Cronica Helloween - The Dark Ride

de Morrison

Cronica Helloween - The Dark Ride
Au reusit! Au scos un album care poate atinge nivelul miscarii celor de la The Keepers! Bineinteles ca asta nu se va intampla pentru ca singurii care tineau la acest album erau aceia care au parasit Cronica Helloween - The Dark Ride, formand Masterplan, mare pacat deoarece mi-ar fi placut placere sa vad The Dark Ride 2 - The Dark f*****g Legacy. In loc sa incerce sa reuseasca prin reintoarcerea la nume clasice ar trebui sa scoata un nou clasic fara Kai sau Kiske.

Un alt factor important este Deris. Aici putem auzi cea mai buna performanta a sa de pana acum. Vocea sa nu se aseamana cu nimic din ce a pana in acest moment. Daca indraznesc sa scoata un alt album, Deris este un 'must' cu vocea sa care se imbina perfect cu atmosfera intunecata a sunetului, lucru pe care nu cred ca l-ar putea indeplini Kiske. Intradevar un factor important.

Cronica Helloween - The Dark Ride
Cronica Helloween - The Dark Ride

Aa, da! Muzica... aici intalnim sunetul clasic Cronica Helloween - The Dark Ride, dar asta nu inseamna copierea a ceea ce a fost. Nu. Intregul material este nou, puternic, heavy si intunecat. Toti cunoastem istoria intunecata a acestui album, nu avem nevoie de explicatii. Acesta, prieteni, este, fara indoiala, cel mai bun album din era Deris. Si daca "Keepers - the Legacy" n-ar avea acel titlu de hula tot nu ar fi mai bun ca acesta, fapt datorat originalitatii de a crea un album Cronica Helloween - The Dark Ride intunecat si care sa iasa la suprafata!

Fiecare piesa este la fel de buna ca precedenta. Chiar si "All Over the Nations" (partea oarecum armonioasa a albumului), "Mirror Mirror" (a doua piesa funesta desi prima, "Escalation 666", este MULT mai buna si contine un solo de invidiat), "I Live For Your Pain" (situata intre cele mai bune piese este salvata de refrenul inaltator) si subapreciata "Immortal" care este probabil la fel de reusita ca "If I Could Fly", dar care a fost single... si stim prea bine ca toata lumea iubeste pianul. Da-i incolo! Tot nemaipomenit e!

Probabil ca acest album este diferit de celelalte datorita refrenelor. In loc de clasica fericire din refrene, aici toate transmit rautate ( excluzand "All Over the Nations"), ceea ce face acest album mult, mult mai bun. "Mr. Torture" este cea mai buna piesa de inceput de album de la "I'm Alive" (da, "Mr. Torture" intrece "Eagle Fly Free" ca opening track). "Escalation 666" si "The Departed" sunt mai cele mai 'grele'. "Salvation" este, de asemenea, o piesa inaltatoare.

Cronica Helloween - The Dark Ride
Cronica Helloween - The Dark Ride

In sfarsit, piesa care da titlul albumului si epica sa (este si cea mai buna piesa din era Deris-Cronica Helloween - The Dark Ride), reuseste sa 'conduca' fara a copia structura epopeelor precedente. Piesa este foarte intunecata si solo-ul este cel mai bun realizat de Cronica Helloween - The Dark Ride de mult timp incoace.

Asadar, daca ai fost fan Cronica Helloween - The Dark Ride de la inceput pana la sfarsit, nu poti trece cu vederea acest album. Daca faci parte din aceia care cred ca Cronica Helloween - The Dark Ride inseamna doar Jericho si Kiske, si nu ai indraznit sa te apropii de celelalte albume din era Deris pentru ca nu sunt uluitoare (ci doar medii, bune sau foarte bune), incearca 'The Dark Ride'. Vei fi uimit.

Best tracks: "The Dark Ride" e cea mai buna, iar "Mirror Mirror" este, poate (doar poate), mai nereusita decat celelate, dar pe acest album au reusit sa mentina muzica buna curgand. Fiecare piesa straluceste.

Cronica Helloween - The Dark Ride
www.treasurechest.de
www.myspace.com/helloween

Pry
Nota: 9/10


Tracklist:

01. Behind The Portal
02. Mr. Torture
03. All Over The Nations
04. Escalation 666
05. Mirror Mirror
06. If I Could Fly
07. Salvation
08. The Departed (Sun Is Going Down)
09. I Live For Your Pain
10. We Damn The Night
11. Immortal
12. The Dark Ride
13. Deliver Us From Temptation [bonus]


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook