Biografie HECATE ENTHRONEDHECATE ENTHRONED
Trupa britanica de symphonic black metal Hecate Enthroned a luat fiinta in anul 1993.
Formatia s-a infiintat initial sub numele de Daemonum, avand doi membrii: solistul Jon si chitaristul Nigel. Dupa inregistrarea unui prim demo, solistul paraseste trupa pentru a se alatura celor de la Cradle Of Filth ca basist. Acesta se implica si in productia albumului Dusk... And Her Embrace al britanicilor Cradle Of Filth.
Un an mai tarziu, Jon revine in componenta Hecate Enthroned, si, spre deosebire de primul demo, de acesta data formatia se orienteaza catre un black metal mai melodic.
In 1995 apare demo-ul Ode for a Haunted Wood, care le aduce un contract cu casa de discuri Blackend Records. Un an mai tarziu demo-ul este reeditat sub numele de Under Promethean Shores (Unscriptured Waters).
Primul album full-length, The Slaughter of Innocence (A Requiem for the Mighty), apare in 1997. Lansarea este urmata de un turneu alaturi de Dark Funeral si Enthroned. Albumul este comparat stilistic cu materialele Cradle Of Filth, in ciuda faptului ca Hecate Enthroned au mai multe pasaje agresive de chitara, iar vampirismul erotic specific Cradle Of Filth este inlocuit in cazul celor de la Hecate cu un satanism nedisimulat.
In 1998, blackerii britanici intra din nou in studio pentru a inregistra albumul Dark Requiems...of Unsilent Massacre. Este considerat cel mai intunecat material Hecate Enthroned, mai lent decat precedentul, cu multe pasaje in care sunt folosite clapele solo-uri melodice, pastrand totusi agresivitatea tipica genului.
In 1999, trupa decide sa il concedieze pe solistul vocal Jon, din cauza neintelegerilor dintre acesta si restul membrilor formatiei, si sa il inlocuiasca cu Dean, care va inregistra partea vocala pentru albumul Kings of Chaos. Albumul aduce o schimbare interesanta in stilul Hecate Enthroned, black metalul fiind combinat cu elemente de death metal. Criticii au denumit noul stil ca pe o combinatie intre Deicide si Emperor.
In 2001 apare EP-ul Miasma, urmat in 2004 de un album full-length, Redimus (semnificand in latina 'renascut'). Dupa lansarea materialului, atat solistul cat si claparul parasesc trupa. Plecarea solistului nu este definitiva, in 2005 acesta intorcandu-se in componenta Hecate Enthroned.
In anul 2006, britanicii sustin o serie de concerte in Europa, pregatindu-se in acelasi timp sa intregistreze un nou material.

Stil: black metal/symphonic black metal

Componenta:
Nigel - chitara
Andy - chitara
Rob - baterie
Dylan - bass
Pete - clape
Dean - voce

Discografie:
An Ode For A Haunted Wood (1995)
Upon Promeathean Shores (1996)
The Slaughter of Innocence (1997)
Dark Requiems... (1998)
Kings of Chaos (1999)
Miasma (EP, 2001)
The Blackend Collection (2004)
Redimus (2004)
HECATE ENTHRONED
www.hecate-enthroned.co.uk
www.myspace.com/wearehecateenthroned