Biografie Guano ApesGuano Apes

Genuri muzicale:
NumetalAlternative

Trupe similare:
Slipknot  Linkin Park  Vita de Vie  Evanescence  Korn  Green Day  Coma

Guano Apes a fost infiintat in luna martie 1994. Dennis, Henning si Stefan erau deja impreuna si cautau un solist vocal. In cele din urma au cunoscut-o, prin intermediul unui prieten al lui Dennis, pe Sandra, la o petrecere universitara organizata in orasul lor natal, Gottingen.
Sandra i-a uimit pe baieti, Dennis afirmand el insusi ca ori de cate ori vedea o solista intr-o trupa rock ramanea surprins, nefiind foarte convins ca asta cauta. Ceea ce a uimit a fost tonalitatea flexibila a vocii ei: uneori tandra, alteori nervoasa sau chiar agresiva. O data cu venirea Sandrei formatia a inceput sa se impuna pe piata. Titlul trupei provine de la o combinatie de cuvinte si a fost ales astfel incat sa intruchipeze stilul muzical abordat. La inceput Guano Apes a inceput sa cante in locatii mici, baruri si cluburi, insa in 1996 au participat la o competitie alaturi de alte 1015 trupe, castigand concursul german The Local Heroes" organizat de catre postul TV Viva2. Premiul a constituit o oferta de a isi inregistra albumul ce avea sa se intituleze Proud Like A God". Primul lor cantec este Open Your Eyes", urmat de catre Rain" si de Lords Of The Boards"; ultima piesa a uimit publicul din Europa fiind aleasa pentru imnul campionatului de snowboarding din Austria, 1998.
Prin intermediul albumului Proud Like A God" cantaretii au ajuns pe primele locuri ale topurilor europene. In luna martie 1999, Guano Apes a sustinut primele doua concerte in America, la Austin si Boston, spectatorii fiind surprinsi de calitatea muzicii si de energia provenita din partea unei trupe necunoscute. Proud Like A God" a fost lansat in Portugalia in 1999 unde Guano Apes a sosit pe data de 31 mai 2003 pentru a concerta la Paradise Garage"; trupa ramane surprinsa de faptul ca desi cantau in premiera foarte multi i-au recunoscut. In 1999 sustin doua concerte la T99 Festival, in fata a 60.000 de spectatori si la Festivalul de la Paredes de Coura.
In 2000 Guano Apes revin in Portugalia pentru a prezenta cateva cantece noi in cadrul a doua concerte desfasurate cu casa inchisa la Lisabona si la Oporto pe 12 si 13 martie 2003. In luna mai a aceluiasi an a realizat albumul mult-asteptat Don't Give Me Names" ajuns rapid pe primul loc in topurile europene, inclusiv in cel portughez. Lanseaza la scurt timp melodiile Big In Japan" si No Speech" (al carei videoclip este filmat in Los Angeles si Las Vegas, in timpul turneului), Living In A Lie" si Dodel Up". Don't You Turn Your Back On Me" a fost ales pentru coloana sonora a filmului german Meschugge". In 2001 Guano Apes a cantat live in Europa, inregistrand intre timp noul album ce avea sa fie lansat in vara lui 2002. In 2001 Sandra compune si canta alaturi de Apocaliptica Path vol II" dupa care confirma ca este gata sa porneasca intr-o cariera solo,dar fara sa plece din formatie.
In 2003, dupa 3 ani de pauza grupul a lansat cel de-al treilea album, Walking On A Thin Line", primul single extras fiind You Can't Stop Me". In timpul pregatirii acestui album Guano Apes s-a schimbat foarte mult, modificarile fiind atat la nivel estetic: isi schimba logo-ul cat si in ceea ce priveste stilul. Dupa toate aparentele Walking On A Thin Line" este cel mai bun album al trupei de pana acum. Trupa s-a despartit imediat dupa lansarea lui Planet of The Apes, in 2004.

Stil: alternative rock / numetal

Componenta:
Sandra Nasic - voce
Henning Rumenapp - chitara
Stefan Ude - bas
Dennis Poschwatta - tobe/voce


Discografie:
Proud Like a God (1997)
Don't Give Me Names (2000)
Walking on a Thin Line (2003)
Live (2003)
Planet of the Apes (2004)
Lost (T)apes (2006)
GUANO APES
www.guanoapes.org