Biografie GorgorothGorgoroth

Genuri muzicale:
Black

Trupe similare:
Negura Bunget  Cradle of Filth  Venom  Dimmu Borgir  Behemoth  Immortal  Marduk

Gorgoroth a fost format in 1992 de catre chitaristul Infernus, vocalul Hat si tobarul Goatpervertor. In 1993,trupa si-a lansat primul demo intitulat A Sorcery Written In Blood. De asemenea a fost lansat si ca un split album alaturi de Burzum. Dupa ce demoul a fost lansat, Gorgoroth a semnat cu Embassy Records si au inceput lucrul la albumul de debut, Pentagram. Samoth din Emperor a inregistrat bassul pentru acest material.
Dupa ce Pentagram a fost lansat, Goat a parasit formatia finnd temporar inlocuit de catre Frost (Satyricon). A urmat inregistrarea lui Antichrist, al doilea material lansat. Vocalistul Hat a decis sa paraseascca trupa in 1995. Hat a fost inlocuit de catre celebrul Pest. Antichrist a reprezentat un succces, iar trupa s-a apucat de sustinut concerte alaturi de Cradle of Filth. Au mai existat si cateva turnee prin Norvegia si Anglia, alaturi de Satyricon si Dissection.
A urmat Under the Sign of Hell (1997), iar o data cu acest nou album Gorgoroth a participat si la primul turneu european in calitate de headliner. In 1998 trupa a semnat cu Nuclear Blast, iar primul album lansat sub egida lor a fost Destroyer. In 1999 trupa a lansat Incipit Satan, un material ce se distanta de albumele precedente, albumul continand influente de industrial, dark ambient si noise. Piesa When Love Rages  Wild in My Heart a fost cantata alaturi de Danzig.
Dupa cateva schimbari consecutive de componenta, Gorgoroth a inceput lucrul la un nou album, Twilight of the Idols. Albumul a reprezentat pentru trupa o intoarcere la stilul black metal, insa cu o abordare diferita. Dupa Twilight of the Idols, Gorgoroth au reziliat contractul cu Nuclear Blast.
In 2006 trupa a lansat Ad Majorem Sathanas Gloriam, prin Regain Records. Trupa a apelat din nou la serviciile lui Frost. Albumul este considerat drept o capodopera, fiind apreciat mai ales de critici.

Stil: black metal

Componenta:
Gaahl - voce
Infernus (Roger Tiegs) - chitara, voce, bass, tobe - (1992-)
King Ov Hell - Bass - (1999- 2006,2007)
Skagg (Stian Lagreid) - chitara (Live performances only)
Dirge Rep (Per Husebo) - Drums (Live performances only)


Discografie:
Pentagram - Malicious Records/Century Black/Season of Mist (1994)
Antichrist - Malicious Records/Century Black/Season of Mist (1996)
Under the Sign of Hell - Malicious Records/Century Black/Season of Mist (1997)
Destroyer - Or About How To Philosophize With the Hammer - Nuclear Blast (1998)
Incipit Satan - Nuclear Blast (2000)
Twilight of the Idols - In Conspiracy With Satan - Nuclear Blast (2003)
Ad Majorem Sathanas Gloriam - Regain Records (2006)
GORGOROTH
www.gorgoroth.org
www.myspace.com/gorgorothmyspace