Author Topic: Dream Theater  (Read 8018 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ngr_metall

• Maior
  • *
    • http://negreapaul.blogspot.com/
Dream Theater
« on: February 23, 2008, 08:20:50 pm »
Nu pot sa cred ca nimeni nu a deschis un topic  pentru Dream Theater . Doar sigur ati ascultat... ce parere aveti?
http://www.dreamtheater.net/

Genul: progressive metal

Tara de provenienta: USA
Oras: New York

Componenta Trupei:
James LaBrie- voce
John Myung-bas
John Petrucci-chitara
Mike Portnoy- Baterie
Jordan Rudess-clape

Discografie:
When Dream and Day Unite(1989)
Images and Words (1992)
Awake (1994)
 A Change of Seasons (1995)
Falling into Infinity(1997)
Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory(1999)
Six Degrees of Inner Turbulence(2002)
Train of Thought(2003)
Octavariun (2005)
Systematic Chaos(2007)

E una din trupele mele preferate . album preferat: awake.
« Last Edit: March 26, 2008, 09:37:41 pm by ngr_metall »

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
Re: Dream Theater
« Reply #1 on: February 23, 2008, 08:25:54 pm »
Un topic deschis aici va contine, in mod obligatoriu:
- genul si tara de provenienta a trupei
- componenta trupei
- discografie (pe cat posibil completa, dar evidentiind release-urile full-length)
- link catre pagina oficiala, myspace (in cazul in care exista)
- o parere personala despre formatie
Orice element in plus (logo, poza cu membri trupei, link catre fan sites/record label/whatever, alte detalii privind activitatea trupei etc.) este binevenit

Topicurile care nu vor respecta aceasta regula pot fi sterse de catre moderatori, iar userul sanctionat cu warn.

Tinere, ai omis sa citesti regulile de postare.
E sambata,  nu dam warnuri, dar completeaza postul !
« Last Edit: February 23, 2008, 08:29:24 pm by crematory »

METALHEAD Forum

« Reply #1 on: February 23, 2008, 08:25:54 pm »

Offline kadaver

• Locotenent
  • *
« Reply #2 on: February 23, 2008, 08:35:02 pm »
Dream Theater - Progressive metal.. NY
Discografie:

1989 - When Dream and Day Unite
1992 - Images and Words
1994 - Awake
1995 - A Change of Seasons (EP)
1997 - Falling into Infinity
1999 - Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory
2002 - Six Degrees of Inner Turbulence
2003 - Train of Thought
2005 - Octavarium
2007 - Systematic Chaos

Membri actuali:

James LaBrie
John Myung
John Petrucci
Mike Portnoy
Jordan Rudess

Linkuri:
http://www.dreamtheater.net/ <--- pagina oficiala
http://myspace.com/dreamtheater <--- myspace

Poze cu trupa:
'85
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/51/Dream_theater_in_1985.jpg

'88-'90
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/39/DT1988.jpg
'95
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0f/Dream_Theater_1995.jpg
2005-2006
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Dream_theater_live_in_Parigi_2005.jpg

Plac mult. trupa consistenta.

The artful spirit: "You don't have to die,
You can rule in afterlife, just concede your soul to me,
(your life is cheap) - no price -"

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #3 on: February 23, 2008, 08:37:22 pm »
Autorul subiectului iti datoreaza o bere, sau mai multe  ;D

Offline kadaver

• Locotenent
  • *
« Reply #4 on: February 23, 2008, 08:40:14 pm »
Nu-i bai... descrierea o facusem mai demult, cand avem timp liber.  :D

on: A Change Of Seasons... phuuuai. 23 de min de progresiv de calitate. merita.

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
  • Meet me at the carrousel...
« Reply #5 on: February 24, 2008, 01:42:41 pm »
Mie personal nu-mi spun mare lucru, desi e o trupa pe care o respect. Buni instrumentisti, dar compozitional au ales o felie care nu prea ma atinge. Ah, si nu pot sa zic ca-mi place cand spune cineva ca sunt cea mai complexa trupa bla bla...
Un Ytse Jam mai merge, din cand in cand.

Offline Kyprulez

• Capitan
  • *
« Reply #6 on: February 27, 2008, 01:07:43 am »
Dream Theater ... damn an good old band! ... pull me under e piesa mea preferata:X
Kyprulez, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #7 on: February 27, 2008, 01:13:58 am »
Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory este albumul ireprosabil. Ala la care nu gasesti piesa mizera, piesa excelenta. De ce? Pentru ca este irepeosabil cap-coada. In el isi izbeste nasul metalistului de un charleston, isi face siesta la Through My Words, isi rupe din trebile obisnuite dand in indienizme in Home, ca Portnoy sa-si ia bilet de voie in Finally Free.
In rest, aceeasi magie a interpretarii, dusa la extrem. Un extrem deloc sarac, privind celelalte albume, cu tot ce trebuie: un Petrucci dement pe chtara sa personalizata, un Myung deloc stingher intre 6 si 8 coarde (uf, suna urat), un clapacist magnific ca Rudess si o voce controversata ca a lui LaBrie. Portnoy merita un special. El stapaneste tobele. Nu intr-un mod comun, ci propriu. E dement, e tata lu' contra-timpurile...
Tot ce e enumerat, e licentiat, Conservatoarele urla! Or fi placiji, Rush sa traiasca, insa fac legea in progressive. Desi au supt tzatza de la Fates Warning, precum si alte scoli de prog.
« Last Edit: February 27, 2008, 01:14:52 am by Count Raven »

If people with excellent grammar are called 'Grammar Nazis' does that mean those with poor grammar are 'Grammar Jews'?

Offline kadaver

• Locotenent
  • *
« Reply #8 on: February 27, 2008, 08:40:04 pm »
v bine.
« Last Edit: February 28, 2008, 10:40:26 am by kadaver »

Offline Jaymz

• i n . s t u d i o
  • General de Brigada
  • *
  • gråtusmørke
« Reply #9 on: February 27, 2008, 08:42:44 pm »
Kadaver, ori dezvolti putin si gasesti o exprimare plurisilabica ori te invit sa te abti ...
« Last Edit: February 27, 2008, 09:30:47 pm by Jaymz »
Blending Shadows With The Past

Offline Massacra666

• Sergent
  • *
« Reply #10 on: March 16, 2008, 10:20:57 pm »
John Petrucci: Băieţi, hai să facem labă de tremolo încontinuu, SIGUR vom aduce boi cu noi!!!
Massacra666, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #11 on: March 16, 2008, 10:25:55 pm »
John Petrucci: Băieţi, hai să facem labă de tremolo încontinuu, SIGUR vom aduce boi cu noi!!!

He, He, ei au facut-o pe bani, matale o arzi pe gratis.

Offline Massacra666

• Sergent
  • *
« Reply #12 on: March 16, 2008, 10:36:53 pm »
şi 50 cent o face pe bani. Şi Guţă, şi Salam, şi Dimmu Borgir, şi As I Lay Crying, şi Ageyu.

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #13 on: March 16, 2008, 10:40:31 pm »
şi 50 cent o face pe bani. Şi Guţă, şi Salam, şi Dimmu Borgir, şi As I Lay Crying, şi Ageyu.

Comparatia nu-i include pe susnumitii.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #14 on: March 17, 2008, 02:32:20 am »

Esti produsul unei asa ceva, cu aeropurtare musciana? Asa imi pari si zau, daca apar argumente sa-mi schimbe opinia... Si daca stii sa scriii acolosha, esti un erou intre macrocefalii tai?

Offline Jaymz

• i n . s t u d i o
  • General de Brigada
  • *
  • gråtusmørke
« Reply #15 on: March 17, 2008, 03:53:29 pm »
Intr'o alta ordine de idei si pe un alt ton:

1. Umbla zvonul (sunt reticent datorita datei) ca pe 1 Aprilie se lanseaza un "best of" cu variante noi ale unor piese,
edit'uri inedite etc.

2. Pe "Systematic Chaos" sunt doua piese care nu corespund de nici un fel sound'ului DT:
* Constant Motion - fanii Metallica (in special) vor avea o surpriza (cred eu placuta) riffaiala fiind marca "Master Of Puppets"
                                vocea fiind desprinsa din "Justice".

* The Dark Eternal Night - Asta imi suna a "Korn meets Cradle" cu un riff de inceput foarte nu'metal(ish)
                                          si cu o voce distorsionata ce aduce aminte de un anume Dani Filth (vag).

3. Legatura cu celelalte albume se face prin piesa "Repentance" care inca din primele note, un ascultator isi va da seama
ca este tema din "This Dying Soul" ...

Recomand piesa "Ministry Of Lost Souls" la o ascultare repetata.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #16 on: March 17, 2008, 03:56:18 pm »
Aminteste-mi sa ma uit ce inseamna progressive.
A, iar Petrucci care afirma 'asa ar trebui cantate chestiile astea de catre Metallica' ar trebui creditat nitel.

Offline IngerAlb

• General
  • *
  • metalhead member
    • IngerAlb's Lair
« Reply #17 on: March 17, 2008, 06:36:01 pm »
Pe "Systematic Chaos" sunt doua piese care nu corespund de nici un fel sound'ului DT

IMO nu prea se mai poate vorbi de "sound DT", pentru ca muzica lor a devenit atat de eclectica, incat practic te poti astepta la orice din partea lor. Oricum, e interesant ca de la album la album bajetzii sunt si mai nebuni...pentru ei experimentul chiar nu are granite.
WWW.REZISTOR.GO.RO

Offline Jaymz

• i n . s t u d i o
  • General de Brigada
  • *
  • gråtusmørke
« Reply #18 on: March 17, 2008, 06:38:16 pm »
Pot vorbi despre un anume sound DT, pentru ca indiferent de experimentele pe care le fac ei, intotdeauna am putut
spune din prima auditie, asta e DT cu siguranta. O anumita semnatura a sunetului exista. La piesele astea doua mi
s'a rupt efectiv filmul. De mentionat ca nu le'am ascultat acasa. Le'am ascultat la munca, puse de al meu coleg care nu
mi'a spus "uite frate DT" ...

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #19 on: March 17, 2008, 06:54:28 pm »
Stiti ca v-am zis de contactul cu SC. Luat initial doar instrumental. Si apoi integral de mi-am bagat michimauzu in La Brie. Si Portnoy, pe care-l apucase nechezatul hetfieldian.

Offline Caty

• Sergent
  • *
  • Love?
« Reply #20 on: April 30, 2008, 11:33:38 am »
Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory este albumul ireprosabil.

That's right. Mi-aduc aminte cand l-am ascultat prima oara nu l-am mai lasat  cateva zile bune. Il ascultam incontinuu.  ;D

« Last Edit: April 30, 2008, 11:34:46 am by Caty »
Caty, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Asherah

• Locotenent
  • *
    • Dark Poetry
« Reply #21 on: May 25, 2008, 07:48:43 pm »
Favoritele mele "fara drept de apel" de la aceasta trupa sunt Systematic Chaos, Train of Thought si Falling into Infinity, ultimul aparut recent in aceasta lista . Aseara in timp ce ma intorceam de la Anathema am ascultat si Six Degrees of Inner Turbulence, sa vad daca se repeta treaba de la Falling. I-a reusit doar pe jumatate, in sensul ca primul CD imi place foarte mult, melodiile sunt energice si prind repede. Al doilea insa nu prea m-a incantat; chiar daca exista si idei interesante, parca unele chestii sunt cam fortate, iar pasajele de pe la inceput care seamana cu un gen de muzica de desene animate sau sitcom (n-am gasit o comparatie mai buna) sunt...hmmm

O sa ascult in curand si mult apreciatul Metropolis Pt. 2 si vedem ce se intampla.
Asherah, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Insight

• Maior
  • *
  • Invocation
    • Metalheads Against Racism
« Reply #22 on: July 02, 2008, 01:18:05 pm »
Dream Theater e genul de trupa pe care o ador in unele ipostaze dar in altele o detest .
Da , baietii fac o muzica foarte bun insa uneori am impresia ca totul e scris pentru a-si demonstra indemanarea si nu pentru a transmite ceva prin muzica.
Albumul meu favorit de la Dream T e Awake , probabil si datorita contributiei lui Kevin Moore care se concentreaza mai mult pe feelingul care il transmite si nu neaparat pe partea tehnica.

Now playing : Dream Theater - Space Dye Vest
What is real?

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #23 on: July 03, 2008, 01:41:47 am »
DT ie genu de trupa despre care si ultimu prost ar putea spune: ce bine suna! deci , credit din partea mea... 0!
 trupa sterila din punct de vedere compozitional!, instrumentisti de nota 10 care au decis sa ia banu pokemonilor, vrajindui cu masuri neconventionale! pe langa ei, pasarea colibri, aducand un actor la voce, ie revolutionara! ei nu...
pentru cei care au ascultat metropolis ca prim album DT ever: change of seasons? cei aia? queen & p.floyd meddley? nui hint, ie detour pentru neavizatz! DT e iron maiden, queensryche, savatage, whitwsnake si fates warning toate bagate intrun mixer king crimson si elp! ce va spune asta? voo nimic! mie...hmmm multe!
ia sa vedem: in ce perioada sau decis ei ca stiu sa cante exceptional... a? stie freunu? cu siguranta ca toata lumea.. ::)
adica dupe images and words, cand sunau fix ca aia dei insirai io mai sus..
 ce zic ei? hai sa le lom mau fraierilor!
si li lau loat... ::)
www.usurper.ro
Quote from: chainsawfreak
UNDE pu*a MEA BEHAI PESTE TOT DE BDM?!!?!? UNDE???

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #24 on: July 03, 2008, 03:31:29 am »
Greu cu d-astia.... detractorii... E greu sa recunosti...
N-au  inventat muzica.... au definit-o. Punct.
Ti-a zia unde bati, ti-a zis unde vii cu o chitara... bass, nu mai zic...
Iar daca trupa (in prostia mea) imita, o face in mare stil. Nu avem impresii, dar sa fim obiectivi. In final, vorbim de progress, nu de alte prostii...

Offline screeenager

• Locotenent
  • *
« Reply #25 on: July 03, 2008, 10:24:56 am »
DT e iron maiden, queensryche, savatage, whitwsnake si fates warning toate bagate intrun mixer king crimson si elp!

Formatii de altfel 100% originale. Nu serios, 100% originale. Nici nu folosesc aceleasi note ca ceilalti muritori de rand. Nici macar acelasi temperament. De fapt, sunt asa de originale si de inovatoare si de fantasmagoric de unice si de deosebite formatiile alea incat nu folosesc nici aceleasi urechi ale ascultatorilor, canta direct pentru glanda pineala. Deoarece cu totii stim ca in muzica poti sa aduci ceva 100% nou, ca inca exista progresii de acorduri nefolosite si ca doar trebuie sa fii in lista de preferinte a lu nenea pe care l-am citat mai sus ca sa fii "original".

(am folosit "100%" asa des doar pentru ca a fost foarte categoric in exprimare omul, m-am gandit ca daca tot imi pierd timpul raspunzandu-i, s-o fac in termen pe care sa-i inteleaga.)
screeenager, you have not added a signature yet. Please look in your profile for more details.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #26 on: July 03, 2008, 02:28:39 pm »
Sunt de acord, astia din DT sunt ca girafele, la cat au lungit gatul si tras cu ochiu'n curtea celor de la Fates Warning si fata de ei, au avut sansa unui marketing percutant, fata de aia. Si niste King Crimson, dar mai ales si-n primul rand Rush. La egalitate sau chiar mai semeti decat FW. Inca nu mi-e clar, desi ambele trei trupe sunt notate la preferintele trupetilor.
Chestia cu Iron Maiden si Whitesnake (monument de originalitate, nu? ;D) e deplasata si prefer sa cred ca o fo o gluma

Si acum ce facem, fetelor? Dam cu rahao in DT ca nu-s originali? Repet, au definit ceva. Stau si ma minunez, batalioane intregi de epigoni, de trupe de progressive (in principal) nu vin sa spuie ca de la Rush se trag, cu Fates W se hranesc, ci muza lor se numeste Dream Theater si respira muzical in consecinta. Chiar asa lipsita de valoare sa fie trupa newyorkeza?

Eu cred ca-i altceva la mijloc. Se intampla foarte des situatia asta cu multe trupe (imi vin in cap urgent Opeth, Amon Amarth...). Si anume, la inceputul inceputurilor trupa sa fie foarte mijto, sa cante excelent si sa nu fie mediatizata. Practic, sa fie o chestie de care stiu prea putini. Si sa se vorbeasca apreciativ si sa se duca unde trebuie, la cutiutza cu sentimente.
Apoi, pe masura ce trece timpul, sa fie 'descoperiti' si sa fie tot mai impinsi in fata, pana la supra-saturare, pana la enervare. Si atunci, apare o reactie (altfel relativ fireasca) de respingere si cautare de bube-n cap.
N-o sa incep cu 'pe vremea in care ascultam cutare, multa lume se dadea cu Linkinu'n park sau asculta chestii diverse si se uitau urat la mine cand spuneam de Orchid sau Awake'. Si ca multi care dadeau cu nasul, erau realmente incantati. Iar acum scarbiti.

In fine, daca e sa ducem o discutie concreta, da! DT s-au diluat si au devenit atat de overrated, incat ar mai fi nevoie de un Metropolis zguduitor, ca sa isi merite laudele si sa se apropie de concret.

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #27 on: July 03, 2008, 05:00:24 pm »
 :o buey ce cursiv sunt cand ma enervez pe DT!
deci, daca DT au definit muzica apoi hai sa ne intrebam care muzica?
ca cand vaz atatza instrumentisti supracalificatz care in loc sash stoarca creerii sa faca metalu sa infloreasca din interior si ca atare sal duca cat mai aproape de perfectiune ei lucreaza la evolutia geazului si pastreaza soundu de metal doar pentru ca stiu ca sigur asta le aduce un fanbase consistent, io dau cu boa! sa am pardon ca ma aprind asa, da prefer oricand un motorhead mai motorhead pe an ce trece decat un DT mai geaz pe an ce trece!  :-*

Offline Domnu` Crema

• Metal Militia
  • MODERATOR SEF
  • General de Brigada
  • *
  • metalhead member
« Reply #28 on: July 03, 2008, 05:03:58 pm »
deci, daca DT au definit muzica apoi hai sa ne intrebam care muzica?

raspuns identic cu cel la intrebarea care tigari sunt mai bune, .......  ale altora.
« Last Edit: July 03, 2008, 05:04:30 pm by crematory »

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #29 on: July 03, 2008, 05:24:50 pm »
Bai, jazzu e doar un aspect. De altfel, exploatat din plin pe LTE, unde si-au facut de cap in dujmanie, pe strada jazzului.
Si pana la urma, repetez, canta progressive (metal), carele este in fapt un heavy-metal pe tulpina caruia cresc si se intercaleaza multe elemente de muzica clasica si jazz, ducand la o constructie atipica, cel putin pentru schema clasica de HM.
Da' stii ce, eu cu tine discut si la bere despre asta, cursa in doi, cel mult trei devine plictisitoare. Nu tu ma plictisesti, nu sari :D Dar cele mai multe discutii asa le-am lamurit, face-to-face. Si am inteles ce vrei sa spui si vitzaversa.
As fi curios sa vaz ce pareri mai au si alte lumi, plm...

P.S. eu nu cred ca pastreaza sound-ul de metal fix pentru ceea ce spui tu (fanbase)

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #30 on: July 04, 2008, 12:16:22 am »
carele este in fapt un heavy-metal pe tulpina caruia cresc si se intercaleaza multe elemente de muzica clasica si jazz

daca'i asa, se pare ca io's singuru' (sau printre putinii) pe care tocma' tulpina aia il deranjeaza :D :D

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #31 on: July 04, 2008, 12:30:06 pm »
Da, pentru ca-n cazul de fata vorbim de DT.
Dar cand discuti de progressive metal, ai in vedere si cazuri de tulpina black (sa zicem, Enslaved) sau death sau chiar thrash.

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #32 on: July 04, 2008, 04:06:40 pm »
daca'i asa, se pare ca io's singuru' (sau printre putinii) pe care tocma' tulpina aia il deranjeaza :D :D

mon, sincer'z zic ca'i cam aiurea sa te deranjeze tulpina aia, pen'ca.... plm.... asta'i progu' ... tulpina de metal cu frunzulite si floricele jezoase. daca schimbi tulpina cu una de jez, nu'z mae iese prog metal, iz iese jez. ie ca ala cu "nu pun si cac*t, ca'mi iese politist".

sau chiar thrash.

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

Offline Phaedrus

• Ov Khaos...
  • General de Brigada
  • *
« Reply #33 on: July 07, 2008, 10:57:07 am »
da' stai nitel, ca nu ma deranjeaza ca e metal, ma deranjeaza ca e genu ala de hevi care nu imi place (strict de tulpina vorbesc)
sunt multi pe care ii enerveaza frunzulitele si floricelele la DT, da' la mine problema nu e complexitatea (inutila sau nu), pen'ca nu prea pui DT lanaga un Behold... The Arctopus (de exemplu), sau pui, da' teatru' viselor o cam ia la fuga (nu sariti, strict de frunzulite si floricele vorbesc)
imi place progu aplicat pe death, thrash, black, da' pe hevi in general nu

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #34 on: July 07, 2008, 04:35:37 pm »
Formatii de altfel 100% originale. Nu serios, 100% originale. Nici nu folosesc aceleasi note ca ceilalti muritori de rand. Nici macar acelasi temperament. De fapt, sunt asa de originale si de inovatoare si de fantasmagoric de unice si de deosebite formatiile alea incat nu folosesc nici aceleasi urechi ale ascultatorilor, canta direct pentru glanda pineala. Deoarece cu totii stim ca in muzica poti sa aduci ceva 100% nou, ca inca exista progresii de acorduri nefolosite si ca doar trebuie sa fii in lista de preferinte a lu nenea pe care l-am citat mai sus ca sa fii "original".

(am folosit "100%" asa des doar pentru ca a fost foarte categoric in exprimare omul, m-am gandit ca daca tot imi pierd timpul raspunzandu-i, s-o fac in termen pe care sa-i inteleaga.)

ia! asta cand a scris, ca nu lam vazt..
 mon, ai dreptate, mare dreptate. aia cu glanda pineala mia facut ziua.. :D
deci, ma repet citand din alte partz:

redundante mascate in show offuri ale tehnicitatzii..

Offline pentecost

• General de Brigada
  • *
« Reply #35 on: September 26, 2008, 01:21:22 pm »
pai aci avem trio-ul magic Images & Words / Awake / Metropolis pt 2 care ie greu de epitetizat in cuvinte, adica-i mult prea meserias, beton de beton  :P ... dar parca favoritul ramane Images & Words (luati d'aci pese cu greutate : Take the Time, Learning to Live, Metropolis 1 sau Pull me Under) ... nici restul albumelor nu's de lasat in farfurie dar astea-mi vin in minte instant cand vine vorba de astia

Offline ngr_metall

• Maior
  • *
« Reply #36 on: February 08, 2009, 09:14:25 pm »
O piesa veche de pe vremea cand se numeau Majesty (1986)  si cantata live pt un dvd din 2006:

Foarte buna piesa..
« Last Edit: February 08, 2009, 09:14:53 pm by ngr_metall »

Offline Ciprian

• General
  • *
  • Neural Correlates of Hate!
    • Spectral
« Reply #37 on: March 14, 2009, 07:34:48 pm »
pai aci avem trio-ul magic Images & Words / Awake / Metropolis pt 2 care ie greu de epitetizat in cuvinte, adica-i mult prea meserias, beton de beton  :P ... dar parca favoritul ramane Images & Words (luati d'aci pese cu greutate : Take the Time, Learning to Live, Metropolis 1 sau Pull me Under) ... nici restul albumelor nu's de lasat in farfurie dar astea-mi vin in minte instant cand vine vorba de astia

n-as zice. mie "scenes from a memory" si "train of thought" imi par a fi cele mai bune. totusi ca piese, pull me under o consider printre preferatele mele (avand muuuult feeling si tenta aia de old school prog). apropo, ma intereseaza ce credeti despre primul lor album. mie mi-a placut foarte foarte mult, dar vad ca n-a avut prea mult succes in comparatie cu restul. asa ca ma intereseaza parerea voastra: evolutie intre "When Dream And Day Unite" si "Images And Words" sau promovare mai buna si piese mai accesibile la cel de-al doilea ?
« Last Edit: March 14, 2009, 07:41:51 pm by StillbornOne »

Offline ngr_metall

• Maior
  • *
« Reply #38 on: March 14, 2009, 09:48:54 pm »
Mie imi place mult si primul are piese faine si bine lucrate, dar vocea lui Dominici nu mi se pare prea potrivita, bine ca a venit La Brie in trupa.Preferatele mele sunt Images and Words, Awake si Falling into Infinity.

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #39 on: March 14, 2009, 10:09:23 pm »
Bai, povestea cu Dominici e mai mult de interpretat in sensul inlocuirii lui Chris Collins, vocalul de pe vremea Majesty, vocal care era un mare fan Lee si Tate. Si care cumva se situa in acest registru, intre aceste limite. La cam ce evolutie ulterioara a avut trupa, a fost nevoie (cred) de un LaBrie, care acum nu-mi mai place si care cred ca a atins varful cu Metropolis pt. 2 (Scenes...) si apoi a inceput sa se scufunde, nemaifiind natural, pur si simplu. Si la un moment dat, chiar mi-e dor de Dominici. Sau chiar LaBrie, fara sfortari inutile.

Si astfel, am ajuns si la primul album... Practic continua treaba inceputa sub titulatura Majesty, pe vremea cand era lucratura mai putin stralucitoare, dar mai sincera. Chiar daca eu continui sa spun ca lucratura respectiva era facuta c-o masiva influenta rush & fates warning. Si queensryche, intr-o oarecare masura, mai degraba in partituri personale (parerea mea), decat in sound-ul de ansamblu.

Pentru mine, sincer, valoarea principala a albumului When Dream and Day Unite rezida-n faptul ca-mi face o pofta teribila de a reasculta numitele trupe, recte Rush si Fates Warning... ;D

Offline Ciprian

• General
  • *
    • Spectral
« Reply #40 on: March 15, 2009, 04:21:06 am »
gata, pot sa ma culc linitit :). asta vroiam sa aud. exact asta cred si eu. mie personal La Brie nu mi-a placut niciodata.

Offline Queen_Of_The_Reich

• General de Brigada
  • *
  • Bitch with a bullet belt
« Reply #41 on: May 06, 2009, 12:24:53 pm »
Deci sa muara tsak si pak .... cat de jemechera ie ultima pesa DT!!!!!  :o Daca si restul albumului e la fel ... o sa fie albumul anului!!! Thulai muma me ... abia astept sa'l ascult pe tot.

Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with? That's me !!!

I'm not weird, I'm just limited edition

Offline Count Raven

• General de Brigada
  • *
« Reply #42 on: May 06, 2009, 12:43:32 pm »
Aprob cat se poate de pozitiv. E durere si Portnoy iar e dezlegat pan curte...

Offline animaloo

• General de Brigada
  • *
« Reply #43 on: May 06, 2009, 01:09:08 pm »
desi nam prea ascultat DT vin si io cu o intrebare: cand a fost legat Portony?
plm

Offline Ciprian

• General
  • *
    • Spectral
« Reply #44 on: May 06, 2009, 01:28:10 pm »
portnoy canta cu dt din liceu :D

Offline Septimus

• Capitan
  • *
  • D.N.R.
    • My Pro-Mark Drumsticks Page
« Reply #45 on: May 06, 2009, 01:52:09 pm »
Deci sa muara tsak si pak .... cat de jemechera ie ultima pesa DT!!!!!  :o Daca si restul albumului e la fel ... o sa fie albumul anului!!! Thulai muma me ... abia astept sa'l ascult pe tot.

Se poate un link? ;D Caci parea-s-ar, am ramas in urma in privinta noutatilor despre Dream Th.
http://www.facebook.com/SeptimiuHarsan
"You usually have to play an off-beat on the hi-hat to make it sound cool on this, which I'm not doing because I'm not cool" - Gene Hoglan

• General de Brigada
  • *
« Reply #46 on: May 06, 2009, 01:57:52 pm »
http://www.roadrunnerrecords.com/ariteofpassage/

Completeaza ce ie de completat si apoi poti downloada pesa. ;) Enjoy! ;D

Offline mihaita333

• only half evil
  • General
  • *
  • http://mihaita666.mysbrforum.com/
« Reply #47 on: May 06, 2009, 08:54:38 pm »
o formatie mare, mare de tot....pe mine personal cel mai mult m-a miscat albumul Metropolis Part 2 : Scenes From a Memory. Idee concept a albumului este una geniala, partea instrumentala fabuloasa, si efectiv e un album de nota 10. Si cum probabil stiti exiat si acel minunat concert din New York, cu acest album cap-coada.....cu niste solouri extra pe ici pe colo....iarasi masterpiece.

• General de Brigada
  • *
« Reply #48 on: May 07, 2009, 01:43:51 pm »
Tocma' ce'am descoperit ca io vorbeam de'o pesa si Contele de alta ... :D Ce sa zic ... like brother, like sister. In fine ... A nightmare to remember e si mai jmechera ca A Rite of Passage. Like OMFG!!!!!!  :o :o :o

Offline Ciprian

• General
  • *
    • Spectral
« Reply #49 on: May 07, 2009, 02:03:28 pm »
mie nu mi-a mers sa download-ez niciuna ieri ca dadea eroare pe la 80% si azi am primit un mail de la roadrunner records ca isi cer scuze pt inconveniente blablabla si mi-au dat un link nou de unde tot nu merge s-o downloadez. :-\

METALHEAD Forum

« on: »