Biografie GorefestGorefest

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  Behemoth

Tangled in Gore. Acesta a fost primul material care a dat nastere unui nou curent a metalului extrem. Era o caseta demo, ce prezenta una dintre cele mai joase si groase voci din death metal. Primul contract semnat de catre Gorefest a fost cu cei de la Foundation 2000, o casa de discuri independenta.
Inainte de inregistrarea lui Mindloss, trupa a mai lansat inca un demo, in 1990. Materialul a primit un feedback pozitiv. Avand rolul de support band pentru Carcass, trupa a concertat prin Belgia si Olanda, impresionand atat publicul cat si criticii de specialitate.
In 1992 Gorefest au semnat cu Nuclear Blast. Tobarul Hoogendoorn a fost data afara din cauza lipsei de interes, fiind inlocuit de catre Ed Warby (tobar in trupa Elegy). Aceasta mutare s-a efectuat cu 2 saptamani inainte de inregistrarea lui False. Albumul a insemnat un pas inainte din punct de vedere al compozitiei, tehnicii si a tematicii. Albumul s-a vandut foarte bine in Germania si Olanda.
A urmat un tur european alaturi de Deicide si Atrocity ce a inclus Germania, Suedia, Spania, Cehoslovacia si Anglia. In 1993 Gorefest au sustinut probabil cel mai grandios concert din cariera lor, la Dynamo Open Air situat in Eindhoven. De asemenea in 1993, Gorefest au sustinut un turneu cu Death.
Erase a fost inregistrat in 1994 alaturi de producatorul Pete Coleman. Albumul a aratat o parte mult mai matura, cu o noua directie in ceea ce priveste death metalul. Opinia publica a fost impartita, insa Erase s-a dovedit a fi un succes la capitolul vanzari internationale.
In 1996 Gorest a lansat Sole Survivor- o ruptura totala fata de vechiile materiale. A urmat Chapter 13, scos in 1996. Si acest album prezenta o noua directie muzicala. Insa dezastrul a purtat numele de Soul Survivor. Materialul prezenta chiar si influente de pop, asta pe langa noul stil muzical ce avea foarte multe elemente groovy.
Trupa a decis sa isi schimbe chiar si imaginea, lasand deoparte atitudinea si imaginea dura. In urma fiascoului rezultat de pe urma acestor decizii, trupa a decis sa se destrame in 1999.
In 2004 Gorefest s-au reunit, incepand sa cante pe la diverse festivaluri de vara. In 2005 a aparut La Muerte. Cu acest nou album, trupa s-a intors la vechiile radacini, compozitiile semanand cu cele de pe False. De productie s-au ocupat chiar membrii trupei, mixajul fiind facut de catre Tue Madsen (Antfarm Studios).
In martie 2007 trupa a intrat din nou in studio pentru a inregistra noul album intitulat Rise to Ruin.


Stil: death metal


Componenta:
Jan Chris de Koeijer - voce/bass
Frank Harthoorn - chitara
Boudewijn Bonebakker - chitara
Ed Warby - tobe

Discografie:  
1989 - Tangled in Gore Demotape
1990 - Horrors in a Retarded Mind Demotape
1991 - Mindloss - Foundation 2000
1992 - False - Nuclear Blast Records
1992 - Live Misery 7" Live EP - Cenotaph Records
1992 - Promotape 1992 - Nuclear Blast Records
1993 - The Eindhoven Insanity Live - Relapse Records/Nuclear Blast Records
1994 - Erase - Nuclear Blast Records
1994 - Fear EP - Nuclear Blast Records
1996 - Freedom CD/Single - Nuclear Blast Records
1996 - Soul Survivor - Relapse Records/Nuclear Blast Records
1998 - Chapter 13 - SRV/Nuclear Blast Records
2005 - La Muerte - Nuclear Blast Records
2007 - Rise To Ruin - Nuclear Blast Records
GOREFEST
www.gorefest.nl
www.myspace.com/gorefestofficial