Author Topic: dar motociclism? nu e tot sport?  (Read 26624 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
Re: dar motociclism? nu e tot sport?
« Reply #200 on: February 06, 2009, 04:22:02 pm »
Cica 90% din motociclistii incepatori o patesc in primele 6 luni, iar pe perioada mai indelungata cam 50% din motociclisti o patesc urat macar odata .

sa spui ca 90% din mobristii incepatori o patesc in primele 6 luni e o exagerare, poate patesc s-o scape pe jos in benzinarie. eniuei, statisticile pe care le-am citit eu spuneau ca, intr-adevar, sunt sanse mari sa ai un accident in primul an, dar cele mai mari sanse sunt sa pici in al doilea an, cand deja ai capatat ceva incredere in tine, dar reflexele inca nu s-au format.

always outnumbered, never outgunned

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #201 on: February 18, 2009, 12:19:38 am »
sa spui ca 90% din mobristii incepatori o patesc in primele 6 luni e o exagerare, poate patesc s-o scape pe jos in benzinarie. eniuei, statisticile pe care le-am citit eu spuneau ca, intr-adevar, sunt sanse mari sa ai un accident in primul an, dar cele mai mari sanse sunt sa pici in al doilea an, cand deja ai capatat ceva incredere in tine, dar reflexele inca nu s-au format.

Daca vrei sa faci motociclism din statistici n-ai decat, dar ce pot sa iti spun e urmatorul lucru: ochii cat cepele si atentia in toate partile
Eats Harleys and shits Indians...all bikes when they grow up want to be Hondas.

METALHEAD Forum

« Reply #201 on: February 18, 2009, 12:19:38 am »

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
« Reply #202 on: February 18, 2009, 10:40:12 am »
old_school, poate n-ai observat, dar discutia era despre statistici. daca pe tine personal nu te intereseaza, ai optiunea de a nu posta, nu este nevoie sa devii dispretuitor si sa dai sfaturi generale gen ,,tre sa fii atent cand esti pe mobra˝, chestiune pe care cred ca au dedus-o si singuri iuzarii mh care se indeletnicesc cu asa ceva. hai sa nu transformam www.mh.ro in www.motoretizm.ro >:(

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #203 on: February 18, 2009, 11:57:10 am »
Tocmai din cauza ca multi nu iau in seama acel "sfat general" ajung statistici.
« Last Edit: February 18, 2009, 11:58:01 am by old_school »

Offline danywhy

• General de Brigada
  • *
« Reply #204 on: February 18, 2009, 02:09:50 pm »
Daca e old_school cu topicu' ala pe motoretizm...io zic ca ar trebui sa bagi la cap , moonbebe
anii lui pe mers pe motociclete depasesc varsta ta
LE: m-am uitat la profilu' lui si are 21 de ani...deci nu e el :P
« Last Edit: February 18, 2009, 02:10:40 pm by dany_bm »
dany_bm, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #205 on: February 18, 2009, 02:54:38 pm »
Dar asta nu ar trebui sa schimbe treaba cu bagatul la cap.

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
« Reply #206 on: February 18, 2009, 04:35:48 pm »
dany_bm, sunt irelevanti anii de motoretizm ai omului, problema este ca:
1. postarea lui a fost o generalitate, fara sa aduca nici o informatie utila (prin utila inteleg si o info care poate nu e cunoscuta de toti)
2. atitudinea de superioritate afisata mi se pare deranjanta, mai ales cand nu este justificata de nimic. 

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #207 on: February 18, 2009, 06:33:58 pm »
Intr-adevar anii sunt mai putin importanti, ce conteaza sunt kilometrii facuti. Postarea mea a fost o opinie urmata de un sfat care daca nu il consideri util nu ma deranjeaza.
« Last Edit: February 18, 2009, 06:38:05 pm by old_school »

Offline Kapricornus

• It's O.K.
  • General de Brigada
  • *
« Reply #208 on: February 18, 2009, 07:03:12 pm »
Mai nene scoala veche...ei fii tu bine intentionat sfatuind pe altii,dar,sfaturile sunt cam inutile.E ca si cand i-ai zice lu' Ronaldinho sa nu mai dribleze.Cine-i nebun,sau terbilist din fire - n-ai ce-i face.Toate sfaturile sunt in van.In ciuda nickului,moonbaby stie sa-si poarte de griji,n-are nevoie de sfaturi in plus.Chiar io am vrut sa-i atrag atentia dupa ce a postat o foto langa un motor cu gleznele goale...ca e cam nashpa sa te dai cu bike'u asa dezvelit....dar,m-am abtinut.
In urma cu vreo 12-13 ani,am calarit cu-n prieten o comunista;Natasha,avea vreo 15 anishori,blonda si cuminte.Adica,nu inghitea prea multa vodka la suta de minute(3 sticle..asa,din voleu)  :D Ei na,nu va ganditi la placeri,acea Natasha era un Minsk de 125 cc.Avea 120 la bord,si prinde vreo foaie cu chiu cu vai.Buuun...si ce-i cu asta?Poi,si io am tot insistat cu sfaturi si alte alea..l-am tot sacait pe acel amic,dar degeaba.Intr-o zi,a patit-o:viteza in localitate,a pierdut controlul si zdup in sant.O mana rupta,un cap spart...si adio placeri cu Natasha timp de o luna.Dupa ce si-a scos ghipsul,ia ghici,ce-o facut?!Poi,o sarit direct pe un motor,de data asta pe unul mai puternic,de 250 cc.Sfaturi?Sugestii?Cui?Degeaba nene...
Natasha o fo buna cu mine,am imblanzit-o, si timp de un an si ceva n-am avut probleme.O singura data o avut o criza de gelozie si o fo neascultatoare:la iarba verde, in urma unui demaraj,am plonjat peste ea,pe langa ea...sub ea...ca noa,trebuia s-o impac ;)
Daca pe 2 roti m-am descurcat,in schimb pe 4 roti bilantul este negativ;am avut cateva momente nefericite...dar asta-i alta treaba,nu e cazul sa dezvolt aici.

Si o stire din competitia moto preferata :Polonezul Taddy Blazusiak, castiga Hells Gate 2009

« Last Edit: February 18, 2009, 07:06:04 pm by Kapricornus »
Silent|Dance, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #209 on: February 18, 2009, 07:24:15 pm »
Am observat si eu treaba cu sfaturile, ca vorbesc ca Moise in desert. Apropo, cunosc si eu tipul de motoreta de care zici, am facut scoala pe Minsk  ;D

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
« Reply #210 on: February 19, 2009, 01:05:36 pm »
In ciuda nickului,moonbaby stie sa-si poarte de griji,n-are nevoie de sfaturi in plus.Chiar io am vrut sa-i atrag atentia dupa ce a postat o foto langa un motor cu gleznele goale...ca e cam nashpa sa te dai cu bike'u asa dezvelit....dar,m-am abtinut.

hihi, aia e poza mea de pitzi mobrista, facuta vara. iaca si una cu echipament, sa nu se spuna ca dau un exemplu prost ;)

pies: sarna de incredera nestramutata de vederea pantalonilor mei 3 sferturi pe mobra :-*

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #211 on: February 19, 2009, 01:19:07 pm »
Suzi DR 650?

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
« Reply #212 on: February 19, 2009, 01:22:32 pm »
nu, drzul de 400, varianta sm, iar cealalta e un domi.

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #213 on: February 19, 2009, 02:36:03 pm »
Dominatorul l-am recunoscut, insa nu imi dadeam seama de DR daca e de 650 sau 800, acum aflu ca exista si de 400. Live and learn.

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
« Reply #214 on: February 19, 2009, 02:50:08 pm »
dr de 400 nu exista, doar de 350, dar asta e drz, care exista in varianta de 125 sau de 400 (creca modelul enduro se gaseste si in varianta de 70 cmc, pt copii).

Offline raven

• carismatica...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #215 on: February 19, 2009, 11:14:24 pm »
dr de 400 nu exista, doar de 350, dar asta e drz, care exista in varianta de 125 sau de 400 (creca modelul enduro se gaseste si in varianta de 70 cmc, pt copii).

imi place la nebunie motorul tau, in plus iti sade foarte bine si cred ca e numa bun pt firea ta exploratoare [din cate te cunosc] ;)

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #216 on: February 22, 2009, 12:28:09 pm »
Voua ce melodii va pun rotile in miscare?  Un top 10 eventual?  ;D

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
« Reply #217 on: February 27, 2009, 02:47:42 pm »
sarna, raven. si caprita ta e frumusica foc, nu-i vorba :)

old_school, asta e topic despre mobrism, pt muzica exista aprox 75% din restul forumului, eventual fa un topic nou despre muzica si motoare, dc te intereseaza aspectul.

Offline old_school

• canned heat
  • Sergent
  • *
  • apocalypse now
« Reply #218 on: March 27, 2009, 10:02:09 am »
Pt. descretirea fruntilor:

Offline Ioana..hard as a rock

• Sergent
  • *
« Reply #219 on: June 20, 2009, 09:23:37 pm »
hayabusa
8->
 ;D ;D ;D
 sau suzuki sv650 naked;D
...8->
Ioana..hard as a rock, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline nobody

• Sorry We're CLOSED!
  • General de Brigada
  • *
    • Post-Rock.ro
« Reply #220 on: June 20, 2009, 11:25:49 pm »
how sheet..

pakistani style (classic)

See you on the OTHER SIDE...
www.usurper.ro
www.post-rock.ro

Offline DK

• Colonel
  • *
  • metalhead member
« Reply #221 on: July 04, 2009, 12:11:45 am »
Anul asta e haos in trafic, greu de mers, soferii parca au innebunit de tot cel putin prin biucarest si prin Cluj am auzit ca e destul de rau la ore de maxim interes.
In alta ordine de idei e vreun service care sa aiba si sa stie sa monteze o aprindere de trabant pe o jawa? Kickstarterul n-ar fi el asa deranjant daca ar fi separat.
DK, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline BabylonRocker

• hooligan forever
  • Maior
  • *
  • jerk & badass
    • the wolfman
« Reply #222 on: October 20, 2009, 07:18:43 am »

ASTA numesc eu motociclism...

Offline mciaulih

• CALARE PE MOTOARE
  • Locotenent
  • *
  • ALBA QU BRA
« Reply #223 on: January 01, 2010, 07:42:28 pm »
E adevarat ca este super ceea ce fac acei oameni dar ei sunt sportivi antrenati in timp care au inceput de la varsta frageda sa practice acest sport si care s-au antrenat intens.
Cred ca ideea topicului este motociclismul practicat de oamenii obisnuiti care nu fac un sport din asta si poate ca nici nnu vor sa faca multi din ei.Pentru mine conteaza mai mult placerea calatoriei.

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #224 on: January 09, 2010, 08:26:37 pm »
"Ideea cu plecatul asta m-a lovit cand am auzit cuvantul “Mongolia” intr-o discutie telefonica cu un alt Mihai. Asta se intampla acum vreo doi ani. Ar trebui sa ajung, calare pe Doyle, daca ma ajuta bunul Doamne-Doamne, timp de patru luni cel putin, pana in Mongolia si inapoi, vreo douazeci si ceva de mii de kilometri. Traseul e destul de habar n-am-ist, dar in principiu trece prin Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria, si daca nu mai am chef de mers… Romania. Ajung acasa undeva in Noiembrie, devreme, la timp ca sa prind cresterea notei de plata la intretinere ..."http://mongolia.ro/
o lectura placuta.
« Last Edit: January 09, 2010, 08:29:09 pm by Domnu` Crema »

Offline mciaulih

• CALARE PE MOTOARE
  • Locotenent
  • *
  • ALBA QU BRA
« Reply #225 on: January 14, 2010, 08:01:26 pm »
Asta inseamna motociclism pentru mine:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=536451

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #226 on: January 14, 2010, 08:39:27 pm »
asta e floare la ureche pe langa un drum Romania-Mongolia si retur; este un fel de varianta de buzunar accesibila pustilor de bani gata.

Offline darkwings

• General
  • *
  • aliaj feros de inalta calitate
« Reply #227 on: January 14, 2010, 08:43:13 pm »
oricum chapeau bas in fata lui mihai
dracu

Offline mciaulih

• CALARE PE MOTOARE
  • Locotenent
  • *
  • ALBA QU BRA
« Reply #228 on: January 14, 2010, 09:22:22 pm »
De acord.
Jos palaria.

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #229 on: January 14, 2010, 09:37:26 pm »
in fine, la mihai se pune problema daca motociclismul est mijloc sau scop; ori poate amandoua.

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
« Reply #230 on: January 15, 2010, 11:01:47 am »
asta e floare la ureche pe langa un drum Romania-Mongolia si retur; este un fel de varianta de buzunar accesibila pustilor de bani gata.

Nu cred ca are sens comparatia intre drumul din topicul de pe advrider si cel din Mongolia. Unul e calatoria vietii, celalalt o excursie de weekend. Totusi, cand spun peiorativ ,,varianta accesibila pustilor (sau nu-atat-de-pusti) de bani gata" ma gandesc la baietii cu plasticate de 1000, hai 600, care dau o tura pe magheru, stau la Everest si aia a fost toata iesirea, oricum sunt incapabili sa ia o curba usoara, scopul fiind exclusiv sa fie vazuti.

Totusi nu inteleg ce anume ii face pe cei de pe advrider sa fie inclusi in categoria asta. Mobrele nu mi s-au parut scumpe, raportate la standardul american de viata, si nici modele alese pentru show-off (ceea ce nici n-ar fi fost de asteptat, avand in vedere ca destui participanti au parul alb).

In ce priveste traseul in sine, nu mi se pare chiar asa usor si accesibil, avand in vedere ca are destule curbe, iar peisajelor de pe margine nu le pot reprosa nimic - sunt atat frumoase, cat si foarte variate. Cumva nu cred ca este atat de accesibil unui pusti care si-a luat mobra doar ca sa fie vazut pe ea

In concluzie, mi-ar placea o iesire de un weekend pe traseul celor de pe advrider, sencs mciaulih ca ai postat linkul la el, sunt poze cu adevarat frumoase :)

Iaca pun si eu poze dintr-o excursie asemanatoare, chiar daca ceva mai montana. Din pacate, nu am decat poze facute de pe loc :(

Offline mciaulih

• CALARE PE MOTOARE
  • Locotenent
  • *
  • ALBA QU BRA
« Reply #231 on: January 15, 2010, 07:41:14 pm »
Foarte frumoase pozele si calatoria in sine.
La cat mai multe asemenea.
Ceea ce imi doresc si mie. ;)

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #232 on: September 05, 2010, 04:06:04 pm »

Offline JW

• General de Brigada
  • *
  • Johnnie Walker
« Reply #233 on: September 05, 2010, 09:35:00 pm »
hmmm, 19 ani. RIP
How happy is the blameless vestal's lot!
The world forgetting, by the world forgot.
Eternal sunshine of the spotless mind!
Each pray'r accepted, and each wish resign'd;

Offline Dark Soul

• General de Brigada
  • *
Praying to "God", "Satan", it's the same, fucking retard.

Offline Testament

• Capitan
  • *
  • Dublin / Melbourne , Harley Owners Group
« Reply #235 on: November 05, 2010, 07:09:34 pm »

Poti sa-mi iei caldura si sa opresti lumina
POti sa faci tot ce vrei
Poti sa-mi iei mancarea chiar si bautura
Si poti banii de vrei

Refren:
He-he-hei nu te lua de ei
Astia-s prietenii mei
He-he-hei de-or fi pletosi sau chei
O sa te lovesti la ochi daca te iei de ei
Hoara mare, pe motoare
Stau calare numai pe 2 roti

Piele si ciocate, geci si libertate
Asta-i viata pe sei
Tine si de foame tine si de sete
De-ai putere sa bei

Bikers are truly one with the Earth, from the air we breathe, the views we see, to the ground we feel under our iron horses. We are the modern day cowboy; we salute another rider, even if we don’t know their name. We respect each other. We know that a motorcycle is an extension of a person’s inner soul.
When life comes at me from too many directions, the only direction that matters is the direction that my front wheel is pointed. Harley Davidson Motorcycles

Offline Testament

• Capitan
  • *
  • Dublin / Melbourne , Harley Owners Group
« Reply #236 on: November 05, 2010, 07:40:25 pm »
eu , andreea! dak imi imprumuti cascheta ta!

Esenţa motociclismului nu se rezumă numai la “mă sui în şa şi mă duc să adun kilometri”. Adică lăsând deoparte bucuria pe care ţi-o oferă acest statement, a fi motociclist atinge totuşi şi alte graniţe.

Offline raven

• carismatica...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #237 on: January 05, 2011, 07:24:33 pm »
Esenţa motociclismului nu se rezumă numai la “mă sui în şa şi mă duc să adun kilometri”. Adică lăsând deoparte bucuria pe care ţi-o oferă acest statement, a fi motociclist atinge totuşi şi alte graniţe.

M-ai citat dintr-un post de acum 4 ani. Pe vremea aceea nici nu visam sa am motocicleta, visam doar sa am ocazia sa ma sui in sa cat mai des cu diferiti prieteni. Lucrurile s-au schimbat radical in 2007 cand am luat permisul pentru A iar ideea de motociclism a devenit sarea si piperul vietii mele. Acum pentru mine motociclistul e mult mai mult, este pasiune, sport, eliberare, este calatoria in sine, s.a.m.d. ;)

Offline raven

• carismatica...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #238 on: January 05, 2011, 07:29:28 pm »
Nu cred ca are sens comparatia intre drumul din topicul de pe advrider si cel din Mongolia. Unul e calatoria vietii, celalalt o excursie de weekend. Totusi, cand spun peiorativ ,,varianta accesibila pustilor (sau nu-atat-de-pusti) de bani gata" ma gandesc la baietii cu plasticate de 1000, hai 600, care dau o tura pe magheru, stau la Everest si aia a fost toata iesirea, oricum sunt incapabili sa ia o curba usoara, scopul fiind exclusiv sa fie vazuti.

Intai de toate te felicit iar pentru pasiunea ta...sper sa ne mai vedem la intruniri moto.
Apoi vroiam sa atrag putin atentia cu privire la postul tau, din punctul meu de vedere. Exagerati, generalizati. Toata lumea crede ca pustii aia de la everest nu sunt in stare de nimic, decat de show. Da-mi voie sa te contrazic. Eu impreuna cu cativa prieteni, suntem cateva persoane din motoristii aia care mai umbla si pe magheru, care mai ies si la victoriei, de distractie sau in ideea de a socializa. Dar in acelasi timp, suntem si motoristii care pleaca weekndurile unde vad cu ochii, care iubesc natura si care incearca pe cat posibil sa descopere frumusetile tarii pe 2  roti. Si mai suntem si motoristii aia care invata sa se dea pe un circuit moto, si cred ca stim prea bine sa luam o curba. Dar ce nu intelege lumea este ca: soseaua e sosea, pista e pista! ;)

Cu respect, Raven... unul din "copii" cu banii castigati prin munca care isi mai pierde cateva ore si pe Magheru ;) pe o plasticata de 600!

ps: cu ceva timp in urma gandeam exact ca tine, pana am ajuns sa cunosc cativa oameni din astia pe care atunci ii judecam sau catalogam
« Last Edit: January 05, 2011, 07:31:05 pm by raven »

Offline moonbaby

• General
  • *
  • metalhead member
« Reply #239 on: August 15, 2011, 10:34:21 pm »
raven, iarta-ma ca nu ti-am raspuns, abia acum am citit topicul. ai dreptate, postarea mea continea generalizari nedrepte, asa ca te rog sa ma ierti si pentru asta. te pup si vacanta cu multi km si multe locuri frumoase :-*

METALHEAD Forum

« on: »