Cronica Grave Digger - Liberty Or Death

de Morrison

Cronica Grave Digger - Liberty Or Death

Germanii Grave Digger vin in 2007 cu cel de-al 13-lea album de studio, intitulat Liberty Or Death, in stilul obisnuit presatat pe materialele precedente, speed/heavy metal.

Genul respectiv nu permite formatiilor prea multe inovatii, si de la prima prima piesa de pe acest album m-am temut ca voi asculta o reluare a albumelor precedente, atat la nivelul soundului cat si la cel al tematicii.

Cronica Cronica Cronica  <a href=GRAVE DIGGER - Liberty Or Death" />
Grave Digger


Lucrurile nu stau chiar asa, desi Grave Digger nu aduc multe lucruri in plus fara de ultimele materiale, "Rheingold" (2003) si The Last Supper" (2005), cateva piese de pe Liberty Or Death" sunt destul de catchy si departe de a fi monotone.

Materialul se deschide cu o piesa mai putin rapida, cea self-titled, urmata de "Ocean of Blood", care te prinde prin ritmul sau rapid si riff-urile bine realizate. "The Terrible One" este realizata in stilul Manowar, in special in ce priveste

versurile

si tematica.

Una dintre cele mai bune piese ale albumului, "Shadowland", cu o constructie mai complexa, cu intro si outro, aduce o mare varietate, cateva schimbari de ritm si un solo de chitara impresionant din partea lui Manni Schmidt (ex-Rage). Piesa are in plus cateva pasaje acustice, care creaza o atmosfera densa, in acord cu ritmul prestat pe album.

Cronica Cronica Cronica Grave Digger - Liberty Or Death
Grave Digger


"Forecourt To Hell" aduce niste riff-uri inspirate in stilul Judas Priest de pe albumele mai vechi. Vocea se evidentiaza destul de mult in aceasta piesa, puternica si clara, oferind oarecare dramatism. Liberty Or death" se incheie in aceeasi amniera in care adebutat, cu o piesa mai putin ritmata, mai slow, Massada", pe care daca nu ma insel poate fi auzita si o voce feminina sau chiar mai multe.

Conceptul albumului este interesant, Grave Digger au insistat asupra acestuia inca dinainte de aparitia albumului, este vorba despre ideea de libertate asa cum a fost ea inteleasa in diverse perioade din istoria omenirii.

Cronica Cronica Cronica Grave Digger - Liberty Or Death
Grave Digger


Un punct forte al albumului sunt refrenele extrem de catchy ale unor piese precum Ocean of Blood", The Terrible One", Shadowland" si Forecourt to Hell".

Chiar daca dupa parerea multora un material destul de mediocru, lipsit de stralucire, albumul se aduga colectiei impresionante ca numar din discografia trupei germane.

GRAVE DIGGER
www.grave-digger.de
www.myspace.com/gravedigger1

Cristina
Nota: 7.5/10

Tracklist:

1.Liberty or Death
2.Ocean of Blood
3.Highland Tears
4.The Terrible One
5.Until the Last King Died
6.March of the Innocent
7.Silent Revolution
8.Shadowland
9.Forecourt to Hell
10.MassadaDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: