Vicious Rumours si Death Destruction canta alaturi de Hammerfall la Bucuresti

de Buvnitz

Vicious Rumours si Death Destruction canta alaturi de Hammerfall la Bucuresti


Doua dintre starurile metalului international, americanii VICIOUS RUMORS si suedezii Death Destruction, se alatura zeilor metalului suedez, Hammerfall, intr-un adevarat festival metal care va avea loc, pe 30 noiembrie, in Hard Rock Cafe din Bucuresti.

Trupa Hammerfall isi va lansa in Romania cel mai recent album, “Infected”, eveniment pentru care au pregatit o desfasurare speciala de forte: daca iniial invitasera pentru deschidere doar trupa power metal Amaranthe, dupa o vara de festivaluri au ales cele mai tari formatii pentru un line-up de exceptie.

Death Destruction este o formatie hibrid, “un fel de ZZ Top pe steroizi”, care a devenit in doar cateva luni o revelatie europeana. Albumul lor de debut, care va fi lansat in Europa la sfarsitul lunii octombrie, a intrat in topurile suedeze direct pe locul al 16-lea, iar primul extras pe single, “f**k Yeah”, face deja voga in randurile fanilor metal. Vicious Rumors sunt deja in categoria legendelor power rock-ului american.

Dupa lansarea celui mai recent albumul “Razorback Killers”, primit cu entuziasm de lumea muzicala, trupa a susinut peste 40 de show-uri cu critici excelente la festivaluri importante, de la Summer Breeze si Metalfest, la RockHard Festival.

“Promit ca vei avea revelatia anului. Dupa ce in vara asta am deschis trei show-uri Hammerfall, suntem onorati sa fim invitati sa ne alaturam zeilor metalului suedez intr-un turneu. Fiecare concert va fi memorabil. Vicious Rumors se intoarce in Europa la acest sfarsit de toamna. Am pastrat ce era mai tare pentru final!”, spune chitaristul ViciousRumors, Geoff Thrope.

Death Destruction este un super-grup format din membri ai trupelor Hammerfall, Death by April si Evergrey. Trebuie sa vedeti acest grup ca pe un rezultat al experimentelor facute de patru muzicieni consacrati care si-au reunit fortele – spun membri nou formatei trupe. Cu experienta in metal progresiv (Evergrey), power-metal (Hammerfall) sau metal-core (Dead By April), muzicienii Henrik Danhage, Jonas Ekdahl, Fredrik Larsson si Jimmie Strimell au inventat un sound agresiv dar flexibil, devenind fel de “ZZ Top pe steroizi”, asa cum ei insisi se descriu.

Albumul de debut, “Death Destruction”, a fost inregistrat in Gothenburg, la IF-Studios, si este produs de Roberto Laghi – collaborator consacrat al trupelor In Flames, LOK sau Hardcore Superstar.

Albumul a fost lansat in Suedia la sfarsitul lunii august si este promovat in turneu European, acum si alaturi de Hammerfall.

Amaranthe, o trupa danezo-suedeza power metal, a reusit inca de la albumul de debut sa convinga lumea care conteaza, adunand superlative atat pentru soundul special power metal/melodic death metal, dar si pentru tehnica celor doi vocali, o voce feminina si una masculina care se potenteaza reciproc in armonii surprinzatoare.

Lansat in aprilie anul acesta, albumul “Amaranthe” a urcat pe locul 35 in topurile suedeze, pe locul 16 in topurile finlandeze, si, in mod surprinzator, direct pe primul loc in topurile din Japonia, unde a surclasat toate starurile momentului, inclusiv pe foarte bine cotata Lady Gaga.

Avand in vedere acest impresionant succes, trupa a anuntat pentru luna septembrie si o editie de lux a acestui album, care va fi lansata alaturi de un DVD si doua bonus tracks.

Biletele, in valoare de 65 de lei, sunt disponibile online, pe www.myticket.ro, www.ticketfan.ro, www.biletoo.ro precum si in retelele Diverta, Flanco si la Hard Rock Cafe. In ziua concertului, pretul biletelor va fi 75 ron.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook