Broadway Idiot - Un documentar despre adaptarea scenica a albumului Green Day

de Ana-Maria Gavrila

Broadway Idiot - Un documentar despre adaptarea scenica a albumului Green Day


"Broadway Idiot" este un film ce documenteaza adaptatea scenica a albumului "American Idiot" al celor de la Green Day, si va avea premiera in octombrie, in Statele Unite si Canada.

Documentarul "Broadway Idiot" a fost regizat de Doug Hamilton si a fost prezentat pentru prima data in cadrul festivalului South by Southwest, undeva la inceputul acestui an. Responsabil cu regia adaptarii scenice a albumului "American Idiot" a fost Michael Mayer, care a scris scenariul impreuna cu Billie Joe Armstrong. "Principala mea temere era legata de faptul ca va iei ceva absurd" povestese Mayer.

Aparut in 2004, "American Idiot" este un album vehement impotriva situatiei politice de la acea data, fiind lansat cu putin inaintea alegerilor prezidentiale din Statele Unite, dar care le-a adus membrilor Green Day un Best Rock Album in cadrul Grammy Awards 2005. "Personajele" sale sunt "Jesus of Suburbia" si "Whatsername", ce apar si in piesa de pe Broadway. Billie Joe Armstrong s-a alaturat pe scena echipei de actori.

Mai jos puteti urmari trailerul documentarului "Broadway Idiot" :

Broadway Idiot Trailer from Broadway Idiot on Vimeo.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook