Biografie GodsmackGodsmack

Genuri muzicale:
NumetalAlternativeHeavy

Trupe similare:
Metallica  AC/DC  Iron Maiden  Slipknot  Truda  Guns N Roses  Linkin Park

Aceasta trupa americana a luat fiinta din initiativa lui Sully Erna, din Boston, Massachusetts, SUA. Erna fusese bateristul unei trupe locale din Boston, Strip Mind. Acesta pune bazele trupei Godsmack (denumita asa dupa o piesa de la Alice In Chains), in 1995, impreuna cu Robbie Merrill (bas), Tommy Stewart (tobe) si Lee Richards (chitara). Ultimii doi vor parasi trupa dupa cateva luni fiind inlocuiti de catre Tony Rombolo (chitara) si Joe Darko (tobe).
In noua formula, cu Erna la tobe, formatia inregistreaza un album in 1996 cu un buget de 2500$, ce se vinde prin magazinele locale Newbury Comics. Postul local de radio WAAF a descoperit piesa Keep Away" in stil heavy si a difuzat-o, trupa intrand in centrul atentiei si cucerindu-l pe Paul Geary, bateristul de la Extreme. Acesta i-a ajutat sa semneze un contract cu studioul de inregistrari PGE. Stewart revine in formatie.
In noua formula, grupul semneaza un contract Republic Records in luna iulie 1998. Albumul procesat la greu in studio (lansat de asemenea sub titlul de All Wound Up") devine cunoscut in America si se vinde in peste un milion de copii, in principal datorita faptului ca trupa apare la US Ozzfest si canta in deschiderea concertului Black Sabbath. Parerile cu privire la acest album sunt impartite, unii critici ii acuza ca au copiat muzica celor de la Alice In Chains si Mettalica pentru a fi originali.
Fara sa se coordoneze prea bine urmatorul album al trupei, Halloween" este lansat de-abia in 2000. Awake" nu primeste critici pozitive insa numarul fanilor creste substantial. Faceless" se bucura de un mult mai mare succes, debutand pe primul loc in topul american in luna aprilie 2003.

Stil: alternative metal/heavy metal/hard rock


Componenta:
Sully Ema - voce/chitara/tobe/keyboards
Tony Rombola - chitara
Robbie Merrill - bas/voce
Shannon Larkin - tobe/percutie

Discografie:

Godsmack
Awake
Faceless
IV

GODSMACK
www.godsmack.com
www.myspace.com/godsmack