Trupa Gray Matters revine in universul muzical autohoton cu o noua piesa si un nou videoclip

de Cristi Nedelcu

Trupa Gray Matters revine in universul muzical autohoton cu o noua piesa si un nou videoclip


'U n s p r e z e c e' este numele primului single din proaspatul material discografic pe care cei patru membri ai grupului l-au lucrat de-a lungul ultimelor luni.

Piesa este compusa in limba romana si vine cu o schimbare de stil care se inscrie perfect in linia nonconformista cu care Gray Matters v-a obisnuit deja.

Rockul alternativ romanesc mai castiga astfel o tusa originala si in ciuda timpurilor dificile pe care impreuna le traversam, muzica devine din nou salvatoare.

Despre 'U N S P R E Z E C E', noua solista a trupei, Andreea Marandoiu, declara:

"U n s p r e z e c e' inseamna dualitate. Doua suflete, doua minti intr-un singur corp care se lupta in necunoscut pentru un nou inceput.

Versurile piesei provin dintr-un univers nocturn. Cand se sfarseste ziua, intamplarile din viata mea devin mai clare de parca nu ar mai exista niciun fel de interferenta care le-ar putea deforma originea. Noaptea mi-e o prietena buna si imi da avantul creatiei.

Piesa contureaza viata ca o imagine teatrala a actiunilor noastre si pune accentul in prima instanta pe influenta altor energii asupra misiunii noastre primordiale.

'U n s p r e z e c e' este un big bang interior. Am simtit esecul ca pe un cutit in piept, fiecare cutit a fost o noua trezire la realitate, mi-am dat viata in fiecare zi, ca un fluture

'U n s p r e z e c e' este curajul de a prelua rolul de papusar pentru propria viata. Timpul a murit candva, dar eu imi deschid aripile si azi, le voi deschide si maine. Nu ma mai zbat in pumnul nimanui."

Clipul piesei a fost filmat de regizorul Ion Puican care, alaturi de dansatoarea Ingrid Bliortu, a reusit sa transpuna in imagine si miscare gandurile, visele, starile si mai ales puterea versurilor. Filmat one-shot, intr-un cadru translucid, in lumina difuza a ultimelor zile de vara, clipul este practic subtitrarea unei emotii pe muzica.

Oricare dintre noi se poate regasi la fiecare capat al sforilor invizibile care infasoara si desfasoara pasii dansatoarei. Delicatetea si furia, iubirea si ura, avantul si renuntarea, puterea si declinul, totul dual, balanta a sinceritatii interioare de care fieacare ar trebui sa fie constient.

'U n s p r e z e c e' este despre iertare si metamorfoza, ca o suprema masura a echilibrului interior.

'U n s p r e z e c e' este noul simbol al imperfectiunii asumate si exprimate. Introvert si extrovert, in egala masura, niciodata destul pentru ceilalti, niciodata prea mult pentru noi...sau invers.

U n s p r e z e c e este despre curaj si strigat, despre oglinzi care nu mint, despre tine insuti, cu umbre si lumini deopotriva.

Trupa Gray Matters s-a format in anul 2014 cand membri au inceput sa lucreze la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative rock. Bipolar, Zbor sau See The Sun sunt cateva din piesele cu care au impulsionat moshpitt-ul cluburilor sau festivalurilor. Pe Gray Matters i-ati putut vedea la Sziget Festival in 2016 si Electric Castle in 2017 sau Bucovina Rock Castle si Posada Rock Festival in 2018.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook