@ animaloo: Nu fumez decat tutun de pipa Stanwell Vanilla si cate o tigara Marlboro rosu lung dimineata la cafea cand mi-e prea sila sa-mi prepar pipa pentru fumat. M-a pus dracu' sa trag si iarba in Vama acum vreo 4 ani, insa nu ma tenteaza.
@ Fedaykin: In mare parte iti inteleg si punctul tau de vedere apropo de responsabilitatea pe care o are un detinator de caine. Eu am avut un Jack Russell Terrier care mi-a decedat anul trecut dupa 13 ani de existenta. Ar mai fi trait, insa a luat hepatita de la niste rahati mirositi prin iarba si hepatita la caini e letala si nu se poate trata. Mi-a murit in brate la 3 noaptea pe 12-13 Aprilie. Din cauza bolii, catelusa era atat de umflata incat timp de mai bine de 2 luni nu mai putea sa se tina pe picioare. Cand a murit i-au pocnit coastele din sira spinarii. Nu doresc nimanui sa treaca prin cosmarul prin care am trecut eu, sau prin chinurile prin care mi-a trecut mie catelusa. Deci, stiu ce inseamna sa ai un caine, mai exact stiu ce inseamna sa fi avut un caine care a murit din cauza ca a mirosit niste rahati de caini vagabonzi care erau bolnavi, fapt pentru care sunt de acord ca locul animalelor fara stapan e in natura si nu in mijlocul civilizatiei, insa daca luam in considerare suprapopularea planetei de rasa umana, cat si faptul ca padurile sunt taiate intr-un mod alarmant, padurile alea care pentru multe animale inseamna casa, noi, oamenii le-am declarat razboi animalelor, nu ele ne-au declarat noua. La fel ca gif-ul postat de Count Raven, ar trebui sa ne uram sau sa ne fie teama ca aia sunt negri si noi suntem albi sau de o culoare diferita? La fel si in cazul animalelor, inclusiv al varanilor, daca avem mai multa minte decat ele, avem in noi capacitatea de a ajunge la o intelegere cu necuvantatoarele. Eu prefer sa renunt la 2-3 beri sa cumpar un baton de salam pentru cainii din cartier, doar sa-i vad satui si fericiti in viata aia mizerabila pe care o duc ei si care nu e cu mult mai stralucita decat viata mea de roman platitor de taxe si impozite sub conducerea unui sistem infect cu care nu m-am conformat si n-o sa ma conformez vreodata. Si cainii daca ar avea ratiune, tot nu s-ar conforma cu oamenii pentru ca cainii sunt caini si oamenii sunt oameni si nu ar trebui sa existe teama sau ura intre cele doua tabere. Planeta asta e inca destul de mare pentru toate fiintele vii. Si nu neaparat ca sunt un mare iubitor de animale, caci iubirea e un sentiment indivizibil in cazul meu, insa am respect pentru orice fiinta care pretuieste viata destul de mult incat sa nu fie in stare sa omoare din placere. Cum zicea si Adolf Hitler pana la urma: "Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
Si PS: Sunt vegetarian, insa clar ca am mancat si carne pana sa-mi dau eu seama ca provine din niste animale macelarite intr-un mod inuman, asa ca nu ma simt vinovat decat pe jumatate si deloc ofensat de poza pe care ai postat-o.
Iubiti si cainii vagabonzi, frati si surori!