Haggard canta la Cluj-Napoca!

de Morrison

Haggard canta la Cluj-Napoca!
Pe 18 noiembrie 2008, Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca gazduieste un concert special Haggard.

Ora: 20.00

Bilete: 60 RON pana in data de 10 noiembrie, 70 RON dupa data de 10 noiembrie
Numar limitat de bilete: 900 de bucati!

Locurile de unde se vor procura biletele vor fi anuntate in cel mai scurt timp.

Dupa succesul obtinut la Bucuresti in luna februarie a acestui an, Haggard revin in Romania pentru a prezenta noul album discografic, Tales Of Itiria", de aceasta data in inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca.

Concertul va fi unul special si se va adresa atat amatorilor de muzica rock, cat si celor care asculta muzica clasica.

HAGGARD este cea mai importanta formatie germana, adepta a stilului symphonic metal. In anii de inceput, 1991-1994, membrii trupei au abordat stilul death metal, urmand ca apoi sa se axeze pe stilul care i-a consacrat, un stil destul de greu de definit - symphonic metal cu puternice influente clasice, medievale, dar si de death metal si doom metal.

Anul 1995 a fost unul decisiv in ceea ce priveste stabilirea unei directii muzicale, elementele clasice devenind din ce in ce mai prezente in muzica celor de la Haggard prin cooptarea unor noi membrii, virtuozi ai unor instrumente precum vioara, pian sau cello. Dupa lansarea materialului Once...Upon A December's Dawn" reactiile publicului au fost de-a dreptul euforice, motiv pentru care trupa a decis sa-si dezvolte noul stil. In anul 1996, Haggard avea in componenta 16 membri!

Din 1996 pana in 2008 Haggard a inregistrat cinci albume si un DVD, intreaga activitate concentrandu-se in jurul lui Asis, chitaristul si solistul vocal al trupei. Ultimul album realizat, intitulat Tales Of Itiria", care urmeaza sa fie lansat in data de 29 august, a beneficiat de numeroase recenzii pozitive din partea presei de specialitate si urmeaza sa beneficieze de un turneu de promovare in Europa, care va ajunge si in Romania.

Tales Of Iritia" este un material cu puternice valente de muzica clasica, in care vocea si riff-urile agresive ocupa un loc secund, clapele, acordurile de vioara, instrumentele muzicale specifice evului mediu, vocea sopranei si nu in ultimul rand corurile din fundal creand un sunet aparte acestui produs.


O galerie foto a concertului Haggard din Preoteasa poate fi vazuta aici: Haggard la Preoteasa (10.02.08)

Cronica de concert poate fi citita aici: Haggard la Preoteasa (nominal)

O galerie foto a concertului Haggard si Amorphis de la Romexpo poate fi gasita aici :
Galerie Foto Haggard si Amorphis la Romexpo (09.02.08)


Cronica de concert poate fi citita aici: Cronica Haggard si Amorphis la Bucuresti

Promusic ProdDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: