Hteththemeth au castigat finala concursului Wacken Metal Battle Romania!

de Andreea Gherfi

Hteththemeth au castigat finala concursului Wacken Metal Battle Romania!


Joi 23 iunie 2016 s-a desfasurat la Sibiu a opta editie a finalei concursului Wacken Metal Battle Romania. In urma jurizarii, formatia brasoveana Hteththemeth a fost desemnata castigatoare si va reprezenta tara noastra in finala internationala din cadrul festivalului Wacken Open Air din Germania.

"Finala Nationala Wacken Metal Battle Romania 2016 a fost o experienta neuman de faina pentru noi. Ne-am simtit fantastic, publicul ne-a transmis cea mai faina energie posibila si vrem sa le multumim tuturor celor care au fost prezenti si au sustinut un eveniment excelent. Vrem sa felicitam toate celelalte trupe participante in concurs, atat in finala, cat si in semifinale, au fost extraordinare! Suntem fericiti ca vom reprezenta metalul din Romania la Wacken Metal Battle si suntem totodata constienti ca avem o mare responsabilitate - sa rasplatim increderea pe care publicul si juriul au investit-o in noi" a declarat Lao Kreegan, vocalistul formatiei.

Hteththemeth este una dintre cele mai enigmatice aparitii pe scena muzicala romaneasca, cu un stil unic si fara o limita de exprimare, muzica neumana practicata de trupa sare fara timiditate de la metal abundent la elemente avantgarde si progressive, cochetand cu elemente ambientale si gothic, ajungand pana la blues si bossa nova. Peisajul este intregit de un spectacol teatral unic, trupa reusind live, de fiecare data, sa creioneze conceptual un peisaj plin de sentimente, unele placute, altele reci, unele confuze, altele depline. in 2016, trupa a lansat albumul “Best Worst Case Scenario”, care poate fi vazut ca un scenariu al unei vieti pline de visare, sau ca o coloana sonora a unui film imaginar.

Juriul finalei a fost compus din Doru Catalin - director festival Dark Bombastic Evening, Cosmin Nechita - vioara Haggard, Tiron Costin - Iconic Logos si Bela Szemcsuk - Wacken Metal Battle Romania. Publicul a putut vota, fiind considerat un membru al juriului.

Evenimentul a fost transmis live pe internet si a fost urmarit de 5836 de persoane din 10 tari: Romania, Germania, Marea Britanie, Olanda, Italia, SUA, Bulgaria, Spania, Austria si Franta.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook