Teapa la Costinesti pentru Highlight Kenosis, Tarantula, Evo si altii

de Buvnitz

Teapa la Costinesti pentru Highlight Kenosis, Tarantula, Evo si altii

Am primit din partea trupei Highlight Kenosis urmatorul comunicat:

In zilele de 17, 18 si 19 august 2009, la Costinesti s-a desfasurat asa-zisul "Youth Rock Fest" un concurs fantoma la care organizatorul Viorel Stoica, pentru a atrage trupele sa se inscrie (desi de cand am intrat in statiune ni s-a parut dubios ca nu a existat nici un fel de promovare a acestui "concurs") a promis ca va acorda 1500 de euro pentru locul I, 1000 de euro pentru locul II si 500 de euro pentru locul III.


In prima seara cand trebuia sa inceapa concursul trupele au aflat cu stupoare ca Teatrul de Vara care ar fi gazduit evenimentul este rezervat pentru un spectacol cu Doru Octavian Dumitru, astfel incat toata lumea invitata sa cante in prima zi a trebuit sa astepte sa se termine acea "susa" dar chiar si atunci programul a mai intarziat inca 2 ore intrucat a inceput la 23:30 sa ruleze pelicula de groaza "Misterul gemenilor" iar concursul propriu-zis a inceput la ora 2 noaptea fara nici un spectator, terminandu-se pe la 6 dimineata. Tvr 2 a fost cooptat de Viorel Stoica sa filmeze pentu a avea dovada ca evenimentul s-a tinut, in caz ca ar fi fost acuzat de sponsor ca banii au fost folositi in alte scopuri. Dar trupa Tarantula desi s-a inscris si ea nu a mai fost lasata sa cante intrucat nu ar mai fi fost veridica filmarea de seara, deoarece concursul intinzandu-se, incepea deja sa se lumineze.

A doua zi am fost chemati la probe la ora 17 cand am aflat ca trebuie sa se incheie evenimentul pana la ora 21 caci de data aceasta Teatrul de Vara este inchiriat incepand cu acea ora pentru un concert cu manelistul Guta. Dar probele din cauza lipsei de experienta pe metal a sunetistului s-au intins pana la ora 19 astfel incat mai ramaneau 2 ore in care sa se desfasoare concursul, adica sa cante 5 trupe inscrise in concurs si sa dea recital inca alte 2 trupe.

Organizatorul nu a avut nici macar backline, profitand de tobele trupei Addiction din Braila si statiile de chitara si bas ale trupei PhenomenOn din Bucuresti. In schimb fiecare trupa trebuia sa plateasca cate 150 Roni inscrierea in concurs, Stoica promitand la randul lui ca va deconta cate 200 lei benzina pentru fiecare trupa ajunsa in Costinesti si angajandu-se sa aduca in juriu un numar de muzicieni de renume printre care si Ovidiu Lipan Tandarica de la Phoenix. Ajunsi acolo am descoperit ca nu mai exista acel juriu iar cand am intrebat unde este, organizatorul ni l-a aratat pe colegul lui de "combinatie", Tatian Anghelescu, care nu era altul decat sunetistul de la mixer (printre altele si tatal Giuliei, o solita din Galati care a cantat si la trupa Candy, infiintata de Tatian acum vreo 8 ani). Intreband apoi persoane din lumea muzicala si chiar din televiziune, ni s-a raspuns ca atat Viorel Stoica cat si Tatian Anghelescu sunt cunoscuti ca se ocupa de multi ani cu astfel de "aranjamente".

Vazand ca situatia incepe sa se agraveze din ce in ce mai rau m-am dus la organizator si i-am spus ca nu urcam pe scena daca nu primim in avans cei 200 roni pentru transport (macar am fost inspirati si nu ne-am mai inscris in concurs, preferand varianta de recital). Stoica mi-a spus sa ma linistesc, si mi-a platit din buzunar acei bani, obligandu-ma sa ii semnez un document in alb in schimbul acelor bani, spunandu-mi ca va completa el suma dupa ce se termina tot. I-am zis ca macar imi doresc sa nu mi se taie din cele 45 de minute pe care ni le-a acordat si mi-a raspuns ca ramane sa cantam cat ne-am inteles.

Cu toate acestea, dupa numai 4 piese, prezentatoarea (care a mai si lungit evenimentul debitand o groaza de greseli gramaticale si muzicale care au starnit hohote de ras, intrerupand din aceasta cauza de zeci de ori filmarea tvr) s-a urcat pe scena imbrancita mai mult de Stoica si a smuls microfonul din mana solistei trupei Highlight Kenosis, anuntand in timp ce restul trupei mai canta ca Youth Rock Fest a luat sfarsit. Mai grav a fost faptul ca trupa Conflict Mental din Bucuresti nu a mai fost lasata sa urce pe scena deloc, acestia (ca si PhenomenOn si alte formatii) nemaiprimind nici banii de transport, nici macar in varianta semnarii in alb pentru ei.

Au fost scosi afara toti trupetii dupa care s-au inchis portile iar trupele au fost amenintate ca li se vor taia cauciucurile daca nu isi iau masinile din parcare pentru ca urmeaza sa vina Guta. Pe la ultimele 3 trupe din Festival s-a dat drumul la publicul venit la Guta, deoarece acesta isi manifesta nemultumirea ca momentul revederii cu artistul iubit este amanat. Organizatorul Youth Rock Fest, vazand asta i-a lasat sa intre, mintindu-i ca repeta niste tineri pe scena inca 15 minute, dupa care ii va da afara si va veni Guta.

In sfarsit a treia zi s-au decernat premiile astfel: locul I - Addiction din Braila, locul II - PhenomenOn din Bucuresti si locul III - Evo tot din Bucuresti. Doar ca in loc de banii promisi, trupele au primit cate o cupa in forma hexagonala confectionata din plastic alaturi de cate o diploma trasa la un xerox ordinar. Pentru ca artistii au inceput sa fie nemultumiti de "teapa", li s-a promis din nou ca nu sunt bani dar peste 3 luni organizatorul le va face cate un videoclip la fiecare trupa, unul in valoare de 3000 de euro pentru castigatorii locului I, unul in valoare de 2000 de euro celor care au luat locul II si in sfarsit unul de 1000 de euro castigatorilor locului III (peste 3 luni pentru ca trupele sa isi ia nadejdea probabil).

Consideram o infractiune, o bataie de joc la adresa artistilor atat inscrisi in concurs cat si in recital, o insulta la intelect si o desconsiderare la modul cel mai grosolan si chiar daca organele de ordine nu vor actiona fata de Viorel Stoica si Tatian Anghelescu (care printre multe alte nedreptati si-au insusit banii de la sponsori pentru premii si transport), macar noi artistii avem datoria de a face tot ce ne sta in putinta pentru ca aceste abuzuri sa nu mai poata continua la nesfarsit, profitandu-se de naivitatea trupelor tinere si de dorinta lor de a-si promova muzica.
La acest articol subscriem trupele: Highlight Kenosis, PhenomenOn, Conflict Mental, Evo, Tarantula.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook