Gaahl provoaca conflicte intre Biserica si Teatru

de Buvnitz

Gaahl provoaca conflicte intre Biserica si Teatru

Directorul artistic al Teatrului National din Bergen unde Gaahl va juca in piesa Svartediket este atacat atat de Biserica cat si de organizatorii Festivalului International din Bergen, organizatie ce va gazdui prima piesa de teatru black metal din istorie.

Bjarte Hjelmeland este fortat sa-l inlature pe Gaahl din distributie tocmai datorita declaratiilor sale legate de Biserica si religie.

Dupa ce aparitia lui Gaahl in piesa a fost facuta publica, artistul a subliniat inca o data opinia sa cu privire la Biserica:

'Mi-am lasat in urma trecutul insa inca am o atitudine anti-Crestina. Crestinismul nu are ce cauta in aceasta tara. Atata timp cat Biserica va avea puterea suprema poporul norvegian nu ar trebui sa o sprijine. Valoarea simbolica a distrugerii acestui simbol este importanta.' a declarat acesta.

Hjelmeland va calatori in Oslo pentru a avea o discutie cu Gaahl in urma careia va stabili daca va renunta sau nu la serviciile acestuia.

'Este important, atat pentru mine cat si festival, sa intelegem exact atitudinea lui Gaahl. Credintele mele se afla la pol opus, ma consider Crestin si am urmat cu strictete aceasta religie. Totusi nu condamn oamenii cu o opinie diferita.' a declarat Hjelmeland.

'Nu sunt in tema cu trecutul lui Gaahl si sincer nu ma asteptam sa faca asemenea declaratii. Problema nu este simpla si ne aflam intr-un conflict de opinii ce poate degenera. Este dificil sa invoc libertatea de exprimare in apararea lui Gal. Pana un alta Biserica ar putea cataloga faptele lui drept acte criminale.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: