxaemia, Timeghoul, Blasphereion, Braindead ( trupa germana ), Therion-ul vechi (in special OF DARKNESS...), Crematory (swe), Altar (swe), Derkéta, Pestigore, Darkified, Escabios (death/thrash , printre primele radacini argentine), Exoto, Excision (Hol), Exhumator (Blr), Funebre, MEGASLAUGHTER, Obnoxious (swe), Regredior, Exhumed (swe), Vomiturition, Rippikoulu, Traumatic (swe), Subject, Rottrevore, Phlegm, Execrator, Dr. Shrinker, Morgue (swe), Lepra (usa), Macrodex, Adramelech, TRANSGRESSOR (actualii Anatomia. trupa japoneza obscura cu influente de doom , in vena Autopsy), Death Courier, ABHORRENCE (fin), Exhumed (swe), Adetar, Immortalis, Inertial Mass, Intoxication (esp) etc. In general uploadez demouri/albume de old school death metal pe blog, daca e cineva interesat e binevenit sa dea pm.
http://www.last.fm/user/anca_dx
http://rateyourmusic.com/~Anca_D
Reliable distros: Sepulchral Voice, Ahdistuksen Aihio, Nuclear Winter, Iron Bonehead, Elektroplasma Musik, W.T.C., High Roller, Northern Heritage, Old Temple, Detest Records, Sun&Moon, Nacht Gnosis, Bestial Invasion

Offline Insight

• Maior
  • *
  • Invocation
    • Metalheads Against Racism
« Reply #43 on: February 16, 2009, 04:41:52 pm »
Funebrarum , o trupa de old school dm uitata de demult .
What is real?

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #44 on: June 12, 2009, 10:36:26 am »
Un articol extrem de interesant (n'am stiut unde sa'l pun):
http://www.deathmetal.org/death_metal/music/norwayDM.html
repet, pentru oricine are treaba cu fenomenu' contine niste informatii foarte interesante, de la Fenriz, Manheim si Anders de la Cadaver

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #45 on: June 12, 2009, 11:18:43 am »
apropo de tb asta, vazusem mai demult un documentar numit once upon in norway in care cativa oameni implicati in metalu norvegian de la acea vreme povestesc lucruri foarte interesante.
si daca tot vorbiram de norvegia recomand un album destul de rar mentionat prin cercurile de specialitate "the storming of heavens gate", singurul al trupei the flesh scos prin '95.

Offline barret

• Locotenent
  • *
« Reply #46 on: June 17, 2009, 01:35:55 pm »
Putem vorbi aici si de trupe care nu au scos nici un album? :)

www.metal-archives.com/band.php?id=4752

Acum vreo 3 luni am avut sansa sa ascult unicul demo al celor de la Catalepsy (UK - formatie care mai tarziu a activat sub numele Monolith - www.metal-archives.com/band.php?id=23761). Monolith nu stiu cum suna, dar demo-ul Catalepsy suna incredibil de bine...

www.metal-archives.com/band.php?id=6102

O alta trupa excelenta de old-school death metal care nu cred ca a fost pomenita aici e Sororicide (ISL).
Au un singur album scos in 1991 (The Entity) + 2 splituri si un demo.

Eu am cu Sororicide doar split-ul "Apocalypse" (1992). Daca mai e cineva pe aici care are si altceva cu ei, va rog lasati un mesaj. Evident, caut si Monolith.
-----------------------------------

Offline ngr_metall

• Maior
  • *
    • http://negreapaul.blogspot.com/
« Reply #47 on: June 17, 2009, 01:55:36 pm »
http://metal-archives.com/band.php?id=9632
http://www.myspace.com/faustband2

Death metal din Italia , una din putinele trupe de death care-mi plac.

Offline suffoflesh

• Colonel
  • *
  • dark recollections
« Reply #48 on: June 17, 2009, 02:24:47 pm »
barret, gasesti la mine monolith, chiar mai mijto decat catalepsy si fl din '91 sororicide (mare album the entity ala).

Offline barret

• Locotenent
  • *
« Reply #49 on: August 25, 2009, 12:55:28 pm »
bagasem acu' nushcate luni o recomandare si tre' sa stea si'aici.
CEREMONY !!!!!!!!
Tyranny From Above

de mare aghevariu albumu' asta.
revin.

Excelent exemplul, dar nu ai suflat nici macar o vorba legata de colegii lor de generatie si e mare pacat, sunt cateva formatii cel putin la nivelul lor:

Acrostichon         http://www.metal-archives.com/band.php?id=871
Burial                  http://www.metal-archives.com/band.php?id=31495
Castle                 http://www.metal-archives.com/band.php?id=2403
Delirious              http://www.metal-archives.com/band.php?id=35113
Eternal Solstice    http://www.metal-archives.com/band.php?id=879
Mourning             http://www.metal-archives.com/band.php?id=9560

METALHEAD Forum

« on: »