Cronica Gorefest - Rise To Ruin

de Morrison

Cronica Gorefest - Rise To Ruin
Am avut placuta surpriza de a afla ca Gorefest inca se tin de treaba si ne vor incanta in 2007 cu un nou material. Iata ca acest material a ajuns si in mainile mele, cel putin varianta promo. Gorefest provin din Olanda si se numara printre cele mai vechi trupe de death metal, avand la activ peste 13 albume si o cariera ce dateaza inca din 1989.

In 1998 trupa a luat o pauza, revenind in 2005 cu un material intitulat La Muerte. In 2007 Gorefest ne incanta cu cea mai nou produs intitulat Rise To Ruin.

Cronica Cronica Gorefest - Rise To Ruin
Gorefest

La o prima ascultare materialul se prezinta foarte bine. La o a doua ascultare nu prea. Albumul incepe in forta cu piesa Revolt. Compozitia se prezinta foarte bine. Avem de-a face cu binecunoscutele structuri groovy precum si de un Ed Warby la inaltime.

Urmeaza Rise to Ruin, piesa ce poate reprezenta mai tot albumul. Cu cat asculti mai mult acest album, iti dai seama ca exista si cateva minusuri.

Compozitiile au cam imprumutat anumite idei, in special de la Vader( parerea mea). Chiar si Jan imprumuta cateva elemente din Vader.Plus ca se aseamana destul de mult cu piesele de pe La Muerte. The war on Stupidity parca mi-a adus aminte de albumele vechi, avand o compozitie pe atat de ritmata, pe atat de brutala.

Un element bun al acestui album sunt tempourile. Ele se bazeaza in special pe partile rapide, insa lasa loc si pentru cele medii ocazie cu care Gorefest isi etaleaza calitatile de instrumentisti. A Question of Terror se bazeaza in special pe aspectul melodic si pe solouri. E intradevar o piesa de luat in seama.

Urmeaza Babylon's whores, probabil cea mai buna piesa de pe album. In viziunea rockerului roman, compozitia de fata ar putea fi denumita drept piesa de voie buna. Si cam asa e. Are ritm, are brutalitate, are solouri, are armonii.

Cronica Cronica Gorefest - Rise To Ruin
Gorefest

Mi se pare una din cele mai bune piese din 2007. Din nou, trebuie sa pun accentul pe Ed Warby, unul din cei mai buni tobari din aria death. Speak When Spoken To continua linia de ansamblu de pe Babylon's whores. Alta piesa etalon este Murder Brigade.

Chiar daca la inceputimi dadea impresia ca ar fi o piesa Vader, sunt multumit de compozitie in special de ultimele fragmente. Ultima piesa, The End Of It All se concentreaza mult pe aspectul brutal/tehnic si ne ofera cateva riffuri demne de luat in seama.

Per total albumul se prezinta bine, dar nu reuseste sa se ridice la nivelul vechiilor materiale Gorefest. Principala problema cu acest album este ca se aseamana foarte mult cu La Muerte. Ce am uitat sa mentionez este ca de data aceasta bassul constituie un element important al acestui album. Oricum, ma bucur ca Gorefest inca se tin de treaba. "And so we rise to ruin".

GOREFEST
www.gorefest.nl
www.myspace.com/gorefest187


Fane
Nota: 8/10

Tracklist:

1. Revolt
2. Rise To Ruin
3. The War On Stupidity
4. A Question Of Terror
5. Babylon's Whores
6. Speak When Spoken To
7. A Grim Charade
8. Murder Brigade
9. The End Of It All


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook