S'a terminat si Vuelta, acu 3-4 zile. Victoria lui Nibali si mai ales modul in care a obtinut'o (bazandu'se emai mult pe inteligenta si determinare decat pe forma de moment) in anunta ca protagonist in marile tururi de'acu, mai ales ca are doar 25 de ani. Altfel, mi'a placut Kreuziger (LIQ) care, desi de la anu' e la Astana, desi el insusi un ciclist de clasament general foarte promitator, dar obosit dupa TdF, a muncit ca un scalv pentru Nibali. Igor Anton iarasi surprinzator, doo victorii pe catarare si un tricou rosu pe care poate el'ar fi tinut pana spre final, daca nu era cazatura. Phillipe Gilbert in mare forma, fix la timp inainte de campionatu mondial. Cavendish cu gauri in armura, dar tot cel mai bun. Farrar in continua crestere.
La CM nu pot sa nu fiu de acord cu toata lumea si sa il vad pe Gilbert ca favorit - e fix genul lui de parcurs. Eu as vrea Peter Sagan sau Boasson Hagen, dar nu stiu cat pot compensa faptul ca nu au o echipa ca a lui Gilbert. Daca finalul va fi un sprint masiv, Cav, dar nu cred, pentru ca singura echipa mare care va munci pentru asa ceva va fi SUA.
'Nafar de asta, semnificativa mai e doar Lombardia - Gilbert, Evans, Gesink, Sanchez, Vinokourov ar fi favoriti daca ma intrebati pe mine, desi nici nu stiu daca participa toti.