Biografie HIMHIM

Genuri muzicale:
Gothic

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  Within Temptation  Tiarra  My Dying Bride

H.I.M. s-au format in Finlanda in anul 1995, la inceput ca o trupa live care canta coveruri ale diferitilor artisti, printre care Kiss, Type O Negative, Danzig, Black Sabbath si Depeche Mode.
S-au intitulat pentru un timp His Infernal Majesty, renuntand la aceasta denumire dupa ce au fost acuzati de satanism.     
Demo-ul "Witches and Other Night Fears" este cunoscut ca primul material inregistrat al formatiei, chiar daca nu a fost niciodata lansat pe piata. Trupa debuteaza cu EP-ul "666 Ways to Love: Prologue" in 1996, urmat de "Greatest Love Songs Vol. 666", primul full-length H.I.M., pe care se gaseste si coverul piesei lui Chris Isaak, "Wicked Game". Albumul o are ca invitata pe solista Sanna-June Hyde, a carei voce poate fi auzita in piesele "(Don't Fear) The Reaper" si "For You".
Albumul care ii face cunoscuti si in afara Finlandei este "Razorblade Romance", aparut in 1999, in special datorita single-ului devenit rapid un hit goth rock "Join Me (In Death)", atat prin instrumentatia expresiva, dominata de clape si de vocea solistului, cat si prin tematica intunecata si depresiva ce se desprinde din versurile piesei.
Pentru un scurt timp, formatia isi schimba numele in HER, pentru a se diferentia de o trupa americana cu numele HIM.
In august 2001 apare "Deep Shadows and Brilliant Highlights", primul album realizat impreuna cu Emerson Burton, care il inlocuieste la clape pe Zoltan Pluto. Trei piese sunt alese ca single de catre HIM de pe acest material: "Pretending", "In Joy and Sorrow" si "Close to the Flame".
Dupa doi ani iese albumul "Love Metal", impreuna cu un nou termen folosit de finlandezi pentru a-si defini stilul, deoarece considerau ca sintagma 'goth rock' nu li se mai potriveste: love metal, o ingemanare a doua notiuni cu semnificatie opusa, asa cum este prezentat si in logo-ul formatiei, binecunoscuta heartagrama.
Odata cu acest album, trupa incepe sa aiba succes si in Statele Unite, in parte datorita promovarii facute de vedeta MTV Bam Margera.
"Dark Light", al cincilea material de studio, apare in 2005. HIM filmeaza videoclip pentru piesele "Wings Of A Butterfly" si "Killing Loneliness".
La sfarsitul lui 2006, respectiv inceputul lui 2007, apar doua volume dintr-o compilatie intitulata "Uneasy Listening", continand diferite variante ale unor melodii din intreaga discografie HIM.
"Venus Doom" este anuntat pentru 14 septembrie 2007. HIM au filmat deja un videoclip al unei piese de pe acest viitor album, este vorba despre "The Kiss of Dawn", care va fi si primul single.

Stil: goth rock, love metal

Componenta:
Mikko "Linde" Lindstrom chitara
Mikko "Mige" Paananen bass, voce
Ville Valo voce
Mika "Gas" Karppinen baterie
Janne "Burton" Puurtinen clape, voce

Discografie:
Greatest Love Songs Vol. 666 (1997)
Razorblade Romance (1999)
Deep Shadows and Brilliant Highlights (2001)
Love Metal (2003)
Dark Light (2005)
Venus Doom (2007)
H.I.M.
www.heartagram.com
www.myspace.com/heartagram