Helloween: 25 ani de istorie

de robert Ionescu

Helloween: 25 ani de istorie


Citizen Journalism: Exact ca o batalie cu schimbari de situatie, cu victime, cu infrangeri si succese, asa arata istoria acestui grup german fondat in Hamburg (si cumar fi putut fi altfel istoria lor cand orasul insusi este un loc al variatiilor si problemelor de tot felul?), adevarati intemeietori ai powermetalului, porniti la drum in 1984 alaturi de Running Wild si Hellhammer.

Au avut atat de dese schimbari de componenta incat sarcina cronicarului e dezlegarea unui intreg labirint :3 solisti vocali din care actualul Andi Deris a rezistat cel mai mult (din 1993 pana acum), diversi chitaristi, doar Michael Weikath fiind constant, o pleiada de bateristi (nu mai putin de 6, daca il socotim si pe Abdel Nabi, colaborator pentru turneul in 1993). La acest capitol trebuie sa-l mentionam si pe Ingo Schwichtenberg, primul lor tobosar, care s-a aruncat in fata trenului in 1995 dar a ramas in memoria si istoria muzicii prin materialul dedicat amintirii sale de Helloween si intitulat The time of the Oath.

Cariera muzicala a fost mereu imprevizibila. De la succese absolute insotite de turnee fastuoase cum ar fi clasicele Keper of the Seven Keys, Master of the Rings sau Rabbit don’t come easy pana la esecuri cum ar fi Pink Bubbles go ape si Chameleon intermediate de perioade de tranzitie cum ar fi The Dark Ride.

Din toate acestea spiritul plin de forta al acestor teutoni ai metalului a iesit pana la urma invingator. In momentul de fata grupul suna foarte bine iar noul material, 7 Sinners, are o forta si o vitalitate incantatoare, o prospetime deosebita si un sound devastator pentru o grupare atat de greu incercata. Turneul se anunta lung si plin de succes. Daca doriti sa raspundeti prezent chemarii "Are you metal?", deocamdata ii puteti vedea pe cei de la Helloween in Viena pe 26 noiembrie, la Budapesta pe 28 noiembrie, in Polonia pe 17-18 Decembrie sau Sofia pe 24 ianuarie.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook