Helloween: Romania este o a doua casa pentru noi

01 Martie 2013 Buvnitz

Helloween: Romania este o a doua casa pentru noi
Share pe Facebook

In pregatirea concertului Heloween la Bucuresti, am reusit sa stam de vorba cu Andi Deris - solistul trupei - despre reteta de succes a noului album, 'fantasticul' Nabatea, relatia cu Gamma Ray, concertul de la Arenele Romane dar si multe alte detalii interesante pe care le puteti afla din interviul de mai jos.

Noul album are o atmosfera mult mai pozitiva, mai relaxata. 7 Sinners pare un disc conceput dupa o reteta foarte heavy...a fost in plan o asemenea abordare?

Cred ca omul cu planul a fost defapt Charlie Bauerfeind, producatorul albumului. El a fost cu ideea de a nuanta o atmofera pozitiva intr-o perioada tulburata in care toata lumea avea impresia ca pe 21 decembrie va fi sfarsitul lumii. Cred ca ne-am saturat de parti intunecate.

Ai observat o schimbare in modul de a compune?

Nu cred...avem partile melodice, elementele moderne pentru care am devenit cunoscuti, multa varietate insa sunt retete abordare si in trecut, adaptate la actuala situatie.

Fanii spun ca ar fi o intoarcere la perioada veche...

Serios? Am auzit tot felul de impresii.

Da, albumul seamana un pic cu perioada Keeper Of The Seven Keys...

Asa e, recunosc ca sunt multe idei pe acest album ce pot fi cu usurinta comparate cu muzica acelor zile. Oricum, nu a fost ceva planuit. E minunat sa te intorci la ce ai facut cel mai bine la inceput. Sper ca fanii sunt la fel de multumiti.

Cine a fost cu ideea pentru Nabatea? Povestea voastra pare desprinsa din filmele cu Narnia...

Ideea imi apartine. Pentru cei ce nu stiu, Nabatea a fost un stat real in perioada antichitatii, un loc minunat situat langa Peninsula Sinai. Ideea a fost de a prezenta acest loc dintr-o perspectiva a fantasticului...pentru ca asta a fost, un taram ce in ziua de azi este considerat fantastic, un loc cu peisaje ireale.

A fost greu sa filmati videoclipul piesei? Ma refer la partea finaciara a problemei...se merita?

Din fericire am avut o echipa foarte intelegatoare care ne-a permis sa minimalizam costurile pentru videoclip..se merita? Nu stiu, in ziua de azi totul e complicat. Cred ca se merita doar la nivel major sau in conditiile in care ai un staff intelegator.

Este pentru a doua oara cand plecati in turneu impreuna cu Gamma Ray...pregatiti ceva nou?

Da, vom canta din nou impreuna pe scena...de aceasta data vom avea insa alte piese pregatite, va fi un moment special la sfarsitul showului. Va recomand sa ramaneti in sala, nu trebuie pierdut!

Cum ati reusit sa va impacati cu Kai dupa ce a parasit Helloween? Multe trupe nu sunt in stare sa treaca peste astfel de despartiri..uita-te la Guns N Roses..

Da, ai dat un exemplu chiar amuzant. Nu stiu ce sa zic, la noi a fost mai degraba o necesitate pentru ca Gamma Ray repetau in aceeasi cladire cu noi. Inevitabil ne intalneam si ajungeam de multe ori sa mergem ambele trupe la un bar de dupa colt unde ne-am pierdut multe zile si nopti. Sincer, nu inteleg de ce anumiti oamneni nu pot trece peste problemele din trecut.

Iti amintesti de cate ori ati cantat in Romania?

Sincer, nu! Au fost atat de multe concerte, atat de multe amintiri placute. Fara sa exagerez, Romania este o a doua casa pentru noi. Serios, am avut atat de multe experiente minunate in tara voastra, de fiecare data cand avem in plan un turneu ne gandim cum sa ajungem si in Europa de Est, mai ales in Romania. Personal abia astept sa ne revedem la Bucuresti!


Comenteaza

saureign la 01.03.2013 14:53

User Avatar Picture
Andy Deris e numele sau raspunde

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook