Author Topic: Slayer  (Read 26046 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Septimus

• Capitan
  • *
  • D.N.R.
    • My Pro-Mark Drumsticks Page
Re: Slayer
« Reply #450 on: September 23, 2011, 05:19:08 pm »
@ hellu: pai nu credeai pentru ca intelegeai ce voiai tu din ce ziceam.
Ideea e ca oricum, categoria asta grea a tobarilor "de trupa" e formata din oameni cu super-tehnica la instrument, dar care stiu intru ce au cultivat-o (sau o cultiva), asa incat, desi multi dintre ei nu-s deloc spectaculosi cand fac un solo, de exemplu, ei bine, cand se aseaza la tobe intr-un context muzical, devin mesmerizanti, emotionanti, grandiosi si, pe scurt, te misca, pentru ca stiu cum sa faca o piesa sa creasca. Degeaba vine un Thomas Lang si-mi arata ca bate 4 pattern-uri diferite, pe 4 membre, concomitent, pentru ca aplicatia muzicala a unei chestii de genul ala tinde spre zero. Pe de alta parte, tot degeaba se chinuie si cei mai multi tobari "maturi" sa bata cat mai simplu si direct mulat pe piesa, caci n-o sa aiba niciodata stralucirea cuiva care stie ce e aia instrument muzical, gen Lombardo, Bostaph, Hoglan si lista, fireste, poate continua. Cei mai multi devin "maturi" si "concentrati pe piesa" din simplul motiv ca n-au harul muzical sa auda nimic mai mult in ea decat cea mai scolareasca varianta a unui beat, si asta nu-i include defel in categoria de care ziceam. In fond, Lombardo e, in mare masura, o versiune mai tehnica a lui Lars, din care, de altfel, a furat din plin, inainte sa "vrea sa-l invete tobe". Dar inventatorul stilului astuia de drumming e Lars si, doar din cauza ca el e dintre foarte putinele cazuri de talent muzical fara dorinta de a studia si de a-si cultiva membrele sa poata executa tot ce-i poate, de fapt, mintea, nu e la fel de bun si de respectat ca tobar cum e Lombardo.
http://www.facebook.com/SeptimiuHarsan
"You usually have to play an off-beat on the hi-hat to make it sound cool on this, which I'm not doing because I'm not cool" - Gene Hoglan

Offline gigi duru'

• General de Brigada
  • *
« Reply #451 on: September 23, 2011, 07:22:59 pm »
well, acilea e punctu' unde io nu's d'acord cu tine. stilu' "thrash" de drumming fusese deja inventat, inainte s'apara lar$ sau lomby pe firmament. ideea e ca nimeni nu-l presta la modu' constant, pen'ca nu se egzista stilu' pe care sa se muleze beatu' respectiv. odata cu metallica (shi aici intervine intr-adevar meritu' lu' lar$), s-a lansat pe piatza afacerea, care a devenitara conditizia "sine qua non" a thrashului. cu toante astea, daca lar$ a avut ideea, unu' dintre primii care a pus-o in adevarata ei valoare a fostara lombardo, hailntzi grei mentzionatzi - hoglan shi bostaph (amindoi my faves cu putzin piste lomby shi cu ani lumina piste lar$) aparandara pe firmament ceva mai tirziu.

de asemenea, daca lomby e o versiune mai tehnica a lu' lar$, tre' sa avem in videre ce spune el cu guritza lui, anume ca el nu e chiar un tobar foarte tehnic. de al'fel, slayeru' nu-tzi da prea multa tehnica (al'fel nu-i placea lu' satanu'), ci thrash viteza. asta a fostara plaja in care a excelat lombardo, shi care l-a facutara sa fie "the man" pintru multzi altzii care a venitara dupa.

de ex., io nu-l vaz pe jarzombeku' al micu' prestand cu slayer. nu se pupa stilurili. da' nici pe lombardo nu-l vaz sa cinte cu spastic ink, ca iar nu se pupa. kinda omu' potrivit la locu' potrivit. adecatelea, ash zice ca lombardo e mai mult decit indreptatzit sa-i spuna ca ar vrea sa-l invetze sa bata la tobe. cit dispre cultivare membre, dunno. dupa 25+ de ani de practice (minimum pintru lar$) trebuia sa aiba mult mai mult decat are...

np: egypt - valley of the kings

« Last Edit: September 23, 2011, 10:13:33 pm by gigi duru' »

Frunza verde sho lalea
Loatear dracii sa te ia!
Noapte negra ca catranu
Sa tzo tragan crur ....?

Ta-daaaaa! Ai ghiciiiiit!

http://www.gigiledur.blogspot.com/

http://gigidurusmetaaaal.blogspot.com/

METALHEAD Forum

« Reply #451 on: September 23, 2011, 07:22:59 pm »

Offline Septimus

• Capitan
  • *
  • D.N.R.
« Reply #452 on: September 24, 2011, 12:22:22 am »
Nu era vorba de un beat (adica de skank beat), ci de intregul stil. Stilul se poate spune ca e creat de Lars, in principiu. Pe primele 3 albume cel putin, Lombardo nici macar nu executa mai bine decat Lars ideea lui Lars. Hoglan si Bostaph aparura mai tarziu, dar nici n-au mai mers pe reteta Lars Ulrich. Bine, si Lombardo a-nceput sa coloreze partile-i de tobe incepand cu Seasons, dar deja cand vorbim de Hoglan, vorbim de un nou si unic brand de drumming - al lui (fireste, inspirat din Reinert si influentandu-l puternic pe Christy, ambii dintre cei mai grei si ei).

Acum, povestea cu tehnica e, evident, dintre cele mai pline de neintelegeri. Probabil Lombardo se referea exact la faptul ca nu isi propune sa incalceasca mintile tobarilor din public cu ceea ce canta intr-o piesa, ci tocmai sa potenteze muzica. Dar tehnica, in principiu, se refera la membrele instrumentistului, care trebuie sa fie suficient de cultivate incat sa nu stea in calea executiei ideilor care-i umbla lui prin creieri. Or, in sensul asta, membrele lui Lombardo sunt numai bune de pozat si de aratat studentilor de la percutie ca referinta.

Offline Sodo Gandacul

• Maior
  • *
« Reply #453 on: September 24, 2011, 11:52:40 pm »
Si acum ceva pro-shot(ma rog,cel putin video) tot de pe Yankees
Slayer - Black Magic Live Yankee Stadium, NYC BIG FOUR!!!! complete set Bronx, NYC

un chin semnaturile astea...be creative! be a retard!

Offline Sodo Gandacul

• Maior
  • *
« Reply #454 on: September 25, 2011, 03:00:36 am »
Post dublu,dont give a fuck... 3.10--6.53 
Dave Lombardo - Clinic At Feedback Part 6

Ma gandeam ce zicea Septimus acolo,ceea ce poate fi nu 100% adevarat ci 1000%! Dar eu ca nepracticant de tobe nu-l gasesc pe Hoglan si altii mai tehnic si mai ales cu feeling.Si mananc pepaine Individual Thought Patterns  a15  Repet,nu cant la tobe,is doar un simplu spectator/auditor si ma declar impresionat de ce aud acolo.Un profesionist vede altfel. Si se stie ca nu-s un Slayer-freak si nu e un compliment degeaba avand in vedere ca-s un antifan Hanneman declarat q2  King l-o invatat chitara,chiar el(Jeff) declara in dvd,Unholly  Alliance.Da,stiu dar nu ma pot abtine ;D
Ce ziceam? Aa,da 3.10-6.6.53....pt incepatori/posibili incepatori e impresionant si motivant

Offline Septimus

• Capitan
  • *
  • D.N.R.
« Reply #455 on: September 25, 2011, 01:00:59 pm »
Ca feeling, si Lombardo si Hoglan sunt extraordinari, de-asta si ziceam ca fac parte din liga intai de tobari, indiferent cat de departe au impins unii in ultimii ani limitele acrobatiilor pe instrument. Gene e mai "tehnic" in sensul in care vine cu pattern-uri mai complicate si mai colorate, dar cum am mai zis cu alte ocazii, eo prefer sa nu folosesc cuvantul "tehnic" cu semnificatia asta. Tehnica e capacitatea fizica de a executa cel mai eficient ceea ce vrei sa canti - adica obtinand sunetul cel mai bun, cu efortul cel mai mic si daunandu-ti cat mai putin la sanatate (si, interesant, ele merg intotdeauna impreuna). Pe de alta parte, muzica Death, de exemplu, cere mult mai degraba pattern-uri complicate la tobe, fata de muzica Slayer. Desi, ca idei, partiturile de tobe ale lui Bostaph, care-s in general mai complicate decat ale lui Lombardo, mi se par geniale si tot perfect adecvate pieselor cu pricina. Singura problema cu Bostaph e ca nu are smoothness-ul executiei lui Lombardo live, e ceva mai murdar in interpretare si se chinuie mai mult.
Si da, Lombardo e si foarte motivant. Majoritatea tobarilor foarte buni de metal il cam citeaza ca principala influenta (inclusiv Hoglan) in termeni de a-i face sa se apuce de tobe. Asta, spre deosebire, de exemplu, de Kollias, care deja nu mai are cum sa fie prea motivant pentru un tanar aspirant q2.
« Last Edit: September 25, 2011, 01:03:09 pm by Septimus »

Offline Crimsonian

• General de Brigada
  • *
« Reply #456 on: October 07, 2011, 10:46:49 pm »
Well, Happy Raining Blood Day!   a389

http://www.revolvermag.com/news/slayers-jeff-hanneman-talks-about-raining-blood.html

Mie inca imi place cel mai mult asa cum suna pe demo.
« Last Edit: October 07, 2011, 10:47:28 pm by Crimsonian »

Get out, you miserable dog!

www.newedunow.ro

Offline gigi duru'

• General de Brigada
  • *
« Reply #457 on: October 07, 2011, 11:42:13 pm »
yup, 25 years since and still reigning... long live!

np: slayer - raining blood

Offline hell9level

• Arsonist
  • General de Brigada
  • *
« Reply #458 on: October 07, 2011, 11:50:08 pm »
Decapitated bodies found
On my wall, your head!

gun3

happy RiB day!
www.usurper.ro
Quote from: chainsawfreak
UNDE pu*a MEA BEHAI PESTE TOT DE BDM?!!?!? UNDE???

Offline Lexa25

• MODERATOR
  • General
  • *
  • Amazoanca ce plm!
« Reply #459 on: October 08, 2011, 12:25:33 am »
a little late, but, better now than never, so, happy RiB day :D
Nu!

Offline Überschwein

• din topor, ca bm'u
  • General de Brigada
  • *
  • The Human... The OverPorkk... The Legend....
    • maispeisu
« Reply #460 on: April 07, 2012, 01:49:21 am »

interviu pre show no mercy.

sursa
« Last Edit: April 07, 2012, 01:49:56 am by Überschwein »

eu apreciez trupa nu datorita elementelor folosite, ci a felului cum sunt ambalate

METALHEAD Forum

« on: »