Concert Goran Bregovic joi la Zone Arena in Bucuresti

de Buvnitz

Concert Goran Bregovic joi la Zone Arena in Bucuresti

Astazi, 20 mai, incepand cu ora 19:30, Goran Bregovic va concerta la Zone Arena, alaturi de Wedding and Funeral Orchestra.

Invitati speciali ai concertului vor fi Viorica si Ionita din Clejani, unii dintre cei mai laudati lautari ai Europei.

Goran Bregovic si-a inceput cariera muzicala la varsta de 16 ani, infiintand trupa Bijelo Dugme. Dupa 15 ani de turnee maraton alaturi de Bijelo Dugme, artistul a decis ca este momentul schimbarii si s-a retras pentru a scrie muzica de film: Timpul tiganilor, Arizona Dream, Train de Vie si multe altele.

Din 1995, fara sa abandoneze muzica de film si de teatru, Goran Bregovic si-a construit o noua cariera interpretativa, alaturi de Wedding and Funeral Orchestra. Repertoriul cuprinde piese celebre din muzica sa de film, interpretate live.

In partiturile lui Goran Bregovic se pot citi ecouri ale nuntilor evreiesti si tiganesti, incantatii din muzica bisericeasca, ortodoxa si catolica sau invocatii musulmane.

Orchestra sa de nunti si inmormantari este compusa din suflatori tigani, voci traditionale bulgaresti, chitara electrica, percutie traditionala, coarde si cor bisericesc.

Goran Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuti compozitori moderni din Balcani, a colaborat de-a lungul carierei sale cu numerosi artisti internationali: Iggy Pop, Ofra Haza, Cesaria Evora, Scott Walker, Sezen Aksu, George Dalaras, Kayah si multi altii.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: