Cronica H8 in Suburbia: Balls to the Wall

de Morrison

Cronica H8 in Suburbia: Balls to the Wall
Clubul Suburbia a gazduit in seara zilei de 23 septembrie un eveniment care din pacate se intampla din ce in ce mai rar, de fapt cam o singura data pe an.

Este vorba de concertul sustinut de H8, in compania celor de la DeadEye Dick.

Pentru un anumit segment al publicului gustator de metal si nu numai, recitalul a capatat o importanta majora drept dovada si faptul ca in momentul in care H8 au intrat pe scena clubul devenise deja neincapator. Un sentiment extraordinar sa vezi ca la evenimente de hardcore reusesti sa aduni un numar de peste 200 de oameni. Un sentiment la fel de incredibil este apropierea dintre fiecare, adevaratul spirit al acestui gen muzical.

"Opening act" au fost cei de la Deadeye Dick, trupa tanara cu gusturi muzicale la fel de proaspete. Mai exact, un deathcore cu ceva accente de grind. Desi tehnic nu exceleaza, este genul de formatie cu forta si atitudine, elemente de baza pentru un concert.
Si pana la urma, daca totul vine din suflet chiar nu ai motive sa-ti etalezi abilitatile de mare instrumentist. Idei muzicale directe si precise.

Totusi, trebuie sa remarc faptul ca noul vocal pare adus dintr-un cu totul alt "film". Nu contest calitatile sale vocale, ci pur si simplu ca atitudinea precum si infatisarea nu se potrivesc deloc in context. Intr-o scena in care multe trupe inca sunt blocate la muzica anilor 80 si la coveruri Metallica, e placut sa vezi o trupa tanara cu astfel de ambitii. DeadEye Dick au inceput cu dreptul, ramane sa vedem ce se intampla in viitor.

Pe masura ce asculti si intelegi muzica, H8 devine mai mult decat o trupa fiind de altfel printre putinele formatii din tara care au un mesaj direct, un mesaj in care fiecare din noi ne regasim. versuri inspirate din viata reala, emotii cat se poate de actuale.

Am asistat la un show absolut incredibil, atat din partea trupei cat si a unui public extrem de devotat. 200 de oameni au cantat Cerc Vicios, SMMF sau Pumn langa pumn, aceeasi oameni care cunosc notiunea de crowd surfing, stage diving sau mosh pit. Una din putinele ocazii cand ne-am simtit cu adevarat "afara", in ciuda faptului ca Aliosha a spus la un moment dat "Traim in Romania si aici vom muri".

Prestatie absolut impecabila, fara greseli in executie si de asemenea un sunet foarte bun. S-a inceput cu Din Trecut urmand apoi un adevarat regal cu Arena, Hotarat, Legile, SMMF, Cerc Vicios (cantat de 2 ori), Pumn langa Pumn.

Atmosfera pur hardcore a fost simtita de fiecare in parte, a existat acel sentiment de unitate. Si cum intre H8 si fani exista o relatie puternica, Aliosha a preferat sa cante mai degraba in public decat pe scena. Receptivi, cei din primele randuri l-au "ridicat" deasupra tuturor.

Noua compoenta (cu Costin Chioreanu la bass) pare ceva mai compacta, vocea de fundal asigurata de 13 fiind naturala, plina de energie.

Nu imi este deloc greu sa spun ca H8 a fost cel mai tare concert cu o trupa autohtona din ultimii doi ani. Un show absolut complet. Interpretare si atmosfera de nota zece!

"Bine ai venit in arena, totul sau nimic. Pune-ti masca, danseaza pe sarma vietii. Esti pregatit?"

Gisaz

Galerie foto H8 si DeadEye Dick in Suburbia


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook