Finlandezii de la Nightwish au anuntat pentru anul 2011 lansarea unui nou album pentru care au inceput inregistrarile in luna octombrie.
Annete Olzon, despre linia muzicala a albumului:
-"Cred ca este un CD foarte variat. Atmosfera este buna si cred ca va avea multe piese diferite ce vor atrage ascultatori la fel de diferiti. Este un album cel putin la fel de bun ca Dark Passion Play doar ca acum piesele au fost ajustate pentru tipul meu de voce."
Imaginarium este un film bazat pe cele 13 piese ale viitorului album NIGHTWISH, care poartă acelaşi titlu, au declarat finlandezii. Protagonistul filmului este un compozitor cu o imaginaţie din afara acestei lumi. El este un bătrīn care se mai crede īncă tīnăr. Īn timpul somnului el călătoreşte īn trecutul său īndepărtat, īn care visele legate de bătrīneţe se īntorc amestecate cu lumea plină de fantezie şi muzică a tinereţii. Īn vis, bătrīnul īncearcă să găsească amintirile cele mai importante pentru el.
Proiectul, unic pīnă acum, s-a născut cu doi ani īn urmă, cīnd Tuomas a expus ambiţioasa idee a Imaginarium-ului membrilor trupei şi lui Stobe Harju, regizorul din spatele videoclipului piesei The Islander. El se va ocupa şi de regia acestui film, care va fi produs de Solar Films Inc. şi NIGHTWISH. Filmările pentru Imaginarium vor īncepe īn această primăvară, premiera filmului urmīnd să aibă loc īn 2012. Albumul aflat la bază va fi lansat ulterior, la o dată īncă nestabilită. NIGHTWISH va susţine o conferinţă de presă despre acest proiect la sfīrşitul lunii februarie.
Sursa: carteadenisip.roTracklist:1. Taikatalvi 02:36
2. Storytime 05:28
3. Ghost River 05:25
4. Slow, Love, Slow 05:51
5. I Want My Tears Back 05:08
6. Scaretale 07:32
7. Arabesque 02:52 instrumental
8. Turn Loose the Mermaids 04:19
9. Rest Calm 06:59
10. The Crow, the Owl and the Dove 04:10
11. Last Ride of the Day 04:31
12. Song of Myself 13:30