Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses

de Morrison

Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses
Norvegienii de la Cronica Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses - The Acoustic Verses continua sa sfideze clasificarile cu acest nou album "The Acoustic Verses". La inceput, erau cunoscuti ca o trupa de progressive metal cu albumul lor ca o piatra indicatoare "Light of Day, Day of Darkness", apoi au luat o directie mai hard rock cu "A Blessing in Disguise" si "The Quiet Offspring".

Faptul ca Cronica Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses - The Acoustic Verses cauta mereu sa exploreze lucrui noi, diferite si emotionante, poate fi partial responsabil pentru ca sunt considerati una dintre cele mai putin comerciale trupe, deoarece imediat ce ai impresia ca ai inteles stilul lor, lanseaza ceva cu totul diferit. "The Acoustic Verses" este din nou foarte diferit de materialele anterioare.

Nu este un album folk, desi se pot recunoaste cateva influente. Trupa a luat o directie lenta, fara chitare electrice heavy, folosind si alte instrumente ca melotron, vioara, violoncel, pian sau instrumente de percutie.

Cronica Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses - The Acoustic Verses
Cronica Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses - The Acoustic Verses

Multe dintre aceste piese sunt destul de deschise si in unele parti recunoastem cu greu aceeasi trupa care este responsabila pentru celelalte materiale lansate. "9-29-045" este cu siguranta piesa de rezistenta aici, oferind o armonie impresionanta.

Spre sfarsitul melodiei incep sa isi faca aparita cateva influente simfonice, dar ca si restul albumului, acest track se bazeaza mai mult pe subtilitati si emotii decat pe ambitie si stilul umflat, pentru a transmite un produs foarte bine realizat. Instrumentalul de pian "Childs Play Part 3", face loc pentru piesa mai directa "High Tide Waves", unde Nordhus repeta aproape disperat "Holding head above water / ain't gonna drown", inainte sa faca loc unei pauze instrumentale asemanatoare stilului Opeth.

Cronica Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses - The Acoustic Verses
Cronica Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses - The Acoustic Verses

"The Acoustic Verses" poate fi considerat o surpriza a anului 2006. In timp ce nu pare sa faca vreun efort pentru a egala materialele mai ambitioase Cronica Cronica Green Carnation - The Acoustic Verses - The Acoustic Verses, este un pas inainte sesizabil, fata de ultimele doua albume, si pastreaza multe dintre sunetele melancolice si atmosfera frumoasa aproape gotica. Desi nu este un album metal, probabil nici progresiv, merita ascultat, iar oricine are un gust pentru muzica trista, folk si acustica va aprecia acest material la adevarata lui valoare.

GREEN CARNATION
www.greencarnation.no
www.myspace.com/greencarnation

Harry Haller
Nota: 7/10

Tracklist:


1. Sweet Leaf
2. The Burden is mine... alone
3. Maybe?
4. Alone
5. 9-29-045
6. My Greater Cause, Part I
7. Home Coming, Part II (Instrumental)
8. House of Cards, Part III
9. Childsplay Part III (Instrumental)
10.High Tide Waves


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook