Interviu cu GOREFEST

06 August 2007 Morrison

Interviu cu GOREFEST
Share pe Facebook
Salutari si inainte de toate felicitari pentru noul vostru album.

Multumim, iti multumim mult.

Crezi ca inspiratia pentru Rise To Ruin si La Muerte au legatura cu pauza de sapte ani pe care ati facut-o?

Da, in mod sigur cred ca ne-a ajutat sa ne concentram din nou asupra scopului pentru care acesta trupa exista. Nu ne-a propus niciodata sa ne reformam si sa ne schimbam stilul, dar o absenta de 7 ani iti da o perspectiva diferita asupra lucrurilor.Cum au prins contur piesele de pe noul album si care este mesajul lor?

Eddie si Boudewijn au scris toate piesele in decursul a sase luni, le-au rescris de nenumarate ori, au aruncat mult material, au simplificat si refinisat. Stii si tu de altfel, in asta consta compunerea pieselor. In ce priveste mesajul, n-am idee. "Metalizati-va pana la capat", probabil, hahaha.

Cine a fost responsabil cu grafica copertii?

A fost realizata de Rob Middleton, care a mai facut si copertile pentru False si La muerte. A mai realizat grafica si pentru Napalm Death.

La sfarsitul anilor 90, de ce ati ales sa va schimbati imaginea si care a fost reactia trupei in legatura cu esecul albumului Chapter 13?

Nu cred ca am avut niciodata o imagine propriu-zisa, pe care sa o putem schimba. N-am inceput dintr-o data sa purtam haine diferite sau ceva de genul asta. N-am fost niciodata o trupa care sa puna accentul pe imagine, cum fac alti muzicieni. Am experimentat insa foarte mult in ce priveste sunetul, pentru ca asta ne place sa facem.Nu este ceva ce ne propunem constient sa facem, pur si simplu se intampla cand scrii muzica. Nu ne-am preocupat niciodata sa facem muzica pentru a multumi pe altcineva decat pe noi insine. Daca incepi sa scrii muzica pentru un grup de oameni, la fel de bine te-ai putea lasa de muzica, pentru ca vei compune de rahat.

Esecul, sau fiasco-ul, asa cum l-ai denumit tu atat de delicat, n-a fost niciodata perceput de noi ca atare. Eu inca mai cred ca Chapter 13 este unul dintre cele mai bune albume ale noastre, si il sustin suta la suta. Daca altora nu le place, e problema lor. Nu-l ascultati.In orice caz, nu acest album a destramat trupa. Pur si simplu n-am mai vrut sa fim o formatie, asa ca ne-am despartit. E foarte simplu.

Cat de greu a fost sa faceti o revenire Gorefest?

Singurul lucru cu adevarat dificil a fost sa incepem sa ne vorbim din nou. Odata realizat acest pas, am inceput pur si simplu sa compunem muzica impreuna. Din fericire, Nuclear Blast s-au aratat interesati sa lanseze aceste piese, astfel ca le-am compus asa cum trebuie. Cam asta a fost totul, pe bune.

Care a fost reactia fanilor cand ati cantat live piesele de pe albumul La Muerte?

Cred ca au placut majoritatii acestora. Se gasesc intotdeauna oameni care astepta sa canti altceva, dar nu poti sa-i multumesti pe toti, nu-i asa? Asa ca incercam sa ne multumim doar pe noi, si daca cineva se arata interesat, atunci este un bonus.

Sunteti multumiti de Nuclear Blast?

Da, foarte mult. Este o casa de discuri excelenta daca esti o trupa metal, pentru ca Nuclear Blast este condusa de oameni care asculta metal si stiu ce sa faca cu acest gen de muzica. N-au fost niciodata lipsiti de onestitate fata de noi, ceea ce este mare lucru in zilele nostre.De ce ati ales sa inregistrati vocea pentru "Rise to Ruin" in Danemarca?

Tue Madsen a considerat ca se poate ocupa mai bine de JC daca vor lucra impreuna in studiourile Antfarm. a avut dreptate in final, a iesit splendid. Nu cred ca vocea lui lui JC a sunat vreodata mai bine ca pe acest album.

Cum ai compara noul album cu "La Muerte"?

Este mult mai rapid, asta e sigur. Cred ca este un set de piese mai coerent. "La Muerte" a fost putin cam imprastiat, in ce priveste structura sa, probabil pentru ca vine dupa o absenta indelungata si am vrut sa punem in acest material tot ce aveam. "Rise To Ruin" este un album mai inchegat, cred.

Ce au facut membrii trupei in pauza de sapte ani?

Multe lucruri diferite. Eddie a lucrat cu Arjen Lucassen, Boudewijn si-a terminat studiile de chitara, JC a facut ceva cu totul si cu totul diferit cu Coldpop Culture, iar eu am baut o gramada...

Ce chitara ati folosit pe "Rise to Ruin"?

Inca din '93, folosim chitari Gibson, mai precis Marshalls si Mesas. Fara pedale si alte efecte de distorsionare a sunetului. Dati naibii toate aceste prostii si incepeti sa cantati!

Aveti de gand sa mai scoateti un album live? Cum a fost "The Eindhoven Insanity"?

Nu, nu cred. "Eindhoven Insanity" a fost ceva de moment, o intamplare fericita daca vrei. Nu imi plac foarte mult albumele live. De obicei sunt doar niste Best Of-uri. O ocazie de a face bani. S-ar putea totusi sa scoatem un DVD, asta chiar ar fi interesant.Ok, ei bine, cam asta a fost. Multumesc pentru timpul acordat. Ultimele cuvinte iti apartin...

Sper ca cititorii vostri sa acorde albumului "Rise To Ruin" o sansa. Daca apreciaza cu adevarat heavy metalul, sunt sanse mari sa le placa!

Bafta!

Fane versus Frank Harthoorn / Gorefest

Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook