Biografie GrimegodGrimegod

Genuri muzicale:
Doom

Trupe similare:
My Dying Bride  Amorphis  Anathema  Paradise Lost  Gothic  Lake Of Tears  Heaven And Hell

Grimegod a luat nastere in 1991 in Arad. Membrii fondatori sunt Tibor (voce) si Hoit (chitara). Trei ani mai tarziu, a aparut si primul demo care a fost vandut in peste 500 de exemplare. Acesta se intituleaza Never Come Back, fapt pentru care Grimegod este considerata drept prima trupa de death-doom din Romania.
Primul album, Under The Sad And Silent Sky a fost inregistrat un an mai tarziu, in studiourile Pacific Home Studio. Trupa a obtinut a 3-a pozitia in topul Heavy Metal Magazine, iar albumul a fost vandut in aproximativ 900 de copii. Al doilea disc, Dreamside Of Me, este primul lansat sub egida Bestial Records. Acesta a fost vandut in peste 1500 de exemplare. HMM i-a declarat cea mai buna trupa din 1997.
In 1998, Grimegod au lansat The Dark Side - Pain In Another Dimension. A fost descris drept un album experimental, datorita tobelor digitale, plus samplere. Al 4-lea album, With Broken Wings, poate fi gasit si astazi la Bestial Records. Incepand cu 2001, Grimegod au fost invitati la diverse festivaluri majore, inclusiv evenimente din Ungaria, alaturi de Sear Bliss si Mystic Circle (in Romania).
In 2006, Grimegod au cantat in fata a peste 1500 de oameni, in deschidere la Tiamat. In ianuarie 2007, Hoit si Bogdan au parasit trupa. Acestia au fost inlocuiti de Tibor si Oribilu. Momentan, trupa lucreaza la un nou album, iar o parte din piese au fost prezentate in cadrul festivalului Metal Healing din Grecia.

Stil: doom/death metal
Componenta:
Tibor - voce/chitara
Jetu - chitara
Oribilu - bas
Freak - tobe

Discografie:
Never Come Back (1994)
Under The Sad And Silent Sky (1995)
Dreamside Of Me (1997)
The Darkside...Pain In Another Dimension (1998)
With Broken Wings (2000)
Cosmar Prefabricat (2006)
GRIMEGOD
www.myspace.com/grimegodband