Nu de asta amintesc de coruptie. De cativa ani incoace se face tam-tam pe tema asta. Si s-au dat bani. Si din afara si din romania. S-au pus bani pentru sterilizari si eutanasieri "civilizate" si anumiti domni si-au cumparat cate o masina pe banii astia si eutanasierile s-au facut cu animalele aruncate intr-o pubela si arse de vii sau batute pana au murit.
Adaposturi de caini exista deja, dar unele se descurca greu iar in altele banii intra in alte buzunare. Traiesc si eu cu speranta ca odata se va schimba ceva.
Ca si mentalitate suntem de rahat, sorry ca o zic. Exista inca atatia indivizi care lovesc un caine numai asa ca simt ei nevoia. In orasul meu (cu pretentii de europa) a fost publicata o stire care si acum ma cutremura: niste idioti in plina pubertate au legat un caine de labe, l-au batut pana aproape l-au omorat dupa care l-au ars de viu. Asta numai pentru ca un domn din bloc i-a rugat sa nu mai loveasca amaratul ala de animal. Mi-e scarba de asemenea oameni.
La mine in curte mai este un maidanez (care seamana, culmea cu al meu, numai ca are blana mai inchisa la culoare). Familia mea i-a facut un adapost in curtea blocurilor si l-am hranit de 3 ani deja. Nu pot sa il tin in apartament, pentru ca Juni e foarte "stapan" pe teritoriul lui si n-am chef de scandal. Inca de cand a venit in curte, Mofli (asa ii zic vecinii) s-a temut de oameni. A fost batut de niste vecini care nu aveau loc de el. Animalul asta, abia daca a latrat (la inceput credeam ca este mut), necum sa muste pe careva. Si totusi am doi tampiti pe scara care il lovesc de cate ori au ocazia, numai pentru ca apare in fata lor (sau cand nu reuseste sa fuga la timp). Suntem 3-4 oameni care putem pune mana pe el. In noi are incredere si stie ca nu l-am lovi. REPET: este un caine care nu a deranjat pe nimeni, si totusi este batut.
Eu cred ca un caine nu este rau din nastere. Un catel nu se naste cu pofta de a musca oameni si de a sfasia haine. Dar sunt loviti de tot felul de derbedei, chinuiti si huiduiti. Un caine care a fost batut este fricos si atunci devine agresiv. Un caine lasat in pace nu cred ca se trezeste asa dintr-o data sa atace.
Mi-ar placea un experiment: sa urmarim (stiu, este imposibil) viata unui caine de strada de la nastere, fara a interveni (ceva gen Animal Planet). Sa vedem de cate ori este batut de tot felul de indivizi si cum i se modifica apoi comportamentul dupa toate aceste abuzuri.
Nu vreau sa am gura spurcata, nu am fost niciodata muscata. Odata au sarit niste caini la mine, dar m-am oprit si am vorbit cu ei. Am reusit sa ii domin si in acelasi timp sa le las impresia ca nu sunt dusmanul. S-au potolit.
Ador cainii (animalele in general). Ma opresc pe strada sa vorbesc cu maidanezi, unii vin sa ii mangai, altii doar se uita ciudat la mine

Daca am ceva papa ii servesc (au fost si cazuri in care am cumparat cate un crenvurst de la magazin si am hranit cate unul sau mai multi maidanezi). Desi sunt speriati la inceput, vin sa manance. Imi place sa ii fac sa se apropie tot mai mult si ultimele bucatele de obicei le mananca din palma mea.
Daca as fi totusi muscata de un caine, nu cred ca asta i-ar face rai in ochii mei. Am inceput sa le inteleg reactiile destul de bine (am totusi doggie de 7 ani) si probabil ca m-as gandi ca am facut o miscare brusca si i-am speriat.
Stiu ca suna putin a tele-novela, dar multe s-ar rezolva daca s-ar mai schimba niste mentalitati

si daca as avea eu bani pentru un proiect de ajutorare a lor ...