Sunt de acord, astia din DT sunt ca girafele, la cat au lungit gatul si tras cu ochiu'n curtea celor de la Fates Warning si fata de ei, au avut sansa unui marketing percutant, fata de aia. Si niste King Crimson, dar mai ales si-n primul rand Rush. La egalitate sau chiar mai semeti decat FW. Inca nu mi-e clar, desi ambele trei trupe sunt notate la preferintele trupetilor.
Chestia cu Iron Maiden si Whitesnake (monument de originalitate, nu?

) e deplasata si prefer sa cred ca o fo o gluma
Si acum ce facem, fetelor? Dam cu rahao in DT ca nu-s originali? Repet, au definit ceva. Stau si ma minunez, batalioane intregi de epigoni, de trupe de progressive (in principal) nu vin sa spuie ca de la Rush se trag, cu Fates W se hranesc, ci muza lor se numeste Dream Theater si respira muzical in consecinta. Chiar asa lipsita de valoare sa fie trupa newyorkeza?
Eu cred ca-i altceva la mijloc. Se intampla foarte des situatia asta cu multe trupe (imi vin in cap urgent Opeth, Amon Amarth...). Si anume, la inceputul inceputurilor trupa sa fie foarte mijto, sa cante excelent si sa nu fie mediatizata. Practic, sa fie o chestie de care stiu prea putini. Si sa se vorbeasca apreciativ si sa se duca unde trebuie, la cutiutza cu sentimente.
Apoi, pe masura ce trece timpul, sa fie 'descoperiti' si sa fie tot mai impinsi in fata, pana la supra-saturare, pana la enervare. Si atunci, apare o reactie (altfel relativ fireasca) de respingere si cautare de bube-n cap.
N-o sa incep cu 'pe vremea in care ascultam cutare, multa lume se dadea cu Linkinu'n park sau asculta chestii diverse si se uitau urat la mine cand spuneam de Orchid sau Awake'. Si ca multi care dadeau cu nasul, erau realmente incantati. Iar acum scarbiti.
In fine, daca e sa ducem o discutie concreta, da! DT s-au diluat si au devenit atat de overrated, incat ar mai fi nevoie de un Metropolis zguduitor, ca sa isi merite laudele si sa se apropie de concret.