Biografie Hanoi Rocks



Hanoi Rocks

Genuri muzicale:
GlamSleaze

Trupe similare:
Marilyn Manson  Guns N Roses  Bon Jovi  Placebo  Skid Row  ROCKON  Europe

Hanoi Rocks este o trupa finlandeza formata in 1979. Printre influente muzicale, se numara New York Dolls, The Stooges si The Rolling Stones. Muzica include elemente de blues, punk, garage rock si glam rock. Formatia este catalogata drept glam metal, datorita imaginii pe care trupele americane din anii 80 au adoptat-o.
Jano Rocks se numara printre principalele influente ale trupelor Guns N' Roses si Manic Street Preachers. In 1985 tobarul trupei a decedat, asa ca restul membrilor au decis sa puna capat activitatii muzicale.
In 2002, Monroe si McCoy au reformat formatia, cu doi membri din Electric Boys. Pe data de 8 august 2007, Hanoi Rocks au lansat single-ul This One's For Rock'n'Roll. Ulterior, Monroe a anuntat ca noul album, Street Poetry, este programat pentru luna septembrie 2007.

Stil: glam punk/sleaze rock

Componenta:
Michael Monroe - voce
Andy McCoy - chitara/voce
Conny Bloom - chitara
Andy "A.C." Christell - bas
Lacu - tobe

Discografie:
Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks (1981)
Oriental Beat (1982)
Self Destruction Blues (1982)
Back to Mystery City (1983)
All Those Wasted Years (live) - (1984)
Two Steps from the Move (1984)
Rock & Roll Divorce (live) - (1985)
Twelve Shots on the Rocks (2002)
Another Hostile Takeover (2005)
Street Poetry (2007)
HANOI ROCKS
www.hanoirocks.info
www.myspace.com/hanoirocksofficial


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook