Biografie God



God

Genuri muzicale:
Viking

Trupe similare:
Ensiferum  Finntroll  Bathory  Turisas  Equilibrium  Enslaved  TAAKE

Anii De Inceput
Legenda unei trupe cu un nume precum GOD isi are radacinile mult inapoi in timp.
Trupa a luat finta in anul 1993 in vechea capitala medievala a Romaniei, la Iasi, un actual centru cultural si spiritual al tarii, infiintata de catre fratii Lapusneanu, Constantin si Eugen.
La acea vreme trupa a produs trei demo-uri distinctive, care in momentul lansarii au revolutionat si transformat scena Underground: Iconografic I - Your Eye... (1994), Iconografic II - The Eye Of Superior Knowledge (1995) si Iconografic III - The Antropomorphic Image (1996).
Prin lansarea ultimului demo trupa si-a facut prezenta cunoscuta pe o scara mai larga, in acelasi timp,  acest lucru oferind o platforma petru muzica lor, care cunoaste in acel moment o continua si rapida apreciere de catre fanii underground-ului Metal romanesc, cat si o recunoastere si sprijin nemijlocit din partea mass-mediei de specialitate.
Aceasta constituie primele semne ale unei cariere sublime,  trupa GOD devenind in scurt timp, una dintre cele mai bune trupe de Metal extrem din Romania.

Evolutia
In anul urmator, 1997, este lansat split EP-ul realizat impreuna cu trupa romaneasca de
Black/Death Metal DIES IRAE, produs de EuroStar si intitulat A Perennial Spleen / Iconografic & Apotropaic.
Acest demo este considerat ca fiind introducerea pentru ceea ce a insemnat primul album GOD, editat de cea mai prestigioasa casa de productie Metal romanesca in acel moment, anume Bestial Records din Timisoara.
Dupa aparitiile live din 1996, menbrii trupei au castigat cateva premii, prin participarea la trei
festivale, premii cum ar fi Cel Mai Bun Violonist.
Titlul primului album prezinta o puternica aura mistica, intitulat From The Moldavian Ecclesiastic Throne, si lansat prin casa de discuri Bestial Records in 1997. Discul in cauza a devastat atat scena Metal romanesca cat si cea est europeana, ocupand in acelasi timp locul doi in vanzarile din Underground-ul autohton! A  fost inregistrat in studioul Red Moon Mobil din Koln, Germania, avandu-l ca producator pe Alex Perin, componenta incluzandu-i pe Constantin Lapusneanu (voce), Eugen Lapusneanu (chitara), Stefan Nicolau (bass), Elena Doroftei (viola), Manuel Giugula (claviaturi) si Adrian Olaru (baterie).  Pe acest LP este inclusa, de altfel, si o preluare speciala pentru piesa Copycat, compusa la origini de trupa cult elvetiana LACRIMOSA.
Acest album a fost considerat, de asemenea, drept Cel Mai Bun Album in mass-media nationala si chiar internationala, beneficiind de cronici pozitive in revistele cu specific Metal din Romania si Europa, in general.
Culmea succesului este atinsa in momentul in care albumul primeste calificativul de 9 puncte din 10 posibile in revista germana Rock Hard.
In clasificarea finala pe anul 1997 din revista Heavy Metal Magazine (cea mai importanta revista romanesca dedicata muzicii nationale si internationale, la acea vreme),  trupa GOD, castiga pentru acest album, From The Moldavian Ecclesiastic Throne, urmatoarele pozitii:
- primul loc pentru cea mai buna trupa debutanta
- primul loc pentru cel mai bun vocalist
- primul loc pentru cel mai bun clapar
- al doilea loc pentru cel mai bun album de gen romanesc
- al treilea loc pentru cel mai bun chitarist
- al treilea loc pentru cel mai bun baterist
In acelasi an, GOD ia parte la nu mai putin de sapte festivaluri tip concurs, in care castiga la
fiecare primul loc, pe langa premiul pentru cel  mai bun clapar si vocalist!!! In urmatorul  an,
ca urmare a acestui succes anterior, trupa va figura drept cap de afis in mai mult de 15
festivaluri nationale, in acelasi timp lucrand si la cel de-al doilea album de studio!!!

Experienta Reala
Din acest moment, trupa va figura ca headliners in toate concertele si festivalurile de pe
teritoriul Romaniei, de asemenea, vor organiza in doi ani consecutivi, unul dintre cele mai
importante festivaluri de muzica rock si Metal din Romania, este vorba despre RockFest-ul tinut la Iasi, in acelasi timp concertand sustinut de-a lungul intregii tari. Figurand cu aceeiasi membrii ca si pe primul LP, noul material este inregistrat si mixat cu ajutorul lui Paul Barzu, de la Studioul Voices (Romania) in perioda dintre 16 Octombrie si 21 Noiembrie 1998. Productia noului material este finalizata o data cu lansarea, tot prin intermediul casei de discuri Bestial Records, a noul album intitulat Sublime ce se constituie intr-un corpus mai compact si mai emotional ce dezvaluie auditoriului o noua latura, de data aceasta mai matura si spirituala a membrilor turpei. Albumul este urmat de un sir de turnee, cat si de un val de publicitate la nivel
local si national, in cadrul difuzarii radio si tv.
In 1999, trupa GOD a fost foarte aproape de semnarea unui contract cu Nascent Frost, o casa de discuri americana, insa datorita unor probleme de natura financiara, respectivul label a anulat oferta propusa  initial.

Echinotiul
Anul  2000 aduce trupa din nou impreuna pentru inregistrarea viitorului album intitulat Aura.
Acest ultim produs ramane, din pacate, neterminat datorita plecarii bateristului si a violonistei
in Statele Unite ale Americii. Urmeaza o perioda de inactivitate, timp petrecut in cautarea unor noi membrii. In 2001, reapar pe scena muzicala Metalica (intr-o noua formula), spre satisfactia publicului.
Anul urmator, 2002, este privit ca fiind un moment de revitalizare a trupei;  urmeaza o perioda
concertistica intensa cu participari la festivaluri si spre sfarsitul anului, albumul Aura este in
sfarsit finalizat, in studioul Voices (masterizat si mixat in studioul Dream Sound din Arad),
fiind lansat in timpul unui concert final tinut cu o saptamana inainte de plecarea vocalistului,
si liderului trupei, in Portugalia, ca artist tatuator, la binecunoscutul studio El Diablo. Acest
ultim CD este, de asemena, bine primit de public, poate si datorita faptului ca, pentru o buna
perioada de timp, s-a considerat a fi ultimul album al trupei! Noul line-up pentru inregistrarea
sa a fost constituit din nucleul fratilor Lapusneanu si din membrii de pe precedentul LP, dar
totodata a marcat si intoarcerea lui Dan Cozma la bass, inlocuindu-l pe Stefan Nicolau, plus
invitata speciala, Ioana Doroftei ca vocalista.
La un an dupa plecarea lui Costel, si chitaristul trupei, Eugen Lapusneanu, paraseste Romania, cu destinatia Portugalia. Acest lucru va determina  inceputul unei perioade de repaus pentru trupa, de aproape doi ani de tacere Dar dorinta de a performa din nou ii determina pe cei doi frati sa faca tot posibilul sa o ia inca o data de la capat. Un nou inceput este proiectat si imaginat si incet, dar sigur, viitorul se arata luminos pentru acesti GODs. 


Renasterea Victorioasa
Prin incercarea de a readuce spiritul GOD, trupa a intentionat sa isi continue activitatea,
departe de Romania, cu noi membri portughezi, acest lucru datorat in mare parte sprijinului stabil oferit de catre prietenii celor doi farti, din orasul Barreiro. La inceputul anului 2005, o noua "hoarda de razboinici barbari", uniti sub acelasi nume, GOD,  poarta primele confruntari live pe pamantul lusitan, intre 13 Mai pana in 17 Iunie. In Iulie 2005 baietii pregatesc o noua "invazie" in Studioul Farm pentru inregistrarea primul lor EP, Hell & Heaven, cu o noua componenta schimbata, constituita din muzicieni portughezi. Aceasta a fost un proces care a durat pana in Decembrie 2005 (incluzand mixajul si masterizarea). La sfarsitul anului 2005, trupa concerteaza in alte doua locatii din Portugalia: Tattoo & Rock Festival (25 Noiembrie, in Lisabona) si Seixal Metal Fest (3 Decembrie, in Corroios).
Incepand cu 2006 "hoarda" prezinta cateva modificari cu noi membrii, noi "calareti barbari" si se pregateste sa lanseze EP-ul Hell & Heaven, deja prezentat live cu un mare impact asupra
publicului. O alta "batalie" pentru trupa si probabil cea mai importanta a fost sa cante la
Warm-up Barroselas Fest in Guimaraes pe 12 februarie.
Dupa toate acestea, la un moment dat claparul Filipe "Lipe" Colombo este nevoit, din motive
personale, sa paraseasca trupa. Formatia este reinnoita la scurt timp insa, prin acceptarea unui alt chitarist, Nuno M.  Silva (ex: Opus Draconis). Din acest motiv, trupa este nevoita sa anuleze cele doua concerte ce trebuiau sa aiba loc, la scurta vreme, primul in clubul Lua din Lisabona (pe data de 21 Iunie 2006) si participarea ca headliners la Wacken Warm-Up Party in Ritmus Bar, Corroios (pe 3 Iunie 2006). Sunt programate mai apoi noi aparitii live cu urmatorul line-up, incluzand pe: Constantin "Castor" Lapusneanu (voce), Eugen "Gelu" Lapusneanu (chitara solo & ritmica), Nuno M. Silva (chitara), Paulo Borralho (bass) plus Paulo "Paulinho" Silva (baterie).
Noul EP este lansat pe data de 15 August 2006 prin KHOTICA | Productions (www.khaeotica.com), din Germania. MCD-ul contine cinci noi piese cu un sound metamorfozat: compozitiile sunt dominate de o atitudine unica de Pagan/Viking Metal combinata cu arhaice influente Folk, un adevarat stil ce poate generic fi etichetat drept Barbarian Folk Metal. Urmeaza un nou album de studio, programat pentru anul 2007, insa mai multe informatii vor fi anuntate pe masura confirmarii acestora!
Dupa lansarea in 2006 a EP-ului Hell & Heaven, ce s-a bucurat de un success general, hoarda barbara a pornit in ceea ce avea sa fie cunoscut sub numele de "Invazia Lusitana", un consistent turneu promotional pe tot cuprinsul Portugaliei ce a constat in zece date speciale de concert: una dupa alta, bataliile au propagat furtuna dezlantuita asupra audientei latine, astfel incat numele GOD devenind mult mai cunoscut si renumit; numarul celor ce au asistat si venit sa sustina trupa de-a lungul periplului live, cantand si bucurandu-se alaturi de cei de pe scena, sunt o dovada vie a succesului intalnit si a dedicarii deosebite a fanilor trupei! Si invazia era doar la inceput!!!
Pe 29 iunie 2007 trupa si-a serbat cea de-a 13-a aniversare printr-o aparitie live in orasul Moita din Portugalia, in clubul In Live Caf, avand invitati speciali pe scena si marcand cu solemnitate acest moment in calea vanitatii timpului efemer Acest turneu a prilejuit si revenirea lui Filipe Colombo "Lipe" Silva Costa (clape) in randul membrilor trupei, dar a semnificat si plecarea chitaristului Nuno M. Silva, acesta din urma fiind inlocuit la scurta vreme de catre Emanuel Carlos Sousa Baltazar. Mai tarziu, trupetii si-au reintregit formatia prin achizitia unei tinere muziciene de origine rusa, Galina Ievgenievna Belyaeva Ramos, la instrumente de suflat (fluier si flaut).
Un proaspat album de studio ce va purta titlul de Forefathers A Spiritual Heritage se afla in
pregatire si urmeaza sa fie lansat undeva pe parcursul anului 2008 E.H.. Trupa se va reintoarce cu un epos fulminant de Barbarian Metal strapuns in linii epice, un album conceptual dedicat stravechilor si demult uitatelor traditii barbare infierate cu viziuni violente marcate de un cult al sacrificiului si cuprinse de cruzimea sangelui! Vorbind despre o mostenirea folclorica bazata pe istoria si mitologia Dacica si a popoarelor barbare, noul disc va prezenta piese cu titluri precum Adunarea La Oaste (The Call To Arms), Imnul Razboinicilor O Hino Dos Guerreiros (The Warriors Hymn), Licoarea Zeilor Hydromel (Nectar Of The Gods - Ayle), Datina Mesagerului (The Messenger's Rite), Strabunii (The Forefathers), Legea Pamantului - A Lei Da Terra (The Rule Of The Land) and Triburile Infioratorilor Codri (Tribes Of The Frightening Forests)!
 
...si odiseea continua...
 
 
DISCOGRAFIE OFICIALA:
Iconografic 1 - Your Eye Demo (Independent, MC 1994)
Iconografic 2 - The Eye Of Superior Knowledge Demo (Independent, MC 1995)
Iconografic 3 - The Antropomorphic Image Demo (Independent, MC 1996)
A Perennial Spleen / Iconografic & Apotropaic (Eurostar Records, Split MC cu DIES IRAE 1997)
From The Moldavian Ecclesiastic Throne (Bestial Records, MC 1997)
Sublime (Bestial Records, MC 1998)
Aura (Independent, CD 2002)
Hell & Heaven (Khotica Productions, MCD 2006)
Forefathers A Spiritual Heritage (Khotica Productions, CD 2008)

COMPONENTA ACTUALA:
 
Constantin "Castor" Lapusneanu (voce)
Eugen "Gelu" Lapusneanu (chitara solo & chitara ritmica)
Paulo Borralho (bass)
Galina Ievgenievna Belyaeva Ramos (flaut & fluier)
Filipe Colombo "Lipe" Silva Costa (claviaturi)
Paulo "Paulinho" Silva (baterie & percutie)
 
DOMENII INTERNET:
 
Pagina Oficiala: www.god-band.pt.vu
Casa De Discuri: www.khaeotica-productions.com
MySpace: www.myspace.com/godthehorde
YouTube: www.youtube.com/profile?user=GODband
LastFM: www.last.fm/music/god