Ian Brown canta la Control Day Out la Arenele Romane

de Chaos Lore

Ian Brown canta la Control Day Out la Arenele Romane


Control Day Out are loc pe 10 septembrie la Arenele Romane din Bucuresti si aduce in Romania marele nume Ian Brown. Concertul incepe de la ora 20:00.

Parintele brit rock-ului din era Madchester, desemnat Godlike Genius de revista NME, fostul lider al legendarei formatii britanice The Stone Roses, Ian Brown va concerta in premiera in Romania, in cadrul Control Day Out, pe 10 septembrie, la Arenele Romane din Bucuresti.

Prezentata de Club Control, Control Day Out se vrea, de fapt, o noapte alba de DJ set-uri si concerte live, cu Ian Brown, UNKLE Sounds, Suie Paparude si altii, o ultima mega-petrecere in aer liber pentru nostalgicii festivalurilor din vara, inainte ca toamna sa mute distractia inapoi in club.

Cunoscut publicului roman mai ales pentru colaborarile cu UNKLE (Reign, Fear, Be There), dar si pentru albumul sau ulterior, Solarized (al patrulea din cariera solo), Ian Brown a devenit celebru ca solist al legendarei formatii de rock alternativ The Stone Roses. Cariera artistului britanic se intinde de-a lungul mai multor generatii muzicale, de la punk la amestecul cultural al Angliei optzeciste, la mods, skinheads si nebunia Madchester care a deschis drumul multor formatii brit-rock de succes.

De la destramarea The Stone Roses, in 1996, Ian Brown a lansat sase albume solo de studio, de pe urma carora au rezultat nu mai putin de 14 hit single-uri, sase turnee mondiale soldout, precum si aparitii la cele mai renumite festivaluri din lume: de trei ori la Glastonbury, de cinci ori la V Festival, T in the Park sau Oxegen in Marea Britanie, patru aparitii la Fuji Festival Japan, headliner la Rocket Festival in Hong Kong, si multe altele.

De la deschiderea sa in octombrie 2008 Club Control este locatia predilecta pentru amatorii unei culturi diferite, alternative, pe atunci imposibil de gasit in orice alt club bucurestean. In putin peste 2 ani, Control a devenit cel mai important club indie din Romania, datorita muzicii unice, dar si datorita convergentei de operatori culturali pe care i-a gazduit. Peste 100 de formatii din Europa dar si din America de Nord si Asia au urcat pe scena Club Control in numai 2 ani. Atat nume cult ale muzicii independente precum Lydia Lunch, Blurt, Andrew Weatherall, Secret Chiefs 3, Clan of Xymox, cat si trupe din noul val indie sau electro cum ar fi Casiokids, We Have Band, Pete & The Pirates, Rainbow Arabia sau Warren Suicide.

Clubul Control este situat pe Strada Academiei nr.19 (intrarea prin Pasajul Victoriei).Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook